1 tegen 1 met Annefleur Meijers

Gepubliceerd op 1 februari 2021 om 12:50

Annefleur Meijers, het talent van Peatminers uit Vriezenveen, laat zien over bijzonder sterke kwaliteiten te beschikken. Drives naar de basket, driepunters, sterke verdediging en spelen in belang van het team is waar ze erg goed in is. We stellen haar een aantal vragen in deze Q&A!

1.  Introduceer jezelf eens, met wie hebben wij het genoegen?

“Ik ben Annefleur Meijers, 13 jaar oud. Ik woon mijn hele leven in Vriezenveen en zit op school in Almelo. Daar zit ik in Gymnasium 2.  Ik speelde gitaar, maar ik vind het leuker om te basketballen.”

2.  Hoe en op welke leeftijd ben je met basketbal in aanraking gekomen?

“Ik basketbal sinds mijn zesde. Een schoolvriendin van me speelde basketbal bij Jolly Jumpers, en toen ben ik daar begonnen met trainen. Toen zij naar Peatminers ging ben ik daar ook naartoe gegaan.”

3.  Hoe was die eerste training bij Jolly Jumpers?

“Daar kan ik mij eerlijk gezegd niet zoveel meer van herinneren. Het was al een tijdje geleden, maar in elk geval begon ik de sport toen wel heel leuk te vinden.”

4.  Je zit nu een tijdje bij Peatminers. Wat maakt deze organisatie zo leuk?

“We hebben veel activiteiten en een grote binding met de leden. Iedereen kent elkaar en daardoor ontstaan er grote vriendschappen. Met veel speelsters uit mijn team speel ik al vanaf u8.”

5.  Ik heb jou in seizoen 2019-2020 tijdens jouw eerste landelijke wedstrijd met onder 14 zien spelen in en tegen MBCA Amstelveen. Hoe was het om voor het eerst op landelijk niveau te spelen?

“Super spannend! Als ik iets voor het eerst doe vind ik zoiets vaak spannend. Toen ik op het veld stond ging de spanning wel weg. Wel leuk trouwens om te zien dat jij ook daarin getuige was, en dat je mij nu benadert voor jouw website!”

Succesvol omhoog voor twee punten. Annefleur kan erg goed naar de basket dribbelen!

6.  Hoe was de rest van dat seizoen tot de coronastop?

“Meer als een uitdaging. We hadden hele sterke tegenstanders. Het was een hele uitdaging om tegen onze tegenstanders te winnen, maar ik houd wel van uitdaging en sterker worden.”

7.  Het onder 14 team is nu een ervaring rijker op dit niveau. Hoe vind je dit seizoen in vergelijking met afgelopen seizoen?

“We durven meer, en we laten zien dat we op elkaar ingespeeld zijn. We zijn wel gewend geraakt aan het landelijke niveau.”

8.  Wat voor type speelster ben je?

“Ik vind mijzelf een guard, iemand die het spel opbrengt. Andere spelers aansturen vind ik erg belangrijk. Door veel te trainen kan ik ook beter schieten. In de zomer had ik elke dag een bal in mijn hand. Als we met school niet veel huiswerk hebben, train ik altijd extra.”

9.  Heb je ambities om hoger te gaan spelen?

“Ik wil natuurlijk zo hoog mogelijk komen met basketbal. Spelen in de Nederlandse jeugdteams zou ik een mooi begin vinden in de toekomst. Ik heb twee jaar geleden ook mee gedaan met het talentherkenningsprogramma bij Landstede Zwolle. Een hele leuke ervaring.”

Ook van buiten is Annefleur zeer trefzeker!

Reactie plaatsen

Reacties

Bertus
3 jaar geleden

Super...!!

Bryant Abath
3 jaar geleden

Dank je wel Bertus!!

hanneke meijers
2 jaar geleden

Annefleur je bent geweldig en lekker fanatiek liefs van oma