1 tegen 1 met Marit Hopster

Gepubliceerd op 10 januari 2022 om 08:30

Bij Peatminers is Marit Hopster zeker geen onbekende. Al sinds haar zesde speelt ze bij de Vriezenveense formatie en maakt ze steeds meer mooie momenten mee. Bij onder 16 groeit ze verder als een veelzijdige speelster, eentje die in staat is altijd het uiterste uit haarzelf te halen!

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Marit Hopster, 14 jaar oud. Ik woon mijn hele leven in Vriezenveen, en zit in Almelo op school. Verder basketbal ik bij Peatminers in Vriezenveen, in het onder 16 team.”

2.  Hoe en op welke leeftijd ben je met basketbal in aanraking gekomen?

“Iedereen uit mijn straat zat op basketbal. Dat wilde ik ook doen, en direct na het behalen van mijn zwemdiploma ben ik begonnen met basketballen. Op dat moment was ik zes jaar.”

3.  Speelden al deze kinderen bij jou in de straat allemaal bij BV Peatminers?

“Ja, alleen een aantal van hen zijn inmiddels gestopt.”

4.  Wat voor type speelster ben je?

“Ik ben iemand die veel van afstand schiet. Toch zou ik wel beter willen driven, maar persoonlijk vind ik dat ik nog niet genoeg balcontrole daarvoor heb. Daar zou ik eerst beter in willen worden.”

Schieten doet Marit zeker graag!

5.  Hoe was het om voor het eerst bij Peatminers te basketballen?

“In het begin vond ik het spannend, want dat heb ik altijd als ik aan het eerst begin met iets. Toen ik er eenmaal aan begon vond ik het gelijk heel leuk!”

6.  Kan je jouw eerste seizoen bij Peatminers nog herinneren?

“Ik kan niet exact mijn eerste wedstrijden herinneren, maar ik weet wel dat ik rode schoenen aan had.”

7. Van welke trainers heb je destijds veel meegekregen?

“Onder andere van Maarten Reuver en van Natasja en Nienke Jaspers Faijer. Ook Ellen Fokke heeft mij heel veel geleerd. Zij hebben mij de basiselementen van het spel geleerd, en ook het schieten.”

8.  Je zit op school in Almelo. Heb je op dat moment er ook niet aan gedacht om daar te gaan basketballen?

“Ik vind dat ik op dit moment nog niet toe ben aan spelen op een hoger niveau dan dat ik nu speel. Daarvoor zou ik meer willen trainen en oefenen.”

9.  Over hoger niveau gesproken; je speelt nu bij Peatminers in de Tweede Divisie. Hoe was het om voor het eerst op dat niveau te basketballen?

“Bij onder 14 speelde ik voor het eerst in de Tweede Divisie. Dat was in het begin enorm spannend, want toen ik in het begin hoorde dat ik in die competitie zou spelen wist ik niet zeker of dat wel zou kunnen. De eerste wedstrijd vond ik meteen al heel leuk, en gaandeweg dat seizoen zijn we veel dingen gaan verbeteren en wonnen we meerdere wedstrijden. Wij deden het heel goed op dat niveau destijds.”

10.  Nu speel je bij onder 16 van Peatminers. Wat kan je over jouw team vertellen?

“Wij hebben een heel gezellig team! Sinds de onder 8 trainen we met elkaar, en daardoor zijn we beter op elkaar ingespeeld en bereiken wij veel meer!”

11.  Is er een wedstrijd die je nooit meer zou vergeten?

“Eén wedstrijd die wij hadden gespeeld tegen MBCA met het onder 14 team. Het was een enorm spannende wedstrijd, en wij wisten in de laatste minuten de wedstrijd te winnen.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.