Nederlandse Orange Lions & Belgian Cats klaar voor het EK onder 20 en WK onder 17

Gepubliceerd op 7 juli 2022 om 08:00

Na drie jaar zullen er weer grote basketbaltoernooien voor de jeugd plaatsvinden. Dat heeft voor het laatst in 2019 plaatsgevonden, aangezien corona de laatste jaren enorm heeft huisgehouden. Het EK onder 20 zal aanstaande vrijdag vanaf 13:00 uur plaatsvinden in Sopron in Hongarije, tot en met zaterdag 16 juli. Het WK onder 17 vindt eveneens plaats in Hongarije, en wel in Debrecen vanaf zaterdagmiddag 12:30 uur tot en met zondag 17 juli. De Nederlandse en Belgische onder 20 teams zullen net als het Belgisch onder 17 team zich opmaken voor de start van een bijzonder mooi toernooi!

Orange Lions vrouwen onder 20

Al geruime tijd bevinden de Nederlandse Orange Lions dames onder 20 zich in de A divisie van dit Europees kampioenschap. Sinds het kampioenschap in de B divisie in 2009 zijn ze niet meer gedegradeerd. In 2015 en 2018 werden nog bronzen medailles gewonnen door diverse onder 20 lichtingen. Met de lichting die aanstaande vrijdag gaat starten valt het op dat de gemiddelde lengte 1m83 is. Lotte Toornstra werd met Den Helder Suns nog kampioen van Nederland, en Lotte van Kruistum en Alissa van der Plas behaalden eveneens de finale van de play-offs. Daarnaast komen een aantal speelsters vanuit college het Oranjelegioen versterken. Zal dit team in staat zijn om opnieuw mooie prestaties te laten waarmaken? Dit zijn de speelsters die in actie zullen komen namens de Orange Lions:

00: Hennie van Schaik
  2: Fleur Bastiaansen
  3: Loes Rozing
  5: Kim Schrama
  6: Quinta van Schijndel
  8: Alissa van der Plas
  9: Iris Vennema
10: Maud Huijbens
11: Alina Sendar
13: Floor Toonders
15: Lotte van Kruistum
21: Lotte Toornstra

Coach: Aurélie Bonnan
Assistent coach: René van der Wielen

Belgian Cats onder 20

De Belgian Cats hebben in 2019 een stap voorwaarts gemaakt vergeleken met 2018. Van een tiende plaats zijn ze omhoog geklommen naar een vierde plaats. Het mooie is dat een aantal speelsters van deze lichtingen zich inmiddels bij de hoofdmacht van de Belgian Cats hebben gevoegd. Het team dat aanstaande vrijdag zal uitkomen bestaat uit talentvolle beloften. Eva van Gils en Liese de Vooght behaalden op prachtige wijze met Kangoeroes Mechelen het kampioenschap in de Eerste Klasse competitie, hetgeen het hoogste niveau van België is. Bijna alle andere speelsters zijn eveneens in België in actie gekomen. Enkel Anna Jasinska kwam uit in de competitie van Polen, om precies te zijn als center in Wrocław. De rest van de selectie is onderin terug te lezen:

  1: Sanne Desplenter
  2: Eva Van Gils
  5: Kyra Billiaert
  6: Emma Ndiribe
  7: Liese de Vooght
  8: Valentine Cambioli
  9: Marit Vloebergs
10: Anna Jasinska
12: Tesse Kapenga
13: Asha Radjabu
14: Axelle van Eupen
15: Sarah Vandewattyne

Coach: Aurélien Garraux
Assistant Coach: Sabrina Scherps

Belgian Cats onder 17

Naast het Europees kampioenschap zal er nog een andere lichting van de Cats uitkomen tijdens het WK onder 17 in Debrecen. Een aantal speelsters van deze lichting hebben hun basketbalopleiding gevolgd in Waregem. Van deze lichting maakten Kyra Bruyndoncx en Alicia Courthiau het kampioenschap mee in de Eerste Klasse, en hadden een belangrijk aandeel in de overwinning van de finale van de Belgische beker. Kortom; een lichting die in staat is te kunnen vlammen, bestaande uit 12 ruwe diamanten waarvan we hopen dat zij de strijd succesvol zullen aangaan tijdens dit wereldkampioenschap!

De volgende 12 speelsters zullen aantreden namens onder 17:

  1: Louann Battiston
  2: Sara Remacle
  3: Victoria Cuyvers
  4: Alicia Courthiau
  5: Sam Daelemans
  6: Kyra Bruyndoncx
  7: Nora Hucorne
  8: Noor Devos
  9: Pauline Bayart
13: Lisa Marblie
14: Deborah Mukeba
15: Sara Hostyn

Coach: Philip Wolk
Assistant Coach: Nina Crelot

Gaan we deze teams zien knallen op al deze toernooien? In principe hebben zij het talent om prachtige dingen te laten zien. Laten we de Lions en de Cats daarom alle support geven die zij verdienen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.