Winst voor BV Hoofddorp dames onder 16 2 en MBCA Amstelveen mannen onder 14

Gepubliceerd op 20 september 2022 om 16:00

In de onder 16 B-klasse competitie bleef het tussen MBCA Amstelveen onder 16 2 dames en BV Hoofddorp onder 16 2 lang spannend. Tot 34-42 kon MBCA nog terugkomen in de wedstrijd, maar dankzij diverse goede scores van Rozy Bangu en Jacqueline Zurhaar (en de assists van Romy Wesselius) liep Hoofddorp uiteindelijk uit naar een 34-54 overwinning. MBCA onder 14 had tijdens de eerste wedstrijd in de onder 14 Eredivisie weinig moeite met Rotterdam Basketbal. Een sterke score-impuls heeft gezorgd voor een 118-65 overwinning.

MBCA dames onder 16 2 VS BV Hoofddorp dames onder 16 2

Kenmerkend aan een seizoensopening is het onwennige spel. De bezoekers uit Hoofddorp beginnen met een goed schot van Romy Wesselius, maar vervolgens zet MBCA aan. Amina Neefjes zorgt met twee goede drives naar de basket voor 5-2. Hoofddorp voert op dat moment de druk op in verdedigend opzicht. Dit leidt tot een stop op het scorende werk van MBCA waardoor Hoofddorp kansen benut om dichterbij te komen. Diora Sas, Cleo Barteram en Iris Janssens zetten de bezoekers op voorsprong, waarna Pieke Kammeraat zorgt voor een 12-12 stand na het eerste kwart.

Er ontstaat een periode voor rust waarin MBCA het moeilijk krijgt in de aanval. Dat komt door de hoeveelheid turnovers die de thuisploeg lijdt. Na scores van Jacqueline Zurhaar en Sas komt er een periode waarin Rozy Bangu veel steals pakt en heel vlug zorgt voor goede afrondingen: 14-28. Ook Jinte Vermaat en Kassandra Velissaridou pakken veel steals, maar toch weet Hoofddorp niet door te drukken waardoor MBCA langzaam dichterbij komt. Binta Nduwayo zorgt voor een 20-30 ruststand na wat verweer.

De thuisploeg lijkt terug te komen in de wedstrijd als Neefjes en Keslin Visser scoren. De comeback loopt op dat moment opnieuw vast als de turnovers weer bovenwater komen. Bangu is op dat moment goed voor acht punten die Hoofddorp op 24-40 zet na het derde kwart. Het scenario van het tweede kwart lijkt zich te herhalen. Kammeraat is twee keer goed op schot, en Nduwayo en Visser verkleinen het verschil tot nog maar acht punten: 34-42. In de resterende vier minuten laat Hoofddorp zich niet meer foppen en loopt opnieuw uit. Zurhaar en Janssens zorgen voor de laatste scores met assists van Wesselius, uiteindelijk tot 34-54 voor Hoofddorp als ook Elisha Ubu veel weet te scoren in de slotfase van de wedstrijd. Een goed begin van het seizoen voor BV Hoofddorp en coaches Maria Breur en Marc Vermaat.

MBCA Amstelveen mannen onder 14 VS Rotterdam Basketbal mannen onder 14

Kaan Bektas zorgt gelijk voor de eerste drives naar de basket, waarna namens Rotterdam Matija Lukic goed is voor een driepunter, en ik verklap alvast dat het niet zijn enige punten zijn. Ondanks de hoeveelheid punten die Lukic produceert gaat MBCA verder met opnieuw een series scores van Bektas, en ook via Kerfalla Sylla. Het verschil loopt op, ondanks zo nu en dan mooie aanvallen van Rotterdam. Een mooie pass van Larkin Noordijk bereikt opnieuw Lukic die scoort. Coach Brian Benjamin eist volledige orde en concentratie, en dat leidt ertoe dat bij MBCA de scoreproductie omhoog gaat. Naast Bektas is ook Liam Benjamin erg trefzeker met meerdere drives naar de basket. Qua afstandsschot is Tim Weijers erg opdreef met vier driepunters in korte tijd. Daarna nemen Shawn Tache, Sael Olaciregui en Pepijn Wijts het over onder het bord. Het kan niet op voor de thuisploeg die ondanks 45 punten van Lukic en een mooie driepunter van Jayden Noordijk gaat winnen met 118-65.