1 tegen 1 met Valerie Kluijver

Gepubliceerd op 8 mei 2022 om 09:30

Basketbal combineren met hockey; Valerie Kluijver kan dat. Het zijn twee verschillende sporten, maar wel twee waar ze enorm in op gaat. Valerie heeft een lange tijd bij Akrides gebasketbald, en komt nu in actie namens Landslake Lions onder 18 in Landsmeer.

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Valerie Kluijver, 16 jaar en speel op dit moment bij Landslake Lions onder 18. Ik begon met basketballen bij Akrides in IJmuiden, en daarna ben ik gevraagd door MBCA in Amstelveen. Daar speelde ik voor het eerst op landelijk niveau.”

2.  Hoe en op welke leeftijd ben je met basketbal in aanraking gekomen?

“Volgens mij was dat op mijn tiende. Mijn moeder had mij voor allerlei sporten ingeschreven waar ik proeflessen kon doen. Uiteindelijk werd dat basketbal, samen met hockey.”

3.  Wat maakt basketbal een hele leuke sport?

“Ik vond het heel bijzonder, aangezien niemand van mijn naaste vrienden het doen. Je kan meerdere manieren uitproberen.”

4.  Speel je nog steeds hockey?

“Ja, ik hockey inderdaad nog steeds. Ik speel nu bij K.H.C. Strawberries in Driehuizen. Het is enorm leuk om erbij te doen!”

5.  Wat maakt hockey voor jou zo leuk?

“Ik heb er heel veel vriendinnen, en het gaat ook enorm goed. Het is soms wel moeilijk te combineren.”

6.  Wat voor type basketbalspeelster ben je?

“Ik ben een teamspeelster, waarbij ik opzoek ga naar de assists en het overzicht houden in het spel.”

7. Ben je bij hockey een zelfde speelster die het spel verdeelt?

“Zoiets probeer ik wel te doen. Ik speel in het midden, ongeveer dezelfde plek als een point guard bij basketbal. Bij basketbal gaat dat wel ietsjes makkelijker.”

8.  Heb je nog bijzondere tijden meegemaakt met hockey?

“We zijn weleens kampioen geworden, ook met zaalhockey.”

9.  Is er iemand die jou inspireert?

“Qua hockey vind ik een vriendin van mij enorm goed. Zij pushte mij om harder te gaan werken. Bij basketbal vind ik Steph Curry fantastisch. Ik heb altijd een fantastische schutter willen zijn zoals hij.”

10.  Je bent bij Akrides begonnen met basketballen. Hoe was het om daar voor het eerst te spelen?

“Eerst was het een mix met jongens en meiden. Zo heb je wel verschillende spelers in het team. Het was een geweldige omgeving met hele leuke mensen. Het was best spannend, om zo voor het eerst daaraan te beginnen. Het waren vijf fantastische jaren daar.”

11.  Vorig seizoen ging je naar MBCA. Hoe was het om voor het eerst op landelijk niveau te spelen?

“Het was een enorme stap. Bij Akrides zat ik in een jongensteam, en bij MBCA bij allemaal meiden die al eerder op hoog niveau hebben gespeeld. De meiden en de coach waren enorm leuk naar mij. Het is een heel fanatiek team, waar iedereen wilde winnen.”

12.  Nu speel je bij Landslake Lions onder 18. Wat kan je mij nog meer over dat team vertellen?

“We kenden elkaar wel al, aangezien we soms ook in Landsmeer hebben getraind. Dit team bestaat uit hele goede mensen, met speelsters die soms ook bij onder 20 spelen en een aantal met Orange Lions Academy. Wij willen allemaal beter worden.”

13.  Hoe schat je de kansen voor dit seizoen in?

“Momenteel staan we gedeeld derde met Basketbal Academie Limburg. Als wij ons best blijven doen, zouden we heel ver te kunnen komen.”

14.  Koploper BS Leiden heeft slechts twee keer verloren, waaronder van jullie. Denk je dat zoiets garantie kan geven om ver te kunnen komen en wellicht een kampioenschap te kunnen pakken tijdens een Final Four?

“Dat zou zeker kunnen. Wij spelen vaak op de manier zoals zij ook spelen. Nummer twee Triple Threat Haarlem vind ik ook een heel sterk team.”

15.  Heb je ambities om op het hoogste niveau van Nederland te spelen?

“Ik zou graag in het Nederlands team willen spelen. Daar zal ik enorm hard voor moeten werken. Amerika staat ook op mijn lijstje. Ook daar kan je enorm veel ervaring opdoen.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.