1 tegen 1 met Siri Körner

Gepubliceerd op 6 mei 2022 om 08:30

Van Jumping Giants is ze naar Basketbal Academie Limburg gegaan om de landelijke uitdaging aan te gaan. Siri Körner is een talentvolle guard die nu bij BS Leiden onder 20 prachtig spel laat zien. Zullen we Leiden onder 20 in de Final Four zien spelen? Onderin stellen we Siri een aantal vragen.

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Siri Körner, 20 jaar. Ik kom oorspronkelijk uit Nederweert, maar studeer en woon nu in Leiden. Ik studeer criminologie en basketbal bij BS Leiden onder 20.”

2.  Hoe ben je begonnen met basketballen?

“Mijn oma is mede-oprichtster van Jumping Giants in Nederweert. Hierdoor is mijn moeder ook gaan basketballen, net als mijn vader. Toen ik zes was wilde ik ook gaan basketballen.”

3.  Wat voor type speelster ben je?

“Ik ben een guard, en probeer zoveel mogelijk rust en structuur in het spel te houden.”

4.  Wat maakt basketbal precies jouw passie?

“Ik vind het heel divers. Je ziet veel soorten manieren van spelen, en het is een wereld waar iedereen elkaar kent.”

5.  Is er iemand die jou inspireert?

“Vroeger werd ik geïnspireerd door Kobe Bryant. Ik volgde alles in wat hij deed en waar hij voor stond.”

6.  Je bent begonnen bij Jumping Giants in Nederweert. Hoe was het om daar voor het eerst te basketballen?

“Heel leuk! Eerste speelde ik in het jongensteam, en gelijk had ik een hele goede coach. Van daaruit werd ik verder geïnspireerd en wilde ik doorgroeien.”

7. Wat heeft Jumping Giants jou zoal gegeven?

“Een hele goede basis voor het spel. Het heeft mij laten zien dat basketbal een echte teamsport is. Door alle gezelligheid heb ik echt een teamgevoel gekregen.”

8.  Waar heb je zoal gebasketbald na Jumping Giants?

“Ik kwam terecht bij Basketbal Academie Limburg (BAL) in Weert. Daar speelde ik sinds 2013, en tussendoor heb ik een dubbele licentie gehad bij Almonte in Eindhoven.”

9.  Speelde je bij BAL voor het eerst op landelijk niveau?

“Ja klopt. Ik speelde tijdens het eerste jaar op landelijk niveau. Het was gelijk een groot verschil wat te merken was, maar het was wel heel erg leuk.”

10. Waarin denk je dat je beter bent geworden sinds het moment dat je op landelijk niveau bent gaan spelen?

“Ik heb spelinzicht gekregen, en meerdere keuzes gehad op de guard positie; om zo meer basketbal-IQ te vergaren. Hierdoor ben ik ook zelfverzekerder geworden, vanwege de meerdere trainingsuren.”

11. Hoe was het om bij Almonte te spelen?

“Heel leuk! Ik ging daar vooral heen om meer ervaring op te doen. Dat is zeker gelukt! Ik kwam bij onder 18 terecht, en kreeg ook de kans om mee te doen in de onder 20 Eredivisie. Dat heeft mij heel veel ervaring gegeven, dat ik situaties beter kan lezen en dat ik weet hoe ik met een press om moet gaan.”

12. Je speelt nu bij BS Leiden onder 20. Hoe ervaar je het daar?

“Het team was gelijk heel open en gezellig. Tijdens trainen was het ook gelijk leuk. Na een paar wedstrijden kwam corona, maar dit jaar zijn we weer een tijdje aan de slag. Ik vind dat we heel veel individueel talent hebben, en kunnen als team enorm goed functioneren. Ik hoop dat we in de Final Four terecht gaan komen!”

Reactie plaatsen

Reacties

Johan Evers
2 jaar geleden

Ik volg je al heel lang je oma zou supertrots op je zijn