1 tegen 1 met Kiki Kooijman

Gepubliceerd op 24 maart 2022 om 06:45

Bij Basketbal Academie Limburg (BAL) zeggen ze ‘wij ontwikkelen talent’. Iemand die dat kan beamen is Kiki Kooijman. Ze speelt in het onder 18 team van deze organisatie in Weert, en gaat stappen zetten richting een talentvolle toekomst!

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Kiki, 17 jaar. Ik woon in Weert, en speel daar ook basketbal bij Basketbal Academie Limburg.”

2.  Hoe en op welke leeftijd ben je met basketbal in aanraking gekomen?

“Toen ik 13 jaar was zat ik in een sportklas op school, en toen was er een basketbalclinic die werd gegeven door mijn huidige coach Jorrick Creyghton. Hij vroeg daarna aan mij of ik het leuk zou vinden om op basketbal te gaan. Ik zat destijds op atletiek. Na een aantal keren trainen in de breedtesport zette ik later de stap richting de Academie.”

3.  Wat voor type speelster ben jij?

“Ik basketbal nog niet zo heel lang om een vaste positie te kunnen bepalen. Zelf denk ik dat ik qua beweging snel en dynamisch speel, waardoor ik snel kan scoren.”

4.  Is er iemand die jou inspireert?

“Niet perse een specifiek persoon. Ik denk topsporters in het algemeen; qua mentaliteit en om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.”

5.  Hoe was het om voor het eerst te basketballen bij BAL?

“De eerste keer trainen was uiteraard spannend. Je merkt dat je snel nieuwe dingen aanleert, dus het was heel leuk om te zien dat ik vooruit ging. Door veel tips werd ik steeds beter.”

6.  Speelde je tijdens jouw eerste jaar op landelijk niveau?

“Ja, gelijk al bij onder 16. Na wat uitvogelen werd ik steeds beter, hoewel het eerst wel spannend was; aangezien ik een geheel nieuw niveau aanging. Ik maak betere keuzes en heb meer inzicht kunnen krijgen.”

7. Ze zeggen bij BAL ‘wij ontwikkelen talent’. In hoeverre zie jij zoiets terug?

“Dat zie ik zeker terug. Bij BAL draait het vooral om 1 tegen 1 spelen; dus zelf afstoppen en zelf aanvallen. Op die manier ontwikkel je jouw individuele eigenschappen, en ze leren je vooral ook om 1 tegen 1 alle vaardigheden aan te leren.”

8.  Je speelt nu bij onder 18. Wat kan je mij meer vertellen over het team?

“Het is een heel gezellig team. De tweedejaars nemen de eerstejaars mee qua begeleiding. Dat vind ik wel fijn, aangezien ik nog niet zo lang basketbal.”

9.  Ze zijn bij BAL van plan om een damesteam op het hoogste niveau te laten deelnemen. Zie jij jezelf daar later ook spelen?

“Dat zou mij heel gaaf lijken! Als ik genoeg train en veel leer, dan zie ik dat zeker wel zitten.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.