Annelieke Meijers beleeft mooie basketbaltijden met Basketiers ’71 en draagt met haar webshop bij aan iets moois

Gepubliceerd op 8 januari 2022 om 10:00

Annelieke Meijers heeft altijd al willen basketballen, maar begon daarmee op haar 20e. De 34-jarige schutter kwam terecht bij Basketiers ’71 in Zevenaar en heeft ook een eigen bedrijf: JibbeJebba. Met dat laatste is ook bezig met iets succesvols!

Basketballende familie in de regio Gelderland

Annelieke heeft al op jonge leeftijd veel van basketbal meegekregen. De wil om ook te basketballen werd steeds groter. “Mijn vader heeft gebasketbald in Groningen,” vertelt Annelieke. “Ze zijn naar het oosten verhuisd en heeft toen in Arnhem gebasketbald voordat hij bij Basketiers is gaan spelen. Als baby ging ik al naar de sporthal, maar ben zelf later begonnen met basketbal. Wij woonden in Duiven, en destijds was basketbal tijdens mijn jeugd geen optie. Mijn zusje Wenneke Meijers heeft wel al gauw een basketbalcarrière opgebouwd. Zij speelde bij de Pigeons uit Duiven en ging daarna naar Nijmegen. Destijds hebben wij in Nijmegen wedstrijden van Matrixx Magixx bijgewoond. Op dit moment speelt mijn zusje bij Batouwe in Bemmel. Mijn vader (Rob Meijers) speelde één niveau lager in de Promotiedivisie, in het seizoen dat er in Zevenaar op het hoogste niveau van Nederland werd gespeeld: onder de naam Docshop Basketiers. Hij heeft dat seizoen één wedstrijd gecoacht op het hoogste niveau.

Ik begon zelf op mijn 20e met basketballen bij de Pigeons, maar toen zochten ze later bij Basketiers speelsters voor hun nieuwe dames 2 team. Al gauw mocht ik mijn eerste wedstrijden spelen, wat echt een hele gave ervaring was!”

Hoewel ze pas op haar 20e is begonnen met basketballen vond Annelieke gauw haar draai bij Basketiers. “Doordat ik vrij laat op ben begonnen met basketballen, had ik vrij weinig fundamentals. Ik speelde daardoor op de forward positie, met als doel om te schieten. Dit seizoen speel ik op de center positie, en ik weet inmiddels dat verdedigen mijn specialiteit is.”

Besmet geraakt met het basketbalvirus

Als je als baby al in de hal bent, dan wil je graag als je groter wordt hetzelfde meemaken. Inspiratie krijg je al op jonge leeftijd, zo ook Annelieke die wilde basketballen. “Mijn achternaam was in de regio bekend. De naam Meijers werd gauw gekoppeld aan mijn vader. Na het eerste seizoen ben ik doorgegaan met trainen, en ben ik gestart met het coachen van de mini’s van Basketiers. Doordat ze dames tekort hadden in de organisatie, zat ik tijdens mijn tweede seizoen in drie damesteams. Hierdoor bestond mijn weekenden veelal uit basketbal, dus ik was al snel besmet met het virus. Daarnaast bezocht ik dus wedstrijden van de Matrixx Magixx. Op dat moment speelden daar veel Amerikaanse spelers. Guido Groenendijk speelde toen ook op het hoogste niveau. Toen ik hem vertelde dat ik wilde basketballen, heeft hij mij in Arnhem training gegeven. Hierdoor kon ik wel al lay-ups afronden. De hele sfeer en entourage bij de Matrixx Magixx vond ik geweldig!”

Bijzondere tijden bij Basketiers

Inmiddels speelt Annelieke al een tijdje bij Basketiers. Daar heeft ze veel leuke tijden meegemaakt, tot op de dag van vandaag. “Wij werden op een gegeven moment kampioen, en promoveerden naar een hoger niveau waardoor we speelden met een 24-secondenklok. Daarbij hebben wij twee keer gewonnen met een buzzer beater. Dat soort momenten zijn heel intens en prachtig om mee te maken! Dit seizoen hebben we voor de lockdown sterk gespeeld. Alleen tegen Urk hebben we verloren, maar voor de rest wisten we mooie wedstrijden neer te zetten. Vorig jaar dreigde Basketiers uit de competitie gehaald te worden vanwege een tekort aan meiden. Wij hebben toen een aantal meiden gevraagd om bij ons te komen spelen. Ons team heeft daardoor nooit eerder met elkaar gespeeld, en dat maakt dat het heel bijzonder is dat wij in korte tijd toch een mooi geheel als team zijn geworden!”

Annelieke in actie bij een 3x3 toernooi, met nummer 14.

JibbeJebba; een prachtig initiatief dat is ontstaan vanuit Annelieke

Vijf jaar geleden kwam Annelieke met een idee. Ze creëerde een eigen webshop genaamd JibbeJebba. “JibbeJebba is mijn webshop waar ik zelfgemaakte punnikitems verkoop: voornamelijk woorden en vormen,” vertelt Annelieke. “In 2017 ben ik daarmee begonnen, en het is ontstaan doordat ik tijdens de zwangerschap mijn baan ben verloren. Doordat ik een punnikitem in Parijs heb gezien, ben ik dat zelf gaan maken. Mensen vroegen aan mij waar ik dat heb gekocht, en zo is dat balletje gaan rollen. Vijf jaar later gaat het enorm goed, en heb ik verkooppunten over de hele wereld.

Eén punnikwoord heb ik voor mijn dochter Jip gemaakt. Veel mensen waren geïnteresseerd in mijn producten, waardoor ik een apart account op mijn social media heb aangemaakt. De bestellingen liepen binnen en ik werd ook door winkels in Arnhem benaderd om mijn producten in winkels te gaan verkopen. Jibbejebba groeit nog steeds, en veel toekomstige ouders willen een kraamcadeau in de vorm van een punnikwoord met de naam van hun kind. Hoe groot dit gaat worden is nog niet te zeggen, maar er zijn ideeën genoeg om het groter te maken!”

Dit soort mooie creaties komen tot stand bij JibbeJebba.

Annelieke is creatief, en uit haar creativiteit op meerdere manieren. Basketballend doet ze het goed, en neem trouwens eens een kijkje op het Instagram account van JibbeJebba. Daar staat vast iets tussen wat je heel mooi vindt!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.