1 tegen 1 met Mia Lieverst

Gepubliceerd op 26 maart 2022 om 09:00

Haar vader weet wat het is om kampioen te worden, dat werd Milko Lieverst namelijk in Den Helder en nog vaak in Amsterdam. Zijn dochter Mia Lieverst is op weg naar een mooie ontwikkeling, en als ze op deze manier door blijft basketballen gaan we nog heel veel moois van haar terugzien!

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Mia Lieverst, 12 jaar oud en speel basketbal bij MBCA onder 16 en Landslake Lions onder 18.”

2.  Hoe en op welke leeftijd ben je met basketbal in aanraking gekomen?

“Eigenlijk al mijn hele leven, aangezien mijn vader en mijn moeder ook hebben gebasketbald. Ongeveer rond mijn negende ben ik begonnen met basketballen bij de onder 12 van Landslake Lions.”

3.  Wat maakt basketbal jouw passie?

“Ik vind het enorm leuk om te doen, ook omdat ik dan met mijn teamgenoten speel en dat we mooie wedstrijden kunnen neerzetten.”

4.  Wat voor type speelster ben jij?

“Ik ben een point guard. Mijn spel kan ik combineren door snel te spelen, maar ook de rust te nemen om een aanval over het hele veld te laten verlopen.”

5.  Is er iemand die jou inspireert?

“Ja mijn vader! Bij hem lijkt basketbal zo makkelijk. Dat wil ik ook kunnen; door zo goed te kunnen basketballen.”

6.  Waar heb je zoal gebasketbald?

“Ik ben begonnen bij Landslake Lions in Landsmeer, en nu speel ik bij zowel Landslake Lions als bij MBCA. Bij MBCA combineer ik het bolwerk met Landslake Lions.”

7. Hoe was het om voor het eerst bij Landslake Lions te basketballen?

“Het was natuurlijk heel spannend in het begin, maar als je er eenmaal in zit gaat het steeds beter en wordt het super leuk.”

8.  Hoe was het om de eerste wedstrijden te spelen bij onder 12?

“Ik mocht gelijk in een team spelen met meiden die allemaal ouder waren dan ik. Dat maakte het enorm leuk en heel leerzaam!”

9.  Waarin ben je sterker geworden sinds het moment dat je bij onder 12 bent gaan spelen?

“Basketbal was hetgeen wat mij blij maakte. Als ik iets wil, dan wil ik dat op z'n best kunnen doen en mijn uiterste best kunnen doen om dat te bereiken. Ik denk dat ik voornamelijk daarin, die effort, sterker ben geworden.”

10. Tegenwoordig speel je bij onder 16 en onder 18. Hoe heb je jouw spel jouw eigen gemaakt?

“Bij elke training kwamen ik en mijn vader altijd een half uur of een uur vroeger. Dat doen we al drie tot vier jaar lang, elke dag. Dat heeft mij zeker veel geholpen.”

11. Is er een wedstrijd die je nooit meer zal vergeten?

“Mijn eerste wedstrijd met MBCA onder 16 was tegen Basketbal Academie Limburg in Weert. Deze wedstrijd heeft ervoor gezorgd dat ik basketbal nog leuker ben gaan vinden. Als 11-jarige schoot ik een driepunter raak, en zoiets voelde best magisch.”

12. Over onder 16 van MBCA gesproken; wat zijn jouw verwachtingen voor dit seizoen?

“Sowieso wil ik kampioen worden met dit onder 16 team van MBCA. We zijn de koploper, dus staan er tot nu toe heel goed voor. Met onder 18 van Landslake Lions wil ik de Final Four halen. We staan op dit moment tweede met onder 18, dus we hebben nog alle kans daarop. Daarnaast doe ik ook mee met de try-outs van het Nederlands team onder 15. Ik zou graag dat erbij willen doen.”

13. Heb je de ambitie om op het hoogste niveau van Nederland te spelen?

“Absoluut, en wellicht wil ik wel gaan voor een Amerikaans of Spaans avontuur in de toekomst.”

14. Jouw vader heeft eind jaren 80 / begin jaren 90 bij La Salle University gespeeld. Heeft hij jou ook verteld wat basketbal in Amerika is en inhoudt?

“Hij heeft mij wel veel verteld over zijn tijd bij de Amsterdam Astronauts en Den Helder. Hij heeft tegen hele goede spelers gespeeld, en heeft mij altijd verteld dat als ik goed mijn best blijf doen dat er altijd wel een plek te vinden is en dat ik er wel zou komen. Soms moet je daarvoor geduld hebben, maar soms ook echt gaan voor het maximale.”

Reactie plaatsen

Reacties

M. Smeets
2 jaar geleden

Supertrots op mijn kleindochter.

Arno
2 jaar geleden

Zowel in menselijk als sportief opzicht een topper die
Mia !