Dames 1 Punch kampioen van de 1e Klasse

Gepubliceerd op 2 juni 2022 om 16:30

Met 18 gewonnen wedstrijden mag dames 1 van Punch zich per maandag 30 mei 2022 tot kampioen kronen van de 1e Klasse competitie. Deze Delftse formatie bestaat uit een groep potentiële talenten, waarvan een aantal bestaan uit diverse nationaliteiten. De teamchemie is zeer hoog, en als team hebben zij deze mooie prestatie voor elkaar gekregen, onder leiding van coach Marije van der Laag. Tegen Hurricanes uit Spijkenisse won Punch haar laatste wedstrijd met 86-44.

Schutterswerk in het begin van de wedstrijd

De thuisploeg laat in de beginfase gelijk zien waarom zij op nummer 1 staan gedurende dit seizoen. Tijdens eerdere seizoenen hebben de dames van Punch een kampioenschap kunnen binnenhalen, maar het covid-19 virus liet alle mooie momenten in het water vallen. Giulia Ricci en Lydia Vian de Fuentes ontbreken bij de Delftse ploeg in verband met het verblijf in het buitenland, en ook komen Laura Sierra Heras en Sarah Edelaar niet in actie vanwege blessures. De laatste twee genoemden zijn wel zeer fanatiek aan het aanmoedigen vanaf de bank. Ook afwezig: Amélie Niemeijer en Linda Mahajna, waarbij Amélie de wedstrijd van foto’s voorzag en Linda aan de jurytafel zat. Punch valt aan en is gelijk trefzeker dankzij de driepunter van Carmen Gomez Mena, een Spaanse guard die over enorm veel souplesse beschikt. De press van Punch leidt tot balverlies voor de bezoekers, en aan de andere kant is het Zana Hahn die vanuit de break de thuisploeg een extra impuls geeft. Hurricanes blijft moeite houden met de verdediging, en ziet dan dat de Letse Agneta Meiksane aan de andere kant eveneens een driepunter raak schiet. Meiksane is een enorm sterke verdedigster, en houdt de mogelijkheden voor een drive naar de basket voor Hurricanes beperkt. Toch is de eerste score voor Hurricanes na drie minuten spelen. Enna Besirevic scoort, maar Punch komt alweer met haar derde driepunter door. Deze keer is het de captain Nora Aerts die succesvol doel treft, en dankzij haar vrije worpen staat Punch al op een 13-2 voorsprong. Hurricanes wil wat laten zien, en doet dat voornamelijk inside via Denise Goedhart, een speelster die onder de basket erg sterk en mooi spel laat zien. Punch slaat op haar beurt weer toe, en het moeilijke voor de tegenstanders is hoe je dit team afstopt. Ze hebben dan Carmen Gomez, dan weer Nora Aerts of Agneta Meiksane die kunnen toeslaan. Kortom, je weet nooit waar je moet beginnen. Sofia Antunes scoort, maar even later is het Meiksane die zeven punten oprij verzilvert en Punch op een 24-9 voorsprong zet na het eerste kwart.

Waar Punch in het eerste kwart sterke aanvallen wist af te ronden krijgen ze steeds meer moeite om tot scoren te komen. Hun voordeel is wel dat de verdediging zo blijft staan dat Hurricanes er nauwelijks door kan komen. Toch is het opnieuw Meiksane die raak schiet. Even later neemt Aerts de scoreproductie van haar over, en daarin is te zien dat Punch een collectief is in aanvallend en verdedigend opzicht. De spelers weten wat ze kunnen, en weten dat ook van elkaar. Lotta Mazer bepaalt de ruststand op 41-20 voor Punch. In hun laatste wedstrijd staan ze er goed voor, ziet ook coach Marije van der Laag.

Solide overwinning; kampioen worden in stijl

Hurricanes komt voornamelijk tot score via Goedhart die inside meerdere ballen erin gooit. Na rust is het bij Punch Noor Smit die ook een duit in het zakje doet met een driepunter. De bal gaat rond, er wordt gerebound en de spelers weten elkaar te vinden. Milou ter Braak wordt onder de basket gevonden. De wedstrijd is dan al gespeeld, en krijgen we rond het eindsignaal nog mooie acties te zien van Carmen Gomez. Met haar behendigheid verzilvert ze meerdere drives naar de basket en is ze van afstand zeer trefzeker. Een collectief aan mooi spel, talent, teambasketbal en winnaarsmentaliteit krijgt een prachtig slot van dit basketbalseizoen door met 86-44 te winnen en kampioen te worden in de 1e Klasse. Alle speelsters in dit team en de coach hebben aan dit seizoen een mooie bijdrage geleverd, en dat resulteert in een geweldige prestatie die dit team voor altijd zal blijven herinneren.

Een fantastisch team, bestaande uit topspelers en een geweldige coach, wordt terecht kampioen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.