Winst voor Landslake Lions dames onder 18 & 20, mannen onder 16 onderuit tegen BC Apollo Amsterdam

Gepubliceerd op 27 februari 2022 om 10:00

In Landsmeer vonden zaterdagmiddag een aantal basketbalwedstrijden van Landslake Lions plaats. Het eerste duel betrof de dames van onder 20 tegen BC Apollo uit Amsterdam. Na een energierijke eerste helft stelde de thuisploeg orde op zaken door met 81-45 te winnen. Gelijk daarna moesten de mannen onder 16 van Landslake Lions het opnemen tegen eveneens BC Apollo. Tot twee minuten voor het einde kon de wedstrijd alle kanten op gaan. Daarna ging Apollo er met een 56-66 overwinning vandoor. Tot slot kwamen de dames van onder 18 in actie tegen Dozy Den Helder. De hele wedstrijd liet Landslake Lions zien de bovenliggende partij te zijn en won met 82-51.

Dames onder 20 tegen BC Apollo Amsterdam

Het balbezit is voor Landslake Lions, de koploper van de onder 20 Eredivisie. Zij hebben een uitgebalanceerd team met veel posities dubbel bezet. De eerste score is gelijk voor de thuisploeg dankzij een mooie inlegger van Lotte Nijland. Apollo heeft moeite met de verdediging van Landslake Lions waardoor er turnovers ontstaan. In de hoek staat Indy le Belle vrij, en dat betekent vaak een driepunter. Ook deze keer is het raak, en gelijk een 5-0 voorsprong voor de thuisploeg. Bij Landslake Lions ontstaat het probleem dat haastige schoten niet de ring in willen. Apollo scoort moeizaam, maar valt niet ver terug ten opzichte van de thuisploeg. Met een driepunter verkleint Eline Romijn het verschil tot één punt, maar gelijk daar overheen schiet Landslake Lions nog een driepunter raak. Deze keer is het Lisa van Roemburg die trefzeker is. Beide teams ontlopen elkaar in de eerste 10 minuten nauwelijks, maar Janna Vogelaar bepaalt met een driepunter de stand op 14-9.

Trefzeker schot van Eline Romijn.

Ook het begin van het tweede kwart is voor Landslake Lions. Opnieuw verzilveren ze een driepunter. Deze keer is Elise Timmer goed voor een exemplaar. Apollo doet nog wel wat terug via Maud van Hanegem, maar gelijk daarna is het Le Belle die opnieuw goed is voor een driepunter. Het afstandsschot zit er goed in bij de thuisploeg, en het lijkt erop alsof Apollo met veel moeite een actie goed kan afronden. Voornamelijk de sterke verdediging van Teuntje Beukers heeft effect namens de thuisploeg. Dat zal toch anders zijn als de bezoekers een tussensprint plaatsen in aanvallend opzicht. Allereerst is Babette Reinders goed voor een mooie backdoor langs de tegenstander. Silke Valstar doet namens Landslake Lions hetzelfde, maar Apollo begint beter in de wedstrijd te komen. Juul van Eupen pakt de aanvalsrebound, een wapen wat bij Apollo maar moeilijk werd gepakt. Na de rebound van Van Eupen is zij goed voor een inlegger onder de basket, waarna Jadaly Benn een steal pakt. Ze is erg vlug en behendig, en verzilvert de drive naar de basket waardoor het verschil kleiner is geworden: 25-17. De thuisploeg lijkt op tijd bij de les te zijn, in het bijzonder Lotte Nijland. Onder het bord is ze sterk in de afronding, getuige een mooie sky-hook over haar tegenstander. Ook Vogelaar schiet aan de lopende band. Een driepunter en vrije worpen krikken het verschil weer op. Het is Reinders die namens Apollo twee keer sterk afrondt, en haar team weer wat in de buurt brengt bij de koploper: 36-25 bij rust.

Na rust begint Reinders opnieuw met een mooie score, waardoor zij laat zien bezig te zijn aan een imposante periode. Na de score van Reinders stelt Landslake Lions orde op zaken. Jo Huisman is met een driepunter trefzeker, en opnieuw zal het weer driepunters regenen aan de kant van de thuisploeg. Wie ook goed bezig is, is Romee van der Werf die rebound na rebound pakt en fraai onder de basket weet af te ronden. Zoals gezegd, het regent driepunters bij Landslake Lions. Na een mooie van Huisman vervolgt Elise Timmer met een exemplaar. Als Apollo een lange tijd niet scoort komt er aan de andere kant weer een driepunter. Nienke de Bruin legt met succes aan voor opnieuw een driepunter, waarna Vogelaar volgt: 52-28. Apollo wil laten zien wat ze in haar mars heeft, en Zahra Yusuf laat eveneens zien over een afstandsschot te beschikken. Toch is het duidelijk dat Landslake Lions de ploeg in vorm is. Nienke de Bruin zet met een driepunter de stand op 56-34.

Voornamelijk een sterk spelende Romee van der Werf gaat de ploeg voor in de strijd. In de rebounds en tweede kansen laat ze de ploeg verder uitlopen. Ook voor De Bruin is een sterke tweede helft weggelegd. De ene na de andere driepunter valt erin bij haar. Hierdoor loopt Landslake Lions uit naar een 81-45 overwinning, en verstevigt daarmee de koppositie van de onder 20 Eredivisie.

