Derde overwinning voor de meiden van BV Hoofddorp onder 16

Gepubliceerd op 1 oktober 2023 om 15:00

De onder 16 dames van BV Hoofddorp kennen een goede start in de onder 16 Eredivisie. Eerder wonnen ze in Weert en vorige week een spannend duel tegen BC Shooters. De tegenstander van dit weekend is Rotterdam-Zuid. De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd middels het pakken van meerdere rebounds en snelle passes naar elkaar. Gaandeweg de eerste helft was het Hoofddorp dat afstevende naar een grotere voorsprong dankzij hun souplesse en behendigheid naar de ring. Deze voorsprong liet Hoofddorp niet meer uit handen geven en won met 79-40 hun derde duel oprij waardoor zij medekoploper zijn in de Eredivisie.

De bezoekers uit Rotterdam beginnen goed aan de wedstrijd, met name via de rebounds en second chance points van Elina Maxwell. In de eerste minuten gaat het gelijk op, zeker dankzij wat tegenaanvallen van Hoofddorp die worden afgerond door Bébèl Rodrigues. In verdedigend opzicht houden beide teams elkaar in bedwang, waardoor er een lange tijd niet wordt gescoord. Rotterdam komt nog door met een fastbreak aanval die wordt afgemaakt door Des'rae Macdonald, waarna Hoofddorp het overneemt via de sterke Maud van Susteren, een speelster die het zo goed doet de eerste drie wedstrijden. Haar inbreng, zeven punten oprij, laat Hoofddorp uitlopen naar een 11-7 voorsprong. De thuisploeg brengt vervolgens Rosalie Joustra in stelling, en zij weet het de bezoekers lastig te maken in de verdediging. Gelijk in de tegenaanval is het Joustra die gelijk twee stappen naar de basket zet en goed afrondt. Hoofddorp loopt uit, mede door fraaie passes van Isabella Knol op Rodrigues, al is het Rotterdam dat nog wat terug doet aan het einde van het eerste kwart met een fraaie jumper van Elsie Steward die vanuit vele passes wordt gevonden: 17-10. Gelijk aan het begin van het tweede kwart plaatst Hoofddorp een run die wordt ingezet door alle speelsters die op het veld staan. Zij maken gebruik van het screen die zij van hun medespeelsters krijgen en weten onder de basket sterk af te ronden. Diora Sas en Maud van Susteren zorgen voor 29-10, een 12-0 run voor Hoofddorp. Ondanks dat laat Rotterdam het er niet bij zitten. Bij de driepuntslijn wordt Tumelo Boury gevonden die met succes raak schiet. De verdediging wordt op dat moment wat opgeschroefd, getuige de blocks van Maxwell. Emmanuella Onyemma maakt gebruik van deze gelegenheid en scoort de drive naar de basket: 31-17 het verschil is al wat kleiner. Verder dan dat laat Hoofddorp het niet komen, en gaat meer op snelheid spelen. Van Susteren, Joustra en Lotte de Groot zijn sterk in dat soort situaties, waarbij Joustra met een and-1 voor een 42-24 ruststand zorgt.

Na rust vindt Hoofddorp een andere kracht: Rozy Bangu. Zij is snel en erg behendig in de afronding. Ze pakt dan ook gauw meerdere steals op de manier zoals zij dat echt kan. Samen met Diora Sas en Rosalie Joustra loopt het verschil al snel op. Hoofddorp maakt gebruik van alle speelsters in verdedigend en aanvallend opzicht. Liv Kors maakt het de bezoekers onder het bord lastig, en Isabella Knol en Janiek van Staalduine vergroten het verschil. In de eindfase is er een sterke periode weggelegd voor Rozy Bangu die een serie scores weet te verzilveren. Zij komt daarmee uiteindelijk nog op 20 punten in korte tijd. Als collectief speelt Hoofddorp deze wedstrijd met 79-40 klaar en pakt daarmee haar derde overwinning oprij.