Grasshoppers na rust richting ruime zege

Gepubliceerd op 5 december 2023 om 12:30

In de beginfase bleef Triple ThreaT goed bij in Katwijk. Koploper Grasshoppers had moeite met de Haarlemse verdediging waardoor het aantal punten voor rust lager was dan dat het dit seizoen normaal gesproken is. Triple ThreaT bleef gehard, maar zag Laki Lakner na rust verdwijnen met twee technische fouten. Het verschil van drie punten werd steeds groter in Katwijks voordeel, en hun routine en ervaring gaf met 79-59 de doorslag.

De bezoekers uit Haarlem stoppen in het eerste kwart meerdere aanvallen van Grasshoppers onder het bord af. Zij gaan het beste van start in de wedstrijd. In de hoek wordt Isa Hooiveld gevonden vanaf de driepuntslijn. De eerste treffer is gemaakt, en via Keona Douwstra en Ilse de Vries loopt Triple ThreaT uit naar 2-7. Coaches Axel Gouw en Renate Sluijs besluiten een time-out te nemen om zo terug te kunnen komen in de wedstrijd. De verdediging van Grasshoppers wordt in elk geval wat aangescherpt. Lotte van Kruistum en Alissa van der Plas stoppen de aanvallers van Triple ThreaT onder het bord af, en van daaruit is het Karin Kuijt die met een driepunter Grasshoppers weer naast Triple ThreaT zet. De thuisploeg moet het overigens doen zonder Mia Hordijk en Sonja Kuijt. Ondanks dat gaan ze verder in de aanval. De mogelijkheden worden vooral onder het bord gezocht. Liselot Kulk en Alissa van der Plas zijn daarin trefzeker waardoor de thuisploeg de voorsprong pakt. De bezoekers vallen niet stil. Via een mooie pass wordt Nicky Hendrix onder het bord gevonden. Zij zorgt voor en 15-13 stand na het eerste kwart. Triple ThreaT hervat het tweede kwart sterk. Via de drives worden meerdere scores verzilvert. Lois Vrolijk is samen met Yamaira van der Goes goed voor een nieuwe Haarlemse voorsprong, zeker als ook Anique van Schijndel sterk naar de ring gaat: 24-25. Grasshoppers besluit op dat moment om op snelheid te spelen, om zo de openstaande speelster te vinden. De bal gaat goed rond, en vindt Ilse Kuijt die een nieuwe voorsprong bezorgt voor de thuisploeg. Zij en Karin Kuijt maken het verschil in de resterende minuten. Waar Triple ThreaT het tweede kwart goed begon maakt Grasshoppers het goed af met een 35-30 voorsprong bij rust.

Het is een sterk verweer van de bezoekers tegen de koploper die nog niets heeft verloren. Aan het begin van de tweede helft gaan de bezoekers door. Ilse de Vries is onder het bord sterk, en een drive van Roos Warmenhoven minimaliseert het verschil. Op dat moment krijgt coach Laki Lakner een technische fout na de persoonlijke fout van Lois Vrolijk. Triple ThreaT moet oppassen, want zij is de derde die op drie persoonlijke fouten komt te staan. Gelijk daarna krijgt de coach een tweede technische fout en moet de coachingstaff worden overgenomen. Het is gelijk het punt dat Grasshoppers gaat lopen. Dat gebeurt via Ilse Kuijt en Lotte van Kruistum die naar het bord toe enorm sterk zijn. Het verschil loopt op, ook omdat Grasshoppers de aanvallen van Triple ThreaT afstopt. Vanaf de driepuntslijn is Grasshoppers eveneens trefzeker. Fleur Kuijt schiet met scherp, en krikt met twee driepunters het verschil op. Het verschil wordt 20 punten als ook Rosalie Aandewiel de driepunter weet te vinden: 60-40. In de eerste vier minuten van het vierde kwart komt Grasshoppers niet tot scoren. Dat lukt Triple ThreaT ook niet zo goed, en zodoende blijft het verschil rond de 20 punten hangen. Bij Triple ThreaT is het vooral Yamaira van der Goes die tot scoren komt, terwijl dat bij Grasshoppers meerdere speelsters zijn. Sofie Kuijt komt in het laatste kwart tot een aantal steals, en Angela van de Pol bepaalt de eindstand met een driepunter op 79-59 voor Grasshoppers die daarmee hun tiende overwinning oprij pakt.