Dames 2 Binnenland Barendrecht stevent na rust af op overwinning

Gepubliceerd op 26 september 2022 om 16:00

Voor rust ging het bij zowel BV Hoofddorp als Binnenland aanvallend in een hoog tempo. Beide teams wisten in de Promotiedivisie hun eerste wedstrijd te winnen. Doordat Binnenland de druk opvoerde in de verdediging en beter begon te schieten wonnen zij in Hoofddorp met 61-76.

Marcelle Noordanus is namens Hoofddorp goed voor een sterke beginfase van de wedstrijd. Met haar serie scores gaat ze de ploeg voor in de strijd. Bij Binnenland zijn de zusjes Anna en Lisa van Dalsum zeer trefzeker waardoor Binnenland in de buurt blijft bij Hoofddorp. De thuisploeg gaat verder met opnieuw Noordanus die met twee driepunters al op 13 punten komt, en Hoofddorp wat laat uitlopen. Met name Maaike van Zeijl voert de verdediging op namens Binnenland, op de manier zoals zij dat zo goed kan. Het leidt tot blockshots, hard rebounden en stops in de verdediging realiseren. Tété Bartelds en Lisa van Dalsum zorgen ervoor dat Binnenland met 20-21 aan de leiding gaat. Na de serie scores van Noordanus nemen Robyn van Dijkum en Britta Klomp de scores over bij Hoofddorp. Toch slaat Binnenland opnieuw toe. Deze keer zijn het Imke van Genderen en Anna van Dalsum die de bezoekers een nieuwe voorsprong geven: 27-28. Binnenland beschikt in de Promotiedivisie over speelsters met veel eredivisie ervaring. Lisa van Dalsum komt over van Cangeroes Utrecht, en Maaike van Zeijl speelde vorig jaar nog in de Eredivisie bij Binnenland. Ook Lisa van den Adel is jarenlang een solide kracht geweest namens de hoofdmacht van Binnenland, en nu een geweldige kracht namens dames 2. Toch komt Hoofddorp nog langszij in de slotfase voor rust dankzij Lotte Vader: 42-39.

Doordat Binnenland de druk opvoert in de verdediging komt Hoofddorp ruim vijf minuten niet tot scoren. Voornamelijk de zussen Van Dalsum zijn enorm trefzeker, en helemaal als ook Van Zeijl en Joska Rikkers in aanvallend opzicht een goede bijdrage leveren. Het verschil loopt op naar 48-58, en wordt uiteindelijk 48-61 voor Binnenland na het derde kwart. Een kwart van 6-22 wordt gerealiseerd door Binnenland die eroverheen dendert. Ook vanaf de vrije worp lijn zijn de bezoekers trefzeker. Nog één keer zet Hoofddorp aan via een driepunter van Kirsten van Poeteren en Marcelle Noordanus: 55-63. Lang zal deze spanning niet duren, want Van den Adel en Anna van Dalsum zorgen met driepunters voor 55-71 en daardoor komt Binnenland niet meer in gevaar. Ze winnen met 61-76 van de runner-up van vorig jaar. Binnenland is daarmee in de Promotiedivisie goed op koers.