1 tegen 1 met Imke van Genderen

Gepubliceerd op 29 maart 2021 om 12:50

Op zeer jonge leeftijd maakte Imke van Genderen haar debuut op het hoogste niveau van Nederland. Door vervelende blessures wil ze weer ritme op doen binnen basketbalwedstrijden, dus van Imke gaan we zeker nog veel horen!

1.  Kun je je aan ons introduceren?

“Ik ben Imke, 20 jaar en momenteel woonachtig in Rotterdam. Ik studeer bedrijfskunde. Ik basketbal bij Lokomotief in Rijswijk en werk ik bij Pepperminds in de sales.”

2.  Wanneer ben je begonnen met basketbal?

“Mijn beide broers speelden al basketbal voordat ik dat deed. Ik was zes jaar toen ik daar aan begon. Bij River Trotters in Hardinxveld-Giessendam hadden ze net een nieuw team gevormd. Ze vroegen aan mij of ik mee wilde doen, omdat ze wisten dat mijn broers ook basketbalden. Ik wilde het wel proberen, en dus ben ik er nu nog steeds niet mee gestopt.”

3.  Waar heb je verder nog gebasketbald?

“Ik heb zeven jaar bij River Trotters gespeeld. Toen maakte ik daarna de overstap naar Binnenland in Barendrecht. Daar speelde ik tot seizoen 2019-2020. Momenteel speel ik dus voor Lokomotief.”

4.  Namens Binnenland ben je op je 15e al in actie gekomen op het hoogste niveau van Nederland. Hoe was het om toen al deel te nemen op dat niveau?

“Voor mij was het best verrassend. In de zomer gingen we met dames 1 en onder 20 van Binnenland trainen. Het ging al snel goed. Ik had voor aanvang van het seizoen een gesprek met coach Joost van Rangelrooy. Hij vroeg of ik dat seizoen bij dames 1 wilde meetrainen. Ik wilde dat erg graag doen, daar zei ik geen nee tegen.”

5.  Hoe heb je jezelf het meest kunnen ontwikkelen op het hoogste niveau?

“Ik speelde met mensen waar ik enorm naar op keek. Daar kon ik ontzettend veel van leren. Door elke training hard te werken en enorm veel tegenstand te krijgen, word je elke keer steeds beter. Zo begin je het niveau beter te kennen en krijg je meer minuten.”

6.  Is er iemand die jou inspireert waardoor je ook sterker bent geworden?

“Momenteel is Zera Butter een hele goede vriendin van mij. Toen ik als jong meisje naar wedstrijden keek was zij een speelster waar ik het meeste naar op keek. Het schot wat zij had is ongelooflijk, en dat heeft mij ook heel veel gebracht.”

Imke gaat tot het uiterste!

7.  Wat voor type speelster ben je?

“Ik ben iemand die het vooral van het overzicht en slimme spel moet hebben. Ik ben een enorm harde werker die alles doet om de bal in bezit te houden. De spelverdeler positie adoreer ik het meest.”

8.  Je hebt jarenland voor Binnenland gespeeld. Wat maakt deze organisatie voor jou fantastisch?

“Ze hebben mij heel vroeg de kans gegeven. Dat had ik vooraf niet verwacht. Binnenland is altijd een familie geweest. Ik kon met ouders van iedereen lekker napraten, en iedereen leefde met de wedstrijden mee.”

9.  Wat heeft jou besluiten om naar Lokomotief te gaan?

“Ik heb in 2017 mijn kruisband afgescheurd. Daar heb ik anderhalf jaar lang van gerevalideerd. Terug in wedstrijdritme te komen heeft tijd nodig. Na nog een knieblessure kon ik weer een tijdje niet spelen. Ik merkte dat ik het niet meer aankon op het hoogste niveau. Ik wil het plezier weer terugvinden in het basketbal, en dat gaat zeker lukken!”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.