Let’s meet Rosana & Shanty Reina

Gepubliceerd op 4 januari 2022 om 08:30

Al op jonge leeftijd zijn Rosana & Shanty Reina in aanraking gekomen met basketbal. Hoe kan dat ook anders als hun moeder ook heeft gebasketbald. Bij Den Helder zijn beide speelsters volop in ontwikkeling, en zien we later misschien twee toekomstige speelsters van Den Helder Suns.

1.  Introduceer jullie zelf eens, wie zijn jullie?

“Ik ben Rosana Reina, 13 jaar oud en speel basketbal in het onder 14 team van Dozy Den Helder, onder leiding van coach Karin Bootsman.”

“Ik ben Shanty Reina, 10 jaar. Ik speel in het onder 12 team, ook van Dozy Den Helder. Isa Jacobs is daar mijn coach.”

2.  Hoe zijn jullie begonnen met basketballen?

Shanty: “Onze moeder heeft vroeger gebasketbald. Van het één kwam het ander, en wij vonden het gelijk heel leuk.”

3.  Heeft jullie moeder op het hoogste niveau gebasketbald?

Rosana: “Zij is nog Nederlands kampioen geweest, en heeft ook training gehad van Karin. Vanwege een knieblessure moest zij stoppen.”

4.  Zijn jullie ook aanwezig bij de wedstrijden van de dames van Den Helder Suns?

Shanty: “Zeker! Afgelopen seizoen zijn wij naar de bekerfinale geweest tegen Binnenland. Ik mocht ook nog dweilen tijdens de play-offs.”

5.  Wat maakt basketbal voor jullie een leuke sport?

Rosana: “Alle trainingen en wedstrijden zijn heel leuk, al vind ik slides uitvoeren best lastig. Als guard kan ik zowel goed schieten als het spel opzetten.”

Shanty: “Ik ben goed in verdedigen, ook omdat ik het de tegenstander altijd lastig wil maken. Mijn voetenwerk is ook beter geworden. Aanvallend zou ik beter willen schieten, maar dat gaat zeker goed komen. Juist daarom vind ik basketbal enorm leuk!”

6.  Is er iemand die jullie inspireren?

Rosana: “Ik vind Sanne van Poelgeest een enorm leuke speelster, maar zij is gestopt. Ik zou net zo goed willen worden als zij!”

Shanty: “Janiek van Veen en Leonie Plagmeijer waren mijn favorieten, maar vanwege een knieblessure moest Leonie stoppen. Janiek is altijd gezellig en altijd heel goed. Kiki Fleuren kan ook op een prachtige manier driepunters erin gooien.”

7.  Hoe was het om voor het eerst te basketballen bij Dozy Den Helder?

Rosana: “Spannend, en leuk tegelijk. Het was allemaal nieuw voor ons, maar Marion Velzeboer heeft ons destijds heel veel vaardigheden geleerd. Ik ga ook op landelijk niveau spelen, alleen zitten we met maar zes teams in de competitie.”

8.  Is er een wedstrijd die je nooit meer zou vergeten?

Rosana: “Ik mocht tijdens mijn verjaardag dweilen bij een wedstrijd van de dames van Den Helder Suns. Ze gingen toen voor mij zingen, wat ik echt heel leuk vond. Tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen schoot ik namens Den Helder onder 14 de driepunter in de allerlaatste seconde raak tegen MBCA Amstelveen. Wij hadden toen met één punt verschil gewonnen.”

Shanty: “Afgelopen zaterdag hadden we een oefenwedstrijd tegen de jongens van Noordkop Den Helders, en hebben die met 66-44 gewonnen.”

9.  Is er een tegenstander waar je liever niet tegen speelt, of waar je als supporter van Den Helder Suns het gevoel hebt dat het moeilijk wordt?

Rosana: “Zelf heb ik niet een tegenstander waar ik niet graag tegen speel.”

Shanty: “Bij de Suns is het altijd lastig om tegen Landslake Lions te spelen. Zij spelen enorm fysiek waardoor het altijd een moeilijke tegenstander is.”

10.  Hoe vonden jullie het dat de dames van Den Helder Suns kampioen zijn geworden?

Shanty: “Heel leuk! Toen we weer bij de wedstrijden mochten zijn, keek ik er enorm naar uit om Kiki te zien spelen, en om Lynn Tamis ook te zien spelen. Ook Kourney Courtney en Janis Ndiba hebben heel mooi spel laten zien!”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.