1 tegen 1 met Sam Blankenstein

Gepubliceerd op 24 mei 2022 om 08:30

Op dit moment basketbalt Sam Blankenstein nog bij HSV in Haren, maar binnenkort staat haar een nieuwe uitdaging te wachten! Ze gaat bij Defensie aan de slag en komt daarmee in actie met het militair damesteam. Een prachtige gelegenheid om mee te maken!

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Sam Blankenstein, 19 jaar. Sinds mijn achtste zit ik op basketbal, en toen ik 12 was werd ik gescout door de basketbalschool in Groningen. Van daar ben ik naar RTC gegaan, en op steeds hoger niveau gaan basketballen.”

2.  Hoe ben je begonnen met basketballen?

“Op de basisschool hadden ze de mogelijkheid dat je naar verschillende sporten kon kijken. Ik mocht aan een basketbaltraining meedoen.”

3.  Wat maakt basketbal jouw passie?

“Je kan veel verschillende dingen doen, onder andere: aanvallen, verdedigen en rebounden. Dat vind ik het mooie daaraan.”

4.  Wat voor type speelster ben jij?

“Ik ben een aanvallende speelster, en linkshandig. Als ik eenmaal aanval, dan ben ik niet te stoppen in de drive. Daarnaast duik ik achter elke bal aan.”

5.  Hoe was het om sinds jouw achtste te basketballen?

“Ik