Meiden BV Hoofddorp onder 14 verstevigt tweede plaats na winst op Rotterdam Basketbal

Gepubliceerd op 3 november 2021 om 15:30

Spelen tegen een onderste ploeg hoeft nooit te betekenen dat het makkelijk is. Dat wist BV Hoofddorp in de eerste helft heel goed. Rotterdam Basketbal speelde een sterke eerste helft, met name qua afstandsschoten. Daarna speelde BV Hoofddorp aanvallend en verdedigend sterker en wist uiteindelijk met 38-78 te winnen.

BV Hoofddorp, spelend in het wit, kan met een overwinning de tweede plaats verstevigen. De eerste score is in elk geval van de bezoekers dankzij Janiek van Staalduine, en wel via een mooie inlegger van haar. Rotterdam wil laten zien dat zij in hun thuiswedstrijd ook wat in huis hebben. Dat laten ze in het eerste kwart zien. Jolina Lopes doet wat terug na de treffer van Van Staalduine, maar Hoofddorp slaat gelijk weer toe via Liv Kors. Op dat moment krijgt Rotterdam een flow in de aanval. Linde de Jong gaat naar de basket, en verzilvert een prachtige and-1. Haar extra vrije worp gaat er niet in, maar ze pakt wel haar eigen rebound en brengt Larkin Noordijk in een scorende positie: 6-4 voor Rotterdam. Diezelfde Noordijk schiet even later een driepunter binnen die Rotterdam op een grotere zet. Bij Hoofddorp krijgen ze amper de ruimte om tot een goede aanval te komen. Het is veelal zoeken naar Kors die goed tot scoren komt, maar dat doet Rotterdam ook. Linde de Jong snijdt weer naar de basket, en weer is het goed. Sterker nog, zo'n knappe bal betekent weer een and-1. Door dit soort acties gaat Rotterdam aan de leiding met 16-13.

Een goed begin voor de thuisploeg om te laten zien dat zij ook wat kunnen. Daar gaan zij in de volgende 10 minuten mee door. Tesnime Roudoci is goed voor de eerste punten namens de ploeg uit de Maasstad. Dan zet Hoofddorp een scorende kracht op het veld: Isabella Knol. Op het moment dat BV Hoofddorp punten nodig heeft, slaat zij toe. Een mooie drive naar de basket is een begin. Vervolgens pakt ze een steal en scoort ze even later opnieuw met een prachtige drive van links. Verder laat Rotterdam het niet komen, want opnieuw wordt er een driepunter raak geschoten. Dit keer van Linde de Jong: 21-17. Hoofddorp heeft de smaak te pakken, in het bijzonder Isabella Knol. Met meerdere drives en scores (12 punten oprij) zet zij Hoofddorp op een voorsprong. Toch geeft Rotterdam niet op, en opnieuw slaan zij toe via een driepunter. Deze keer is het Julia Soemowikromo die raak schiet en Rotterdam opnieuw op voorsprong zet. Na opnieuw een drive van Knol staat er een andere kracht op bij BV Hoofddorp, namelijk Rosalie Joustra. Met haar bekende drive en kracht richting de basket zet zij BV Hoofddorp op voorsprong bij rust: 26-29.

Isabella Knol op weg naar haar drive naar de basket

Na rust opent BV Hoofddorp via Lotte de Groot, maar opnieuw is het Rotterdam dat twee keer de driepunter weet te vinden. Tesnime Roudoci en Linde de Jonge schieten raak, maar BV Hoofddorp gaat er als een speer vandoor. Liv Kors gaat verder met een reeks scores onder het bord. Dat, in combinatie met Knol, Joustra en Diora Sas, zet BV Hoofddorp op een ruimere voorsprong. Na driekwart van de wedstrijd is het verschil 14 punten, en Joustra gaat meteen in het vierde kwart verder met een prachtige drive naar de basket. In totaal zou ze op 10 punten komen, maar heeft daarnaast ook 8 assists achter haar naam staan. Knol gaat ook fantastisch verder en komt uiteindelijk op 15 punten. Liv Kors komt uiteindelijk op 20 punten, maar BV Hoofddorp gaat succesvol verder met de rest van het team. Bébèl Rodriques is nu aanzet met een serie scores. Zes punten oprij betekent een comfortabele marge voor de bezoekers. Ook Van Staalduine en Jinte Vermaat komen door met een aantal prachtige scores. Een mooi vierde kwart is weggelegd voor Rozy Bangu. Zij is niet schuw voor de mogelijkheden die zij krijgt en pakt in korte tijd vier steals en verzilvert een paar mooie drives naar de basket. Een sterk collectief van BV Hoofddorp speelt tegen een strijdlustig Rotterdam Basketbal, dat ondanks de mooie afstandsschoten de overwinning aan BV Hoofddorp moet geven. Het wordt uiteindelijk 38-78 voor de bezoekers die daarmee de tweede plaats verstevigen in de onder 14 competitie.