Een mooie driepunter van Lisa van Roemburg.

Landslake Lions mannen onder 16 tegen BC Apollo Amsterdam

Het begin van de wedstrijd zal uiteindelijk de toon zetten van deze wedstrijd: gehaast en vrij rommelig spel. Toch starten de bezoekers goed aan de wedstrijd dankzij een driepunter van Ibrahim Barry en een inlegger van Dapo Kruyswijk. Landslake Lions wil daar wel iets tegenover zetten, maar moet meer balverlies incasseren. Het gevolg is dat Apollo al snel kan uitlopen naar een verschil van meer dan 10 punten. De kansen van dichtbij de basket worden benut waardoor het verschil wordt gemaakt. Joeri Dassaud, Sam de Roos, Barry en Kruyswijk zijn allen trefzeker, maar de thuisploeg komt terug. Een driepunter van Arthur Zondervan en een drive afgerond door Danny van Arendsberg zorgen voor 12-18 na het eerste kwart.

In de volgende 10 minuten gaat de thuisploeg door met het sterke aanvalsspel. trefzekerder dan de bezoekers zijn ze in elk geval, voornamelijk Bram ter Weeme. Meerdere jumpers van hem vanuit de hoek zetten Landslake Lions op een voorsprong van 24-22. De thuisploeg gaat door als ook Zondervan verder gaat met scoren. Beide spelers bevinden zich al snel in de dubbele cijfers, maar verder laat Apollo het niet komen. Aanvallend gaan zij een mindere periode in, maar Favian de Koning en Kruyswijk brengen het verschil terug tot 30-28 bij rust voor Landslake Lions.

Apollo is van plan de voorsprong weer te heroveren. Dat lukt ze al gauw na rust als Barry de and-1 benut en Joeri Dassaud een sterke drive verzilvert. De thuisploeg scoort niet meer zo makkelijk als in de tweede periode, en lijkt verder weg te gaan van Apollo als Kruyswijk aan de lopende band scoort. Het scorende gevaar van de Lions, Arthur Zondervan, loopt dan al tegen vier persoonlijke fouten aan. Het geeft Apollo de gelegenheid om uit te lopen, en dat doen zij dankzij De Koning. Opnieuw is er een verschil van zeven punten bereikt na het einde van het derde kwart: 40-47.

Landslake Lions moet toeslaan in het vierde kwart. Ter Weeme scoort opnieuw, net als in het tweede kwart. Bovendien krijg hij later een onsportieve fout mee waardoor hij één vrije worp benut. Met een stand van 43-47 kan Landslake Lions nog verder terugkomen. Er komen echter opnieuw turnovers tot stand bij de thuisploeg waardoor Apollo weer kansen ziet om weg te lopen. Het verschil wordt opnieuw 10 punten, maar met nog twee minuten te gaan schiet Zondervan nog een aantal driepunters raak waardoor de stand 56-62 is. Wellicht kan de thuisploeg nog toeslaan, maar al gauw zorgt Kruyswijk voor het verschil en wint Apollo met 56-66 van Landslake Lions.

Dames onder 18 tegen Dozy Den Helder

Meteen begint Landslake Lions sterk tegen Den Helder dankzij een drive van Elise Timmer. De verdediging met Silke Valstar en Timmer staat zo goed dat Den Helder moeite heeft met de afronding. Janna Vogelaar is gelijk daarna goed voor een driepunter, en zo gaat de thuisploeg door. Mooi samenspel zorgt voor een solide voorsprong. De bezoekers doen iets terug met onder meer een mooie jumper van Floor Toornstra, en ook door goede afrondingen van Emma de Wit en Nikita Blokker. Hierdoor blijft het verschil gering na het eerste kwart: 17-13.

Het tweede kwart is het kwart voor Pleun Emmelot namens de thuisploeg. Jumper na jumper gaat erin bij haar, en ze blijft maar doorgaan en doorgaan. Even later benut Rosalie Cok ook een jumper, kansen die door een mooi aanvalsspel van Shanté Vermeulen en Mia Lieverst worden verzorgt. Ook in de rebounds is Landslake Lions sterk aanwezig. Stella Krampe pakt in grote getalen deze uit de lucht, en geven de thuisploeg de gelegenheid. Den Helder laat ook mooie dingen zien. Mila Noot is in het tweede kwart goed aanwezig, evenals Djula de Leeuw. Valerie Kluijver en Lucia Klusener zetten de stand op 38-27 bij rust voor Landslake Lions.

Pleun Emmelot en Janna Vogelaar; schutters aan de lopende band.

De verdediging van Landslake Lions zet de wedstrijd al vroegtijdig op slot. Floor Coolen pakt meerdere steals, en het sterke spel van Vogelaar, Emmelot en Timmer gaat door. Ze vinden de juiste mogelijkheden, zijn sterk in de afrondingen en verdedigen de Heldenaren op een enorm sterke manier. Nog één keer doen de bezoekers iets terug dankzij Donna van Beek, Leanne de Beurs en Romy Jansen, maar Landslake Lions loopt uit naar een solide overwinning. Met 82-51 blijven zij de tweede plaats bezet houden in de onder 18 Tweede Divisie.