Triple Threat dames onder 16 solide naar hun tweede overwinning

Gepubliceerd op 27 september 2022 om 16:00

Al vanaf de eerste minuten zette Triple Threat een verdediging neer waar BS Leiden enorm veel moeite mee had. Een grote voorsprong was dan ook snel gerealiseerd voor de Haarlemmers. Enkel in het vierde kwart kon Leiden nog terugkomen, mede door geweldig spel van Nuna Neumann en Madeleine Smit. Verder dan 76-93 is Leiden niet meer gekomen. In Yamaira van der Goes en Lila van Stein had Triple Threat twee geweldenaars met 34 en 22 punten.

De bezoekers, Triple Threat spelend in het zwart, zetten hun eerste balbezit gelijk om in een score als Mimi van Stein succesvol vanuit de hoek raak schiet. Het is gelijk een teken dat ze uitlopen. Haar zus Lila van Stein zorgt voor geweldige bewegingen naar het bord waardoor er vrije worpen ontstaan en ook prachtige drives naar de basket. In aanvallend en verdedigend opzicht zijn de zussen Van Stein geweldige aanwinsten voor de Haarlemse formatie, ook vanwege de fantastische speelstijl op de manier waarop hun coach en vader Harvey van Stein vroeger ook zijn basketbal carrière voortzette. Yamaira van der Goes gaat omhoog voor haar eerste trefzekere driepunter, en als Lilou Rusticus (net als de zussen Van Stein overgekomen vanuit Leiden) scoort dan staat Triple Threat al op een 5-17 voorsprong. Ondanks de verdediging weet Leiden er beter doorheen te komen. Het is veelal Madeleine Smit die op succesvolle wijze naar het bord gaat en scoort op de manier waarop dat aan haar is toevertrouwd. Smit is een van de kampioenen van onder 14 geweest vorig jaar, en zij en Jonni de Haas realiseren een 8-0 run aan het einde van het eerste kwart: 13-17. Gelijk is het opnieuw zoeken naar Smit die weer twee vrije worpen verzilvert. Op dat moment gaat bij Triple Threat verweer komen. Lila en Mimi van Stein zijn opnieuw goed voor twee punten, en ook Van der Goes begint te scoren. Met een and-1 van Ranya Hnassay komt Triple Threat zowaar op een 19-35 voorsprong. Ondanks dat is het nog niet een moment van ze om verder afstand te nemen. Nuna Neumann en Nienke Luykx zijn allebei goed voor benutte vrije worpen. Lang zal het niet duren voordat Triple Threat wel gaat uitlopen. Vlak voor rust zijn het Rusticus en Lila van Stein die op geweldige wijze floreren en het verschil maken. Een verdediging zoals Rusticus die uitvoert leidt tot veel balwinst voor de bezoekers. Uit alle opties wordt geprofiteerd als Van der Goes met een driepunter voor en 28-52 ruststand zorgt voor Triple Threat.

Lila van Stein was goed opdreef de eerste helft!

Zoals Van der Goes vlak voor rust goed was voor een driepunter herhaalt ze dat gelijk na rust opnieuw. Zij en Lila van Stein maken het verschil, en als Kate Kolenbrander ook gaat scoren is het verschil al 30 punten: 43-73. Niemand gelooft dan nog in een ommekeer, alhoewel Leiden zich nog terugvecht in de wedstrijd. Veelal zijn het Neumann en Smit die wat terugdoen, maar nu krijgen ze ook de nodige bijdrage van Sterre van Engen en Luna Brouwer. Fleur Boom maakt het de bezoekers in de verdediging lastig, maar in gevaar komt Triple Threat niet meer. Ama Ofori is ook een sterke verdediger die voor veel steals zorgt, en Van der Goes schiet gelijk haar zesde driepunter raak. Ook Nada Hnassay en Elvira van Harte schieten raak waardoor de zege niet meer ontnomen kan worden. Tot 76-93 is BS Leiden nog teruggekomen, maar Triple Threat pakt de tweede overwinning van dit seizoen.