Triple ThreaT onder 21 ruimschoots richting de Basketball Cup

Gepubliceerd op 24 maart 2024 om 16:00

Gedurende het eerste kwart ontstaat er al snel een lichte kloof tussen Triple ThreaT en Den Helder Suns. De dames onder de 21 uit Haarlem hebben een soepel samenspel waarin snelle aanvallen worden benut. Het tempo ligt hoog en het verschil wordt steeds groter. De uiteindelijke 91-51 overwinning voor Triple ThreaT in de finale van de Basketball Cup is hier het gevolg van geweest.

Den Helder Suns begint goed. Floor Toornstra gebruikt haar snelheid en opent de wedstrijd. Wanneer ook Mecx van Linge scoort, lijkt het spel naar de kant van Triple ThreaT te gaan. Via snelle passes wordt Nikki Kleyhorst bereikt voor de eerste score van de wedstrijd. Meteen na deze score steelt Isa Hooiveld de bal en rondt sterk af richting de basket. Ondersteund door het sfeervolle publiek gaat de Haarlemse formatie door, opnieuw via Hooiveld. Triple ThreaT zet door. Een driepunter van Roos Warmenhoven leidt tot een 9-0 run. Den Helder wil het daar echter niet bij laten. Lotte Toornstra is een sterke kracht onder de basket en gebruikt haar kracht om sterk af te ronden. Een and-1 van Van Linge zorgt voor een gelijke stand, maar Triple ThreaT loopt opnieuw uit. Een sterke periode van Maya Sirotski breekt aan en daarmee loopt Triple ThreaT weer uit. Vanuit de hoek schiet Maud Bastiaansen een driepunter raak, waardoor Triple ThreaT na het eerste kwart met 21-12 aan de leiding gaat. Het driepuntsschot blijft vallen. Eerder was Warmenhoven goed voor een afstandsschot en aan het begin van het tweede kwart doet ze het opnieuw. Suns komt met moeite tot een goede aanval en Triple ThreaT maakt gebruik van Nikki Hendrix onder het bord. In reboundend opzicht is zij ook een gewaardeerde kracht. Haar inspanning zet Lois Vrolijk in een scorende positie, en het is Hooiveld die met een and-1 het verschil laat groeien. Hendrix vergroot het verschil met een driepunter: 36-22 en verovert bovendien een steal. Het schot van Triple ThreaT blijft vallen, aangezien Warmenhoven goed is voor haar derde driepunter. Zo neemt Triple ThreaT verder afstand van Suns, die eigenlijk alleen via Lotte Toornstra iets kan bereiken. Vrije worpen van Vrolijk en Quinta van Schijdel zorgen voor een ruststand van 50-27 in het voordeel van Triple ThreaT.

Ook na rust blijft Triple ThreaT domineren, voornamelijk wanneer zij de basket meer aanvallen en er meerdere vrije worpen ontstaan. Van afstand is Yalisa Santiago goed voor een groter verschil. Bij de Suns wordt gezocht naar Lotte Toornstra, maar zij is met 30 punten de enige die nog voor verzet kan zorgen. Triple ThreaT heeft meerdere mogelijkheden, zoals de driepunter van Quinta van Schijndel, die uiteindelijk op 17 punten zou eindigen. Als collectief draagt Triple ThreaT bij aan de ruime overwinning die komen gaat. Met een overtuigende 91-51 winst pakken ze de Basketball Cup 2024.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.