Groeiperspectief voor Rosalie de Groot bij Lokomotief

Gepubliceerd op 30 januari 2021 om 11:30

Uit artikelen over Frederique Smit en Asuman Ozaybar is gebleken dat Lokomotief Rijswijk met haar onder 16 lichting over veel potentieel talent beschikt. Rosalie de Groot vormt ook een onderdeel van deze talentvolle lichting.

Sterk spel door angst te overwinnen

Zeven jaar geleden kwam de 14-jarige Rosalie in aanraking met basketbal. Lokomotief was de geluksvogel, en daarmee kunnen zowel de organisatie en Rosalie enorm boffen. “Sinds mijn zevende basketbal ik al bij Lokomotief. In mijn eerste jaar ben ik enkel gaan trainen, en daarna in mijn tweede jaar kwamen mijn eerste wedstrijden. Ik vond zoiets in het begin best eng. Ik was best terughoudend uit angst. Ik durfde niet naar de ring te gaan, of om te passen naar anderen. Op een gegeven moment ging alles steeds beter en werd het veel leuker. Mijn coaches Rob Smit en Anneke Vrijaldenhoven hielpen mij veel met de angst die ik in het begin had, en dat is zeker gelukt!”

Zo wordt je beter en sterker: duiken voor elke bal!

Van onder 14 naar onder 16

Rosalie speelde voorheen bij onder 14, en liet daar al zien enorm goed te kunnen basketballen. “In seizoen 2019-2020 zat ik voornamelijk in onder 16 en deed ik onder 14 erbij. Dat was niet mijn eerste landelijke ervaring, want in seizoen 2018-2019 speelde ik met onder 14 al landelijk. Dit jaar is dus mijn derde jaar op landelijk niveau. In het begin vond ik het altijd ver rijden, en ik vond het allemaal best apart. Voorheen ging je altijd 30 minuten rijden naar een wedstrijd, maar nu moest je bijvoorbeeld helemaal naar Groningen om te basketballen. Maar het is een super leuke ervaring om het land door te mogen reizen. Het was ook wel een goeie stap die ik en mijn medespeelsters gemaakt hadden. Voordat we op landelijk niveau speelden, wonnen we veel wedstrijden van onze tegenstanders met enorm grote verschillen. Daar zou ik niet beter van worden, meer uitdaging heeft zeker wel geholpen!”

Potentie om kampioen te worden

Veel spelers van onder 14 gingen naar onder 16. Met de toevoeging van een paar nieuwe spelers is het team uitgegroeid tot één van de kandidaten voor het kampioenschap. Zou dat een teken kunnen zijn dat we Rosalie zien uitgroeien tot een sterke (internationale) speelster? “Ik vind het moeilijk om te zeggen of ik, net als veel andere talenten binnen Lokomotief, de groei naar het hoogste niveau zal bereiken of dat ik Europees zal rondreizen. Ik merk wel dat ik samen met Frederique bij onder 14 altijd zorgde voor het goede spel wat scorend vermogen betreft. Nu met onder 16 zie ik dat iedereen echt heel goed haar plek weet te vinden. Ik denk dat we allemaal evenveel potentie hebben om het hoogste niveau te bereiken. Ik vind dit het leukste team ooit! Wij spelen als team erg sterk, en we kennen elkaar al heel lang. Stel dat we aanvallen willen klaarspelen, dan weten we dat bijvoorbeeld Frederique zoiets kan afronden, of dat Asuman goed kan schieten. Ook Lisa de Waal kan enorm domineren onder het bord. Stel dat Frederique Lisa niet had, dan hadden we ook niet veel kunnen scoren. Dat is hetzelfde als dat het team mij of Sofie en Femke Berkel niet zou hebben, dat er dan ook niet veel gescoord zou worden vanwege gebrek aan assists. We vervullen allemaal, alle 12 spelers, onze eigen posities op belangrijke momenten in. We hebben absoluut de potentie om kampioen te worden!”

De sterke formatie van Lokomotief onder 16!

Reactie plaatsen

Reacties

Lucy alkemade
3 jaar geleden

Leuk stukje over mijn kleindochter Rosalie

Bryant Abath
3 jaar geleden

Dank je wel Lucy!

Ada alkemade
3 jaar geleden

So gaaf, drie zulke enthousiaste, sportieve en mooie meiden. Ik wens jullie veel succes en heel veel plezier. Go for it girls!!

Bryant Abath
3 jaar geleden

Dank je wel Ada!