Mooie overwinningen van diverse teams van BV Hoofddorp

Gepubliceerd op 7 november 2021 om 10:00

Afgelopen zaterdag kwamen diverse teams van BV Hoofddorp in actie. We benaderen in dit artikel vier teams van deze organisatie: mannen onder 18, meiden onder 14, meiden onder 18 en dames 1. Alle vier de teams wisten hun thuisduel te winnen, waarbij de meiden onder 18 een spannend slot kenden. De wedstrijdverslagen zijn onderin terug te lezen.

BV Hoofddorp mannen onder 18 VS Akrides IJmuiden onder 18

In de onder 18 Tweede Divisie is BV Hoofddorp de koploper. Zij nemen het op tegen Akrides uit IJmuiden. De thuisploeg gaat gelijk goed van start via de eerste drietal scores van Lemuel Magsino, Neil Bandoh en Antonio Robles. Het is met name Robles die verdergaat met het scorende werk, maar Hoofddorp ziet Akrides toch terugkomen in de wedstrijd. Jord Hofland zet de stand na het eerste kwart op 19-10, wel in het voordeel van Hoofddorp. De bezoekers komen nog dichterbij, en gaan verder met opnieuw Jord Hofland die ook vanaf de driepuntslijn raak schiet. Hoofddorp valt niet stil en doet iets terug via Mike van der Willigen, maar Akrides gaat door met weer een driepunter van Hofland die daarmee al op acht punten komt. Ook is Hofland bezig met het strooien van passes naar de openstaande spelers. Hij bedient onder meer Ivan Klaasen en Niek Louwerse die voor een kleiner verschil zorgen: 22-20. Hoofddorp gaat weer gecontroleerd spelen, voornamelijk Joep Dolné. Drie keer is hij goed voor het laatste verweer voor rust: 31-24 voor Hoofddorp.

Na rust komt Akrides nog dichterbij. Taeke Hooiveld snijdt twee keer naar de basket, en zorgt met succesvolle afrondingen voor een verschil van nog maar drie punten. Verder laat Hoofddorp het niet komen, in het bijzonder Antonio Robles. Drie veldscores en een and-1 zetten de stand in een mum van tijd op 44-28. Hierdoor komt Hoofddorp niet meer in gevaar, en krijgt Akrides nog één keer een opleving via Hooiveld. De thuisploeg heeft met een sterk spelende Robles (18 punten) voldoende om de koppositie in de Tweede Divisie te verstevigen, helemaal als ook Petijn Wolters gaat scoren. Ze gaan winnen met 63-47 van Akrides in een wedstrijd die vanaf het begin in het voordeel was voor Hoofddorp.

BV Hoofddorp meiden onder 14 VS Dozy Den Helder meiden onder 14

Na BS Leiden zijn de meiden onder 14 van BV Hoofddorp de sterke nummer twee. Vorige week werd nog ruim gewonnen in Rotterdam, en de meiden willen voor een tweede keer winnen van Dozy Den Helder. Het begin is weer zoekende voor beide teams. Toch begint Hoofddorp goed aan de wedstrijd. Lotte de Groot opent met een score, waarna Bébèl Rodriques en Liv Kors hetzelfde doen. Lange tijd weten de meiden Den Helder van scoren af te houden. Toch krijgen de bezoekers ook een flow te pakken, voornamelijk vanuit de hoek. Hun jumpers treffen doel, en wel van Yara Noot, Fabiënne Zondervan en Quinty Tuinstra. Hierdoor staan beide teams weer gelijk, en dat zal het ook blijven in het eerste kwart. De Groot is twee keer sterk van onder de basket, en Rodriques zet met een drive naar de basket de stand na het eerste kwart op 12-10. Het begin van het tweede kwart is, net als in de eerste 10 punten, voor de thuisploeg. Janiek van Staalduine en Rodriques gaan verder met het verzilveren van hun schotpogingen. Vooral Rodriques laat deze wedstrijd veel moois zien, en toont daarmee aan dat zij een dreiging vormt voor elke tegenstander. Den Helder heeft moeite met de verdediging die Hoofddorp neerzet, een verdediging waarbij Isabella Knol en Sofie Moerkerken voor veel steals zorgen, en dus nieuwe kansen creëren voor de thuisploeg om uit te lopen. Dat lukt, want Hoofddorp heeft een ploeg die veelzijdig is en moeilijk te verdedigen is. Ze hebben dan Lotte de Groot, dan Janiek van Staalduine, dan Bébèl Rodriques die kunnen scoren. Ook nu staat er een nieuwe kracht op: Rosalie Joustra. In de verdediging blockte ze al veel schoten, en verder laat ze zien op meerdere fronten enorm belangrijk te zijn. Ze heeft een breed overzicht op het veld, waardoor ze kan zorgen voor de nodige assists, en met twee inside scores van haar gaat Hoofddorp bij rust aan de leiding met 26-16.

Hoofddorp gaat verder uitlopen. Ze hebben enorm veel speelsters om uit te kiezen die kunnen scoren op de momenten wanneer zij dat willen. Rodriques, Joustra, Van Staalduine en Liv Kors zorgen voor een groter verschil. Ook Sofie Moerkerken laat zien dat zij een sterke kracht is binnen het team, en goed kan meekomen met de rest. Deed Den Helder dan niets meer terug? Dat zeker niet, sterker nog, in Quinty Tuinstra hebben ze een solide speelster die van binnen en van buiten raak kan schieten. Hoofddorp heeft meerdere krachten om uit te kiezen. In het laatste kwart is dat te zien aan alles. Rosalie Joustra heeft weer een aantal mooie assists achter haar naam, drie blocks en zeven punten. Rodriques kwam op 14 punten, en in de laatste minuten doet Diora Sas mee met het scorende werk. Hoofddorp wint opnieuw om zo steviger op de tweede plek te staan. Met 57-30 gaan zij over twee weken met zelfvertrouwen spelen tegen Rotterdam Basketbal.

BV Hoofddorp meiden onder 18 VS Attacus meiden onder 18

Zowel BV Hoofddorp onder 18 als de meiden van Attacus hebben tot dusver één keer gewonnen. Voor beiden is een overwinning meer dan welkom. In het begin gaat het gelijk op. Bij de bezoekers uit Veghel laat Azra Gören zich gelden, en bij Hoofddorp zijn dat Indy Karsten en Linette van der Maarl. De thuisploeg lijkt voor het eerst wat uit te lopen via een driepunter van Karsten en de inbreng van Isa Breur en Britt Njoku: 13-8. Attacus komt vervolgens beter in de wedstrijd. Zehra Korkmaz zorgt zelfs voor een voorsprong aan het begin van het tweede kwart. Bij Hoofddorp willen de ballen niet vallen, maar wordt er goed verdedigd. Maia Kramer en Mara Keur zorgen voor een aantal sterke stops, en Sarah Hoedeman en Lotte Waaijer pakken een aantal steals. Toch wordt het verschil groter voor de bezoekers. Marijn en Sara Overmars zorgen voor een voorsprong voor Attacus bij rust: 21-28.

Hoofddorp komt nog niet eens goed de kleedkamer uit. De bezoekers lopen uit naar een verschil van 11 punten. Een score van Lucia Harmers is wellicht een teken op wat er gaat komen. Een verschil van negen punten wordt kleiner als ook Breur gaat mee scoren en Harmers een belangrijke driepunter verzilvert. Harmers begint een belangrijke rol te krijgen in deze fase van de wedstrijd, en zij wordt geholpen door Meike Tigchelaar. Dit scorende tandem zorgt voor een kleiner verschil en ook dat Attacus moeite heeft in de aanval. Linette van der Maarl pakt enorm veel rebounds na rust, en Harmers is het die opnieuw twee keer scoort en Hoofddorp zowaar op voorsprong zet. Nog is het niet genoeg, want in het eindsignaal van het derde kwart zorgt Karsten met een driepunter voor een nog grotere voorsprong: 45-41. Toch is het nog niet gedaan. Karsten zorgt voor 50-47 voor de thuisploeg. Op dat moment neemt Attacus een time-out waarin de coach werkelijk op dusdanige wijze ontploft dat het tekenbord twee keer op de grond en tegen de muur gesmeten wordt. Maar het helpt Attacus niet verder terug te komen, sterker nog, het was niet bepaald een slimme actie. Attacus is na deze fase helemaal de weg kwijt en zien de achterstand verder oplopen. Met name Karsten en Tigchelaar zijn bezig met een imponerend laatste kwart waardoor de zege voor BV Hoofddorp aanstaande is. Het wordt uiteindelijk 62-53 waarbij het verschil in de eindstand de werkelijkheid van de wedstrijd ietwat doet verbloemen, en het zeker spannender had kunnen zijn in de laatste zes minuten.

Dames Promotiedivisie: BV Hoofddorp VS DAS Delft

De dames van BV Hoofddorp willen verdergaan met het sterke spel van de laatste overwinning die zij pakten. Vooral Cindy Jansen is in het eerste kwart goed opdreef. Ook Marcelle Noordanus laat zich zien in het eerste kwart waardoor de voorsprong al snel wordt gepakt door de thuisploeg. Bij de bezoekers komt er veel op naam van Kelly Brugman, waarbij Hoofddorp daarentegen gebruikt maakt van meerdere speelsters. Robyn van Dijkum gaat twee keer sterk naar binnen en via Britta Klomp is het verschil vijf punten bij rust: 34-29.

Na rust gaat Hoofddorp er gelijk vandoor. De driepunters treffen doel van onder meer Marcelle Noordanus en Ehlaha Wali. Ook in de verdediging worden veel steals gepakt en krijgt DAS het moeilijker om te scoren. Het verschil wordt daardoor groter en groter. Lisanne de Jong en Cindy Jansen zetten een goede wedstrijd neer, met een impuls die uiteindelijk zou leiden tot een 82-56 overwinning. De dames zijn onderdeel van een van de vele overwinningen van BV Hoofddorp, en dus kan er van een geslaagde zaterdag gesproken worden!