Let’s meet Quinta & Anique van Schijndel

Gepubliceerd op 30 december 2021 om 08:30

Via verschillende teams zijn Quinta (rechts) en Anique (links) van Schijndel terecht gekomen bij Triple Threat in Haarlem. Het spel op het hoogste niveau van Nederland biedt ze de kans om sterker te worden, en op lange termijn wat moois neer te kunnen zetten!

1.  Introduceer jullie zelf eens, wie zijn jullie?

“Ik ben Anique, 22 jaar. Ik basketbal voor het tweede seizoen bij Triple Triple en studeer daarnaast econometrie.”

“Ik ben Quinta, 18 jaar. Voor het derde seizoen speel ik bij Triple Threat. Ik ben daarnaast net begonnen met studeren voor fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam.”

2.  Hoe zijn jullie begonnen met basketballen?

Quinta: “Onze ouders komen uit Den Helder, en hebben daar gebasketbald. Anique begon met handballen, maar ging daarna basketballen. Vroeger turnde ik, totdat ik op mijn elfde ging basketballen. Wij zijn begonnen bij Hoofddorp.”

Anique: “Wij gingen weleens naar de wedstrijden kijken van mijn vader. Toen ik negen was, ben ik zelf begonnen met basketballen. Van 2010 tot 2017 heb ik bij Hoofddorp gespeeld, waaronder onder 20 Eredivisie. Vanwege mijn studie in Rotterdam ben ik naar Binnenland in Barendrecht gegaan. Ik mocht daar gelijk ook bij de dames aansluiten.”

3.  Jullie zijn begonnen bij BV Hoofddorp. Hoe was het om daar voor het eerst te spelen?

Quinta: “In het begin was het voor het plezier bij de recreanten en onder 12. Het was daar altijd heel leuk.”

Anique: “Het was heel leuk om tegen jongens te spelen in het onder 12 team. Op mijn 15e mocht ik al op eredivisieniveau spelen bij onder 20 met oudere meiden. De sfeer was altijd heel gezellig!”

4.  Hoe was het om voor het eerst op landelijk niveau te basketballen?

Anique: “BV Hoofddorp draaide niet echt met de top mee, dus het was voor mij makkelijker aan het niveau gewend te raken. Daardoor krijg je meer ervaring op dat niveau. Ik heb soms wat gezonde spanningen, maar nooit voor een wedstrijd.”

Quinta: “Bij Den Helder speelden wij Noord-Hollandse kampioenschappen en daarna de Nederlandse kampioenschappen, die we hebben gewonnen met de onder 14. Bij FSG Royal Eagles speelde ik in de onder 20 eredivisie, waardoor ik ook wedstrijden tegen Anique speelde. Toen was ik best zenuwachtig, maar je maakt het spel in zo’n competitie snel je eigen.”

5.  In hoeverre verschillen jullie van elkaar qua spel?

Quinta: “Ik speel op de shooting guard positie, en in de verdediging zorgt Anique voor het fysieke spel.”

Anique: “Quinta is enorm balvaardig. Ze is ook goed in de aanval, en schiet ook heel goed. Ik speel op de center positie, waar je natuurlijk hele andere skills gebruikt dan op de guard positie.”

6.  Sinds vorig seizoen spelen jullie bij dames 1 van Triple Threat. Hoe was het om voor het eerst op dat niveau te spelen?

Anique: “Na een paar wedstrijden stond ik al in de basis, dus dat geeft je dan een heel ander gevoel dan wanneer je bankzitter bent bij een team dat hoger speelt. Je leert er tegelijkertijd ook veel van. Er is aandacht voor veel details in het spel, en er zijn veel mensen binnen de organisatie die willen helpen met bijvoorbeeld tafelen. Het mooie is dat er veel mensen zijn die wat voor ons willen doen.”

Quinta: “Ik vond het heel leerzaam, maar natuurlijk spannend om samen met de grote namen mee te doen. Dit seizoen hebben we een wat jonger team, en kunnen gezamenlijk veel leren.”

7. Jullie bereikten wel gelijk de play-offs afgelopen seizoen.

Quinta: “Dat klopt. We moesten het opnemen tegen de nummer 1 van de competitie: Den Helder Suns. In de tweede wedstrijd hebben we een verlenging afgedwongen, dus ik vind dat we het toen echt goed hebben gedaan.”

8.  Hoe zien jullie de kansen dit seizoen?

Anique: “Wij zijn nog jong, dus we willen ons ontwikkelen om zowel individueel als collectief sterker te worden. We zullen zeker wat spannende wedstrijden neerzetten en competitiever worden, en hopelijk kunnen we dat volgend jaar uitbouwen.”

Quinta: “Ons doel voor dit jaar is om ons steentje bij te dragen voor de komende jaren.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.