MBCA Amstelveen plaatst zich voor de finale

Gepubliceerd op 4 juni 2022 om 10:00

De aanloop naar deze Final Four was voor de dames van MBCA onder 16 niet bepaald ideaal. Lange tijd stond de formatie uit Amstelveen aan kop in de onder 16 Tweede Divisie, maar door nederlagen tegen Landstede Hammers en Dozy Den Helder zijn zij nu tweede geëindigd. Hierdoor moeten ze in de halve finale spelen tegen de nummer drie, en dat is Landstede Zwolle. Daar werd recentelijk dus van verloren, en het begin was ook niet in het voordeel van MBCA. Een tweede kwart van 30-7 voor de thuisploeg uit Amstelveen was weliswaar voldoende om met 72-47 te winnen waardoor MBCA zich plaatst voor de finale van de onder 16 Tweede Divisie, tegen Dozy Den Helder of Celeritas Donar.

De bezoekers uit Zwolle beginnen goed aan de wedstrijd. Merle Broekmate is goed voor een mooie driepunter, en in de aanval lijdt MBCA veelvoudig balverlies. Landstede pakt uit met een drive van Lynn Peters en opnieuw een driepunter die deze keer wordt verzilverd door Yarda Kroes. Een stroef begin dreigt ook nu voor MBCA, en Irene Wassink zet Zwolle op een 2-10 voorsprong. Coach Nadine Boesaart besluit namens MBCA een time-out te nemen, en dat heeft effect. Na de openingsscore van Isa Pigot zet Floor Coolen met een driepunter de stand op 7-10, waarna Klaske Miedema weer voor aansluiting zorgt. Het is deze keer Zwolle dat meer moeite krijgt in de aanval, en via een driepunter van Mia Lieverst staat het na het eerste kwart gelijk: 15-15. MBCA zet door, en wel via een prachtige drive van Quintilla Hidalgo. Verdedigend is het bij MBCA dik in orde. Meerdere steals worden gepakt, en daar wordt tevens van geprofiteerd. Coolen is opnieuw goed voor de driepunter, en bij MBCA staat er een andere kracht op: Shanté Vermeulen. Na een mooie verdedigende stop van haar krijgt ze rondt de driepuntslijn de bal. De laatste wedstrijden laat zij zien dat ze van die afstand enorm trefzeker is, en ook deze keer is het raak: 23-17. Landstede krijgt de bal niet meer onder controle, en moet vaak volle aanvallen van 24 seconden spelen. Dit geeft MBCA de gelegenheid om uit te lopen. Dat lukt als Lieverst er opnieuw een driepunter in gooit en MBCA opnieuw Vermeulen zoekt. Een driepunter hoeft het niet altijd te zijn, want van dichterbij is ze ook erg trefzeker. Zij vergroot het verschil richting 15 punten, en dat worden er meer. Geef Vermeulen de driepunter en zij schiet raak. Met twee driepunter oprij bepaalt zij de ruststand op 45-22 voor MBCA dankzij een ontketende Shanté Vermeulen die niet alleen trefzeker is maar ook zorgt voor de nodige assists en het verdelen van het spel.

Beide teams hebben veel moeite om te scoren in het derde kwart. MBCA weet dat onder meer te doen via vrije worpen van Rosalie Cok en inside via Hidalgo. Zwolle vindt op haar beurt veelal Peters die onder het bord moeilijk te stoppen is. Liv Brouwer, Pien Vogelaar en Ilvy Fahner komen in de slot minuten nog in actie. Een goede laatste periode van de twee inside speelsters Miedema en Hidalgo zorgen voor een 72-47 overwinning waardoor MBCA zondagmiddag de finalewedstrijd speelt tegen Dozy Den Helder of Celeritas Donar.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.