DeVeDo blijft overeind en wint de TOTO Basketball Cup

Gepubliceerd op 24 maart 2024 om 18:00

Gedurende de hele wedstrijd stond DeVeDo uit Ermelo er goed voor tijdens de finale van de TOTO Basketball Cup in de Eredivisie rolstoelbasketbal. Toch zag men R.B.V.M. uit Middelburg steeds terugkomen in de wedstrijd. Uiteindelijk gaf de kracht van Fabian Jansen in de slotfase de doorslag, ondanks het sterke verweer van de ploeg uit Middelburg. DeVeDo wist daardoor met 59-64 te winnen en de Basketball Cup van 2024 binnen te halen.

DeVeDo heeft een aantal internationals tot haar beschikking. Eén daarvan is Cher Korver, die in het begin haar ploeg op voorsprong zet. R.B.V.M. heeft Bert Freriks, die in de hoek wordt gevonden en het verschil minimaliseert tot 8-9. Een andere international wordt opnieuw gevonden bij R.B.V.M.: Julia van der Sprong. Samen met Korver en Xena Wimmenhoeve heeft zij meerdere gouden medailles behaald. Nu gaat ze haar ploeg voor in de strijd met een jumper. Het verschil loopt op in het voordeel van DeVeDo wanneer de internationals toeslaan, maar ondanks dat zijn het Mark Aalders en Bert Freriks die R.B.V.M. terugbrengen tot 14-17 na het eerste kwart. Freriks gaat door in het tweede kwart, en als ook Elsbeth Alders gaat scoren is het verschil nog maar één punt. Op dat moment staat DeVeDo op tijd op. Via Wimmenhoeve en Mike van Graffijland staat DeVeDo weer met 22-27 voor. Dat kenmerkt het eerste kwart: DeVeDo loopt uit, en R.B.V.M. gaat erachteraan. Ook nu is dat het geval. Het is veelal Freriks die ervoor zorgt dat R.B.V.M. weer terug in de wedstrijd komt. Op een voorsprong komt de Middelburgse formatie niet, aangezien Wimmenhoeve voor 31-35 zorgt bij rust.

De internationals brengen ook na rust veel in voor hun team. Het verschil is zelfs tien punten wanneer Van der Sprong goed is voor het schot: 33-43. Ook nu verandert het beeld van de wedstrijd niet, en komt R.B.V.M. terug. Dit keer is het Edwin Schalkx die het mogelijk maakt met zes punten op rij. Samen met Freriks blijft het verschil klein, en is het bij DeVeDo opnieuw Wimmenhoeve die het verschil in het voordeel van de Ermelose formatie schiet. We gaan een spannende slotfase in waarin Mike Aalders het verschil op 47-49 zet. DeVeDo ziet R.B.V.M. weer terugkomen, maar slaan toe met Fabian Jansen en Xena Wimmenhoeve. Steeds is zij degene die voor een belangrijke afstand zorgt middels haar inbreng. Met 15 punten van haar en 20 punten van Fabian Jansen komt DeVeDo niet in gevaar. Een nieuwe comeback van R.B.V.M. wordt te laat ingezet, waardoor DeVeDo de Basketball Cup pakt in het Eredivisie rolstoelbasketbal.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.