1 tegen 1 met Vito Neerings

Gepubliceerd op 22 mei 2022 om 09:00

Bij MBCA werd Vito Neerings steeds actiever. Hierdoor is hij meer dan alleen een basketballer, want hij is ook trainer van onder meer de Basketball’s Cool en is ook betrokken bij 3x3 Unites.

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Vito Neerings, 20 jaar en geboren in Amstelveen. Ik speel al 12 jaar basketbal bij MBCA. Ik ben er coach geweest bij verschillende teams, en trainer van de Basketball’s Cool (BCool). Bij 3x3 Unites ben ik leader bij de Hortensialaan. Ook doe ik de ALO, dus ook van daaruit heb ik een sport achtergrond. Mijn moeder heeft ook tijdelijk gebasketbald en mijn zus speelt nog steeds, op dit moment bij Harlemlakers.”

2.  Hoe ben je begonnen met basketbal?

“Het is begonnen met dat ik zocht naar een sport, waarbij ik begon met judoën. Ik mocht er een sport bij doen, en via een vriend ging ik naar de BCool. Sinds dat moment is mijn passie enorm toegenomen.”

3.  Je speelt bij MBCA via de BCool. Hoe was het om via de BCool te beginnen met basketbal?

“Ik was best verlegen, dus het was heel spannend. Tegelijkertijd vond ik het enorm leuk, en iedereen kende elkaar.”

4.  Wat voor type speler ben jij?

“Ik zie mijzelf als een verdedigende speler. Daarbij ben ik altijd van het harde werken, als in duiken voor elke bal.”

5.  Heb je later op landelijk niveau gespeeld?

“Vanaf de onder 18 heb ik een jaartje Tweede Divisie gespeeld. Dit is nu mijn tweede jaar dat ik Tweede Divisie speel.”

6.  Hoe was het om voor het eerst op landelijk niveau te spelen?

“Heel leuk! Ik merkte dat het steeds meer mijn niveau begon te worden, aangezien de klasse daaronder mij al goed afging. Het was een nieuwe uitdaging waarin ik steeds beter werd.”

7. Wat kan je mij over jouw huidige team vertellen?

“Ik speel nu bij onder 22 van MBCA. Dat is een Tweede Divisie team, en het begint een steeds hechter team. Alleen kwam in die periode een nieuwe corona lockdown.”

8.  Je bent ook bij 3x3 Unites aangesloten. Hoe ben je daar terecht gekomen?

“Sinds mijn 14e ben ik actief bij de club als trainer bij de BCool en scheidsrechter. Zo ben ik steeds actiever geworden, en gaven ze mij de optie om bij 3x3 Unites te komen.”

9.  Wat geef je anderen binnen 3x3 Unites mee?

“Ik ben nu actief bij het CSB Top-score. Daar geef ik trainingen zodat mensen na school deel kunnen uitmaken van een sport. Ook organiseren we diverse events en toernooien, zoals dat we laatst een Get Together toernooi hebben georganiseerd.”