Eerste landelijke uitdaging voor Sofie Moerkerken

Gepubliceerd op 26 januari 2021 om 14:00

In het team van BV Hoofddorp onder 14 kwamen speelsters als Rosalie Joustra, Isabella Knol  en Maud van Susteren aan de orde. We gaan vandaag in op een vierde speelster van BV Hoofddorp in die leeftijdscategorie, die tevens ook tennist. Voor het eerst is ze aan een landelijk niveau begonnen: Sofie Moerkerken.

Nog steeds met dezelfde spelers in het team

De 12-jarige Sofie heeft altijd al bij BV Hoofddorp gebasketbald. Er is nog geen andere vereniging tussendoor gekomen. Wat dat betreft zit ze op haar plek bij onder 14 van BV Hoofddorp. “Ik speel nu voor mijn vijfde jaar basketbal, maar zit daarnaast ook op tennis. Ik ging op mijn zevende proeftrainingen volgen met mijn teamgenoot Rosalie Joustra. Dat vonden we allebei zo leuk dat we doorgingen met basketballen. Op dat moment speelden we nog geen toernooien. Het bleef in mijn eerste jaar bij alleen trainen. Met de meeste teamgenoten van onder 14 basketbal ik al mijn hele leven.”

Zo gebeurde het dat Sofie zich meer is gaan verdiepen in basketbal. Ze ging van trainen naar steeds meer wedstrijden spelen. “Met onder 10 van BV Hoofddorp hadden we drie toernooien op één dag. Daar heb ik enorm van geleerd, en daarna ben ik ook competitie gaan spelen. Ik vind het altijd gezellig en fijn om bij BV Hoofddorp te zijn. Zoals gezegd, ik basketbal al met veel dezelfde meiden in het team. Dat maakt alles extra leuk en bijzonder!”

De landelijke uitdaging

Dit seizoen heeft er een nieuwe lichting plaatsgevonden bij onder 14 van BV Hoofddorp. Sofie en haar teamgenoten spelen voor het eerst op landelijk niveau. “Ik vind het leuk om op het hoogste niveau van onder 14 te spelen. We moeten nog wel veel leren, want de meeste van ons zijn het spel dat we in onder 12 gespeeld hebben nog gewend. Op het gebied van snelheid willen we grotere stappen gaan maken. De eerste vijf wedstrijden verloren we, maar we merken dat we steeds verder komen. Denk daarbij aan screens op de juiste plek zetten en snel omschakelen van aanvallen naar verdedigen. Ik denk dat je onze groei volgend jaar zeker kan terug zien. Dat had wellicht op dit moment al gekund, maar vanwege corona is dat nog niet zo snel zichtbaar. Mijn sterke punt is schieten. Op trainen gaat dat heel goed, alleen tijdens wedstrijden moet je gelijk vanuit techniek en snelheid schieten. Dat vind ik op dit moment nog lastig, maar daar wil ik wel beter in worden.”

Fervent tennisster

Naast basketbal houdt Sofie zich met een andere sport bezig: tennis. Ook daar boekt ze steeds meer progressie. “De trainingen binnen tennis zijn echt leuk, maar ik doe het pas een jaartje. Ik ben er wel beter in geworden. Zelf heb ik vijf keer aan een toernooi meegedaan. Toen moesten we allerlei wedstrijdjes single en double gaan spelen. Zelf speel ik liever double, omdat dat toch meer het idee geeft dat je in een team speelt, net als bij basketbal. Onze club was een keer tweede van de dag geworden.”

Elke jaar steeds beter als tennisster! © John van Loon Photography

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.