Pien Vogelaar blikt terug op een eerste succesvol seizoen op landelijk niveau

Gepubliceerd op 19 juli 2022 om 08:30

Ze begon met basketballen bij Dunckers in Hilversum. De 15-jarige Pien Vogelaar, hier met haar vader als een van de coaches, speelde afgelopen seizoen voor het eerst op landelijk niveau bij MBCA onder 16. Daar beleefde ze een succesvol seizoen in de Tweede Divisie. Ze gaat een fantastische ontwikkeling tegemoet, gezien de prachtige prestatie van afgelopen seizoen!

Van Dunckers naar MBCA

Toen Pien zeven jaar was, is ze begonnen met basketballen, destijds dus bij Dunckers. Ze speelde mee met de jongens in het team. “Hierdoor heb ik meer vaardigheden weten te creëren en ben ik meer gaan durven,” vertelt Pien. “In mijn familie werd er ook gebasketbald, zoals mijn vader die afgelopen seizoen een van de coaches is geweest bij MBCA onder 16, en natuurlijk speelt Janna Vogelaar ook basketbal. Zij werd afgelopen seizoen nog met onder 20 van Landslake Lions kampioen van Nederland! Het leek mij dus ook leuk om vanaf mijn zevende te beginnen. Ik vond het spel gelijk enorm leuk en om elke dag naast school mijn zinnen te verzetten en met teamgenoten mooie tijden mee te maken. Over mooie tijden gesproken; zie waar ik nu sta met mijn team, in de finale met MBCA!”

Net zo goed worden als Janna Vogelaar

Voor een voorbeeld hoeft Pien niet ver te zoeken. Janna doet fantastisch werk en is eveneens goed bezig geweest afgelopen seizoen. “Janna is iemand die echt een voorbeeld voor mij is. Ze beschikt over zoveel mooie vaardigheden, zoals snelle dribbels, een goed schot en over een enorm goed basketbal IQ! Al haar gedachten gaan naar het spel en door haar concentratie krijgt ze zoveel moois voor elkaar. Ik wil ook net zo zeker zijn op het veld, dus later wil ik net zo goed worden als zij!”

Pien heeft echt sprongen gemaakt!

De overstap naar MBCA

Ik sprak Pien vlak voor het begin van haar finalewedstrijd met MBCA onder 16. Ze weet nog waarom ze heeft gekozen voor MBCA. “Janna had mij verteld dat er try-outs waren bij MBCA. Hierdoor was ik benieuwd hoe dat was, ook omdat ik hogerop wilde spelen. Dit leek mij een goede kans om te laten zien dat ik het ook aan zou kunnen. Het was wel heel spannend om op landelijk niveau te spelen! Iedereen bij MBCA is echt heel goed, en ze hebben mij heel goed op weten te vangen. Hierdoor werd het voor mij ook makkelijker om mij te richten op dit niveau, en mijn doelstellingen die ik had met dit team. Het is natuurlijk heel anders dan dat ik gewend was, maar van fanatiek spel en een fanatieke competitie houd ik wel. We trainen ook veel meer dan voorheen. Het uiterste eruit halen is wat ik altijd op het veld zal laten zien.”

De finale met MBCA

MBCA beleefde een geweldig seizoen. Ze eindigden tweede in de competitie, maar spelen ondanks dat de finale tegen de nummer één: Den Helder. “Dit team is zo fantastisch!” beweert Pien. “Iedereen is enorm gedreven en wil gaan voor het hoogst mogelijke resultaat. Daar zitten we al dicht in de buurt, want nog één wedstrijd winnen tegen Den Helder en we zijn kampioen! Maar ja, makkelijk wordt dat niet. We verloren dit seizoen al twee keer van Den Helder. Echter, nu spelen we met bijna een compleet team, en dat was in de vorige wedstrijden anders geweest.”

MBCA staat na het eerste kwart met 12-13 achter. Pien had eveneens een sterk aandeel met meerdere aanvallende rebounds. Rebounds waardoor Den Helder niet op een nieuwe voorsprong kwam. MBCA speelde de wedstrijd klaar door een collectief sterke wedstrijd te spelen. Pien werd gelijk met MBCA kampioen, en kan dus terugkijken naar een geslaagd seizoen, zo voor het eerst op landelijk niveau. Dat is voor mij talent, het altijd willen strijden om de bal zoals ze dat met haar aanvallende rebounds deed waardoor Den Helder niet verder kon scoren. Pien is daarin echt een aanwinst! “Om een kampioenschap met dit team zo mee te maken is gewoon geweldig!” vertelt Pien. “Iedereen heeft er enorm hard voor gewerkt, samen met mijn vader en Nadine Boesaart als coaches. Een geweldig seizoen, en ik zou het zo weer overdoen!”

Een prestatie om trots op te zijn!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.