Eerste overwinning van Utrecht Cangeroes tegen Triple Threat

Gepubliceerd op 5 november 2021 om 08:00

Voor een van de twee teams zou een eerste overwinning in de Women's Basketball League aanstaande zijn. Vanaf het tweede kwart leek dat Utrecht Cangeroes te zijn, maar Triple Threat kwam aan het einde van de wedstrijd nog sterk terug. Verder dan zes punten verschil liet Cangeroes het niet komen en won met 76-59 van Triple Threat.

Het begin van de wedstrijd is voor de bezoekers uit Haarlem, in het bijzonder Iris Vennema. Haar eerste schot vanaf de driepuntslijn treft gelijk doel. Daar blijft het niet bij. Quinta van Schijndel gaat eveneens voor het schot en zet Triple Threat op een 2-7 voorsprong. Cangeroes is zoekende in de eerste minuten en leidt veel balverlies. Een driepunter van Renee Hoveling zorgt voor aansluiting, al is het gelijk daarna Vennema die haar tweede driepunter erin gooit. De thuisploeg zet op dat moment Charlotte Naus in het veld, en dat zorgt gelijk voor een dynamische en vloeiende aanval. Meteen weet ze razend snel naar de basket de drive te maken en gelijk te maken. Als Triple Threat niet scoort is het opnieuw Charlotte Naus die snel afrondt en Cangeroes op voorsprong zet: 11-10. De bezoekers hebben in Vennema een sterke kracht. Ook deze keer is ze trefzeker vanaf de driepuntslijn en weet al twee keer aanvallen van Cangeroes te blocken. Haar impuls zorgt voor een 15-19 voorsprong voor Triple Threat.

Cangeroes wil terugkomen in de wedstrijd, en na een moeilijke fase neemt Ciska Kollen het sterke spel van Naus over. Met een gecreëerde drive zorgt ze voor een nieuwe voorsprong, waarna ze met een driepunter verder gaat met het scorende werk. Nog voor je met je ogen kan knipperen slaat Triple Threat alweer toe met de vierde driepunter van Vennema, maar Kollen doet hetzelfde. Twee keer zelfs waardoor de thuisploeg een gat weet te slaan. Een and-1 van Lisa van Dalsum betekent 39-26 voor Cangeroes bij rust, met al 10 punten voor Kollen.

Lisa van Dalsum met een poging om tot scoren te komen

Na rust gaat Cangeroes er verder vandoor dankzij twee driepunters van Renee Hoveling. Triple Threat probeert terug te komen, maar kampt met het missen van veel vrije worpen. Via opnieuw Kollen en een driepunter van Jozian Cissé staat het 56-32, en lijkt het een onoverbrugbaar verschil. Wie gedacht had dat het verschil was gemaakt, heeft het mis. Triple Threat komt terug, en deze keer ook met benutte vrije worpen. Ze stoppen de aanvallen van Cangeroes af en proberen nog dichter bij te komen. Vennema is ook van dichtbij trefzeker, en een driepunter van Quinta van Schijndel zet het verschil op zeven punten: 59-52 met nog ruim zes minuten te gaan. Ooit was het verschil 24 punten voor de Cangeroes. Deze lijkt helemaal verloren te gaan. Op dat moment staat Charlotte Naus op met een enorm cruciale and-1 die de thuisploeg weer verder helpt. Toch geeft Triple Threat niet op. Fleur Bastiaansen scoort eveneens van dichtbij en later zet Quinta van Schijndel het verschil op slechts zes punten met nog 3:38 te gaan: 63-57. Triple Threat is nu heel dichtbij, en lijkt verder in te kunnen lopen. Maar dan moeten ze wel meer gecontroleerd gaan spelen, en dat doen ze niet altijd. Eenvoudige inleggers worden op moment suprême gemist, en daarmee hadden ze praktisch gelijk kunnen komen. In plaats daarvan zoekt Cangeroes nieuwe mogelijkheden, en vindt deze in Lisa van Dalsum en Renee Hoveling die de wedstrijd op slot schieten. Het wordt uiteindelijk 76-59 voor Utrecht Cangeroes dat daarmee haar eerste overwinning pakt van dit seizoen.