1 tegen 1 met Sophie Wijts

Gepubliceerd op 21 maart 2021 om 11:00

We hebben al best wel wat spelers van MBCA Amstelveen benaderd, en ook nu verschijnt er een 1 tegen 1 artikel van iemand van deze club: de jarige Sophie Wijts! We stellen deze jarige jet de volgende vragen.

1.  Stel jezelf eens voor, wie is Sophie Wijts?

“Ik ben 13 jaar oud. Ik zit op het Coornhert Lyceum in Haarlem, HAVO-VWO. Ik speel basketbal bij MBCA Amstelveen. Ik vind het ook erg leuk om sieraden te maken.”

2.  Hoe ben je begonnen met basketbal?

“Ik was vijf jaar toen ik voor het eerst wat met basketbal te maken kreeg. Mijn ouders hebben gebasketbald, en dat doet mijn vader nog steeds. Mijn vader basketbalt bij heren 4 van BV Hoofddorp. Ik ging altijd naar zijn wedstrijden kijken.”

3.  Wat voor type speelster ben jij?

“Ik ben iemand die voor het schot ga, en vaak rebounds pak omdat ik best wel lang ben. Ik vind het ook belangrijk om goed te kunnen verdedigen.”

Een sterke verdedigende actie van Sofie!

4.  Waar heb je tot nu toe gebasketbald?

“Ik begon op mijn vijfde bij BV Oegstgeest. Ik woonde vroeger in Leiden, dus was dat een mooie optie. We zijn later verhuisd naar Haarlem, en toen ging ik naar BV Hoofddorp en nu dus bij MBCA.”

5.  Je hebt vroeger in Leiden gewoond. Heb je wedstrijden bijgewoond van Zorg & Zekerheid Leiden?

“Zeker, en een vriend van mijn ouders , Arie Int Veld, verzorgt het commentaar van de livestream van de wedstrijden van ZZ Leiden. Wij gingen vaak naar wedstrijden in de Vijf Meihal. Als we ook ergens naartoe gingen in of buiten Leiden dan reden we vaak langs het gebouw van Zorg & Zekerheid waar een basketbalspeler op de gevel staat uitgebeeld.”

6.  Ben je door andere mensen geïnspireerd?

“Marlous Nieuwveen vind ik een fantastisch persoon. Ik ga elk jaar twee keer naar haar kamp; in de kerstvakantie en in de zomervakantie. Drie dagen van 9 tot 4 gaan we basketballen met wedstrijden, toernooien en oefeningen. Ze doet het enorm leuk!”

Samen met haar voorbeeld Marlous Nieuwveen.

7.  Wat doen jullie nog meer op dat kamp?

“Het is een combinatie van wedstrijden tegen elkaar spelen, maar ook toernooien spelen en 3x3 wedstrijden spelen. We hebben ook een oefening genaamd ‘Hour of Power’. Dat is heel zwaar. We doen dan allemaal opdrachten om conditioneel sterker te worden.”

8.  Je speelt voor het eerst bij MBCA. Hoe vind je het daar?

“Ik vind het een hele leuke club. Ik heb veel vriendinnen daar. Het is vooral door corona dat we na de wedstrijd wel gelijk naar huis gaan, dus ik zou het zeker leuk vinden als ik na afloop ook daar kan napraten met mijn teamgenoten en anderen.”

9.  Wat zou je verder binnen basketbal willen bereiken?

“Zo ver mogelijk komen waar mogelijk!”

Reactie plaatsen

Reacties

Barbara
3 jaar geleden

Heel leuk artikel!

Bryant Abath
3 jaar geleden

Zo lief, dank je wel <3!!

ron
3 jaar geleden

leuk bericht

Bryant Abath
3 jaar geleden

Dank je wel Ron!

Albert Beuner
3 jaar geleden

Een leuk artikel over onze basket ballende klein dochter . De appel valt niet ver van de Boom

Bryant Abath
3 jaar geleden

Dank je wel Albert!