1 tegen 1 met Ilse de Vries

Gepubliceerd op 18 mei 2022 om 08:30

Van Bedum doorstromen naar Amsterdam om het topsporttraject aan te gaan. Ilse de Vries maakte deze droom waar, en zet koers richting een nog grotere ontwikkeling en nog meer progressie!

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Ilse de Vries, 16 jaar. Ik kom uit Bedum, vlak bij Groningen, en speel op dit moment bij Orange Lions Academy (OLA) in Amsterdam.”

2.  Hoe ben je begonnen met basketbal?

“Eerst heb ik allerlei sporten uitgeprobeerd, en ben ik uitgekomen op paardrijden. Op dat moment gingen mijn broer en zus ook basketballen. Na een paar lesjes basketbal ben ik ook op basketbal gegaan. Ik ben begonnen bij Bedum Blues, en van daaruit ben ik naar Celeritas Donar gegaan. Na allerlei regiotrainingen ben ik naar OLA gegaan.”

3.  In hoeverre verschil je qua spel met jou en jouw broer en zus?

“Mijn broer is een point guard, hoewel ik zelf een forward / center ben. Met mijn broer verschil ik best veel, en tegen mijn zus kan ik veelal opposten onder de basket.”

4.  Is er iemand die jou inspireert?

“Ik heb niet persé iemand die mij geïnspireerd heeft. Mijn vader heeft mij wel altijd gestimuleerd om door te gaan, en uitdagingen aan te gaan.”

5.  Je bent begonnen bij Bedum Blues. Hoe was het om daar voor het eerst te basketballen?

“Als klein meisje kom je daar terecht. Ik kon goed meekomen met de groep, en heb de basiselementen onder de knie gekregen. Ik wilde steeds beter worden, maar de club was niet heel groot. Hierdoor ben ik op de zondagochtend bij RTC Noord gaan trainen. Daar ontdekte ik het niveauverschil tussen RTC en Bedum Blues. Het was wel heel leuk om bij Bedum Blues te spelen. Iedereen kent elkaar, en alles is daar begonnen.”

6.  Hoe anders was het om later op landelijk niveau te spelen?

“Alles voelde best anders in het begin. Ik wilde op dat moment nog niet naar de topsportschool gegaan. Eerst wilde ik de volgende stap in Groningen zetten, dus ben ik naar Celeritas Donar gegaan met mijn broer en zus. Het was heel leuk om door Nederland te reizen, en om andere teams te zien spelen. Voorheen kon je veilig je eigen spel spelen. Als je landelijk speelt, dan moet je uit je comfortzone gaan om beter te worden. Hierdoor merk je dat je verbeteringen maakt.”

7. Waarin denk je dat je beter bent geworden sinds het moment dat je op landelijk niveau speelt?

“Ik denk dat ik op alle vlakken beter ben geworden. Ik heb vroeger altijd op dezelfde positie gespeeld, maar als je landelijk speelt komt er meer bij kijken. Hierdoor heb ik meer ontwikkeld dan alleen spelen op mijn positie.”

8.  Hoe zou je jouw periode bij Celeritas Donar omschrijven?

“Het was een leerzame periode. Bij Celeritas heb ik Bea Vennema als coach gehad, en zij heeft mij enorm veel meegegeven. In feite heeft ze mij de juiste stappen laten zetten voor ik naar OLA ging.”

9.  Hoe was het voor jou om uitgenodigd te worden door OLA?

“Ik geloofde mijn ogen niet toen ik zoiets te horen kreeg. Bij OLA trainde ik een keer mee, maar ineens stond ik aan de tafel met Hakim Salem, Molly McDowell en Chris van Kampen. Dat gaf mij zoveel kracht en besef dat ik kan waarmaken wat ik voor ogen heb. Ik was in het begin 13 jaar, en woonde al op mijzelf. Toen ik tussen de groep stond, werd ik gelijk goed opgevangen.”

10. Dit is je derde jaar bij OLA. Wat zijn jouw verwachtingen?

“Veel minuten maken, en ik zie wel wat er op mijn pad gaat komen. Daarnaast probeer ik er zoveel kracht en voldoening uit te halen.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.