Ginger Schokker wil voor maximale uitdaging gaan

Gepubliceerd op 24 januari 2021 om 12:30

Deze maand hebben we al veel spelers in de regio Utrecht benaderd. Ook vandaag is dat het geval. In Utrecht is ze een bekende speelster. Dat is ook goed mogelijk aangezien ze voorheen heeft gebasketbald bij B.C. New Stars en Amazone, en nu actief is bij Utrecht Cangeroes. Vandaag hebben we het over Ginger Schokker!

Stapsgewijze ontwikkeling

De 20-jarige Ginger Schokker speelt bij dames 2 van Utrecht Cangeroes in de Promotiedivisie. Ze valt zo nu en dan ook in op het hoogste niveau bij dames 1. Voorheen was ze altijd actief geweest in diverse jeugdcompetities. “De onder 20 competitie is een competitie waarin veel meiden zich nog aan het ontwikkelen zijn. Promotiedivisie is niet het hoogste niveau van Nederland, maar het is wel een competitie waarin de dames wat meer gevorderd zijn. Nu verschilt dat ook soms nog weleens met onder 20, maar doordat er wat oudere speelsters tussen zitten hebben zij ook meer ervaring. Ik merk wel steeds meer dat er meer jongere meiden in de Promotiedivisie spelen. Dat vind ik leuk, omdat ik dan weer met meiden speel waarmee ik in onder 20 heb gespeeld.”

Bijzondere tijd bij Amazone Utrecht

Ginger zocht naar meer uitdaging, en vond deze ook. Dat was weliswaar niet geheel gepland. “Ik ben begonnen bij B.C. New Stars in Nieuwegein. Veel meiden van het team waar ik toen speelde zochten naar nieuwe uitdagingen. We konden kiezen tussen of basketballen voor plezier, waar zeker niks mis mee is, of om echt iets te bereiken. Ik ging ook op zoek naar iets nieuws. Ik begon toen met selectietrainingen bij het onder 20 team van Amazone Utrecht. Ik was toen 16 jaar, maar we hadden niet genoeg spelers om een onder 20 team te kunnen neerzetten. Ik werd gevraagd of ik in het eerste team van Amazone wilde spelen op het hoogste niveau. In het begin was het enorm spannend. Ik kwam in een team terecht met meiden die veel meer ervaring hadden dan ik. Ik kwam daar met twee andere meiden van mijn leeftijd binnen. Ik ben daardoor wel 10 keer harder geworden dan voorheen, en ben wel meer als een vrouw gaan spelen. Het heeft mij zeker sterker gemaakt. Pittig was het wel. Het was een andere vorm van trainen. Echter, door financiële problemen bleef het bij één seizoen totdat die organisatie werd opgeheven. Sinds 2018 ben ik toen samen met onder andere Lisa Denies en Renee Hoveling naar Utrecht Cangeroes gegaan.”

De koers naar het hoogste niveau

In seizoen 2018-2019 ging Ginger met andere speelsters van Amazone naar de Cangeroes. Daar zit ze op haar plek, en voelt ze dat ze steeds beter wordt. “Op dit moment heb ik een goede keuze gemaakt om nu Promotiedivisie te spelen. Het is een goede gelegenheid voor mij om mijzelf meer te ontwikkelen in wat ik zoal doe. Op het moment dat ik in die competitie speel, kan ik meer implementeren in mijn wedstrijden. Ik zie het als een stap naar een betere ontwikkeling. De meeste meiden die nu Eredivisie spelen zijn nu 24 of 25 jaar, en ik ben nog 20. Mocht mijn lichaam nog mee willen werken dan heb ik nog heel wat jaren te gaan. Vorig jaar in seizoen 2018-2019 speelde ik ook in de Promotiedivisie. Met dat team werden we ook kampioen. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik niet veel in actie kwam. Ik vond het wel heel leuk om mee te maken!”

In actie namens Utrecht Cangeroes! © Arjen Kleefsman

De komende jaren bij Utrecht Cangeroes

Door het kampioenschap in de Promotiedivisie is Utrecht Cangeroes gepromoveerd naar de eredivisie. Voor Ginger is dat nog iets om naar uit te kijken. “Vorig jaar in seizoen 2019-2020 denk ik dat we een moeilijke start hebben gehad. We waren nieuw in de eredivisie, en alles was gelijk al nieuw. We hadden ook veel blessures. Dit seizoen hebben we een goed en leuk team, en trainen altijd heel hard. Het is nu alweer een heel ander jaar dan daarvoor. Als we zo doorgaan, dan denk ik dat we een hele reeks positieve jaren tegemoet gaan! Als we in normale omstandigheden konden spelen, zouden we heel veel hebben laten zien!”

Ginger (links) is ook een grote 3x3 aanwinst!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.