Landslake Lions vrouwen onder 18 overweldigt

Gepubliceerd op 25 september 2022 om 11:30

In Shanté Vermeulen en Mia Lieverst beschikte Landslake Lions over een fantastisch guard-tandem. Vermeulen strooide met assists en was goed voor heel wat driepunters, en Mia Lieverst was met de ene na de andere score goed voor 32 punten. Dat in combinatie met een fantastische effort van het hele team zorgde voor een monsterzege tijdens de tweede wedstrijd van de ploeg uit Landsmeer, en wel met 115-25 van Cangeroes Utrecht.

In het eerste kwart zet de serie scores van Valerie Kluijver de toon van deze wedstrijd, namelijk een gigantisch verschil. De driepunter van Shanté Vermeulen en haar assists op Mia Lieverst en Rosalie Cok zorgen een 17-0 voorsprong. Lieverst en Vermeulen gaan door met het aanvallende werk. Belle van der Putten is bezig met sterk verdedigend en reboundend werk, wat de voorsprong echt op ongekende wijze vergroot. Voor rust zijn Lieverst en Vermeulen goed voor 22 en 16 punten, en ook Cok en Kluijver gaan door. Landslake Lions stijgt boven haarzelf uit, in aanvallend en verdedigend opzicht.

Na rust zijn het nog steeds Vermeulen en Lieverst die verdergaan, maar ook Hannah Mannaerts en Floor Coolen beginnen mee te doen met scoren. Alles in Landslake Lions uit zich in een dikke voldoende. In het laatste kwart is een goed kwart weggelegd voor Pien Vogelaar. Een geweldig collectief zorgt voor een overtuigende zege, zien ook coaches Nadine Boesaart en Sarah van Eijle. Een 115-25 overwinning zorgt voor de tweede overwinning van dit seizoen in de onder 18 Tweede Divisie.