Let’s meet Floor & Nikki Kleyhorst

Gepubliceerd op 28 december 2021 om 08:30

Vorig seizoen speelden ze al op het hoogste niveau van Nederland bij Triple Threat. Floor (rechts) en Nikki (links) Kleyhorst staan voor een nieuwe uitdaging, en wel voor hun tweede seizoen bij de Haarlemse formatie.

1.  Introduceer jullie zelf eens, wie zijn jullie?

“Ik ben Nikki, 16 jaar. Ik speel bij dames 1 van Triple Threat Haarlem op het hoogste niveau van Nederland, en in de onder 18 Tweede Divisie bij Triple Threat.”

“Ik ben Floor, 18 jaar oud. Ik speel enkel bij dames 1 van Triple Threat.”

2.  Hoe zijn jullie begonnen met basketballen?

Nikki: “Toen ik acht jaar was, ben ik begonnen met trainen bij BV Amsterdam. Van daaruit ben ik later overgestapt naar Triple Threat.”

Floor: “Ik zat eerst op tennis, maar ik wilde later wat anders doen. In eerste instantie leek basketbal niet echt een optie, aangezien Nikki het toen ook al deed. Op een gegeven moment ben ik een training gaan volgen bij BV Amsterdam, en heb ik er toch voor gekozen.”

3.  Wat voor type speelsters zijn jullie?

Floor: “Ik speel op de center positie. Verder ben ik niet echt een speelster die op de voorgrond treedt, niet echt een leider dus. Aan de andere kant kan ik zeker aanwezig zijn gedurende het spel.”

Nikki: “Ik speel op de power forward positie. Ik moedig vooral het team aan om door te gaan, in wat voor situaties dan ook.”

4.  Waarin verschillen jullie van elkaar qua spel?

Floor: “Nikki is wat sneller, en dribbelt ook vaker de bal op. Ze is wat bewegelijker.”

Nikki: “Ik ben eerder degene die voor de drive naar de basket gaat. Floor zal eerder met haar rug naar de basket spelen en de actie onder het bord verzilveren.”

5.  Hoe was het om de overstap te maken naar Triple Threat?

Nikki: “Heel leuk! Andere meiden zijn hier ook naartoe gegaan. Hier wordt alles geleerd omtrent wat het is om op het hoogste niveau te spelen. Afgelopen jaar was het in het eerste jaar even passen en meten, maar het werd al gelijk heel leuk hier.”

Floor: “Iedereen wil echt beter worden en hoog spelen. Je bent niet de enige die wil groeien, want wij als collectief gaan altijd voor de maximale groei.”

6.  Jullie spelen bij dames 1 van Triple Threat. Hoe was het om voor het eerst op het hoogste niveau van Nederland te spelen?

Nikki: “Ik had zoiets nog nooit meegemaakt, bijvoorbeeld dat de lichten uit gingen en de namen werden voorgesteld. Toen ik werd ingezet, ging mijn hart tekeer. Echter, het ging al snel heel prima. Natuurlijk heb ik elke wedstrijd spanning, gezonde spanning.”

Floor: “We hadden goede spelers vorig jaar, zoals Naomi Halman en Janine Guijt. Van hen heb ik zoveel geleerd, en ik ben echt blij dat ik deze kans heb gekregen.”

7. In hoeverre zijn jullie gegroeid als speelsters?

Floor: “Doordat er een aantal speelsters zijn vertrokken wordt het moeilijker om net zo sterk te blijven spelen. Speelsters als Iris Vennema en Phoenix Stotijn blijven doorgroeien, en dat is echt heel mooi om te zien.”

8.  Wat denken jullie van dit seizoen?

Floor: “Het wordt moeilijk, maar ik denk dat we zeker sterker kunnen worden als speelsters. We zullen enorm veel leren, dat is zeker!”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.