1 tegen 1 met Meglen Gelevski

Gepubliceerd op 28 maart 2022 om 08:30

Afgelopen weekend won Meglen Gelevski met MBCA onder 16 de Basketball Cup. Hij is, net als de rest van het team, een van de talenten op weg naar nog meer mooie tijden!

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Meglen Gelevski, ik ben 15 jaar en ben geboren in Almere. Verder speel ik op dit moment basketbal bij MBCA onder 16.”

2.  Hoe en op welke leeftijd ben je met basketbal in aanraking gekomen?

“Ik zat eerst zeven jaar lang op voetbal, maar ik wilde een andere sport uitproberen. Bij de Dunckers Hilversum had ik een hele leuke coach: Oleguer Casals. Hij betekent heel veel voor mij, aangezien ik door hem meer betrokken ben geraakt in het basketbal. Mijn vader heeft vroeger ook hoog gebasketbald in Noord-Macedonië en Zwitserland.”

3.  Wat heeft coach Oleguer jou zoal gegeven?

“Hij heeft mij alle fundamentals in het basketbal geleerd, en in feite heeft dat mij gebracht waar ik nu ben. Zijn trainingen waren enorm leuk.”

4.  Wat voor type speler ben jij?

“Ik ben een verdedigende speler die veel rebounds pakt, en iemand die op de center of power forward positie speelt.”

5.  Waar heb je zoal gebasketbald?

“Ik ben begonnen bij Dunckers. Mijn vader schreef mij later in voor het MBCA kamp, en sinds dat moment speel ik bij MBCA.”

6. Hoe was het om voor het eerst bij Dunckers te basketballen?

“In het begin was het gewoon spelen voor het plezier. Ik merkte dat ik steeds fanatieker werd, en dus ben ik ook meer stappen gaan maken.”

7.  Hoe was het om voor het eerst op landelijk niveau te spelen bij MBCA?

“Het was eerst best spannend. De eerste wedstrijd speelde ik met onder 14 2 van MBCA tegen Almere Pioneers. Dat was een hele leuke wedstrijd, en een begin van iets waar we nu zijn.”

8.  Gefeliciteerd met de bekeroverwinning tegen Landstede Hammers! Een mooie prestatie voor onder 16. Zit er nog meer in dit team qua potentie dit seizoen?

“Het is geweldig om zo'n prijs te pakken! We willen absoluut doorgaan voor het landskampioenschap. Dit hele seizoen spelen we constant en staan we goed op de ranglijst.”

9. Zien we je terug op het hoogste niveau?

“Ik zou graag in het buitenland willen spelen bij KK Partizan in Belgrado. Dat is mijn favoriete club, en volg elke thuiswedstrijd met mijn vader.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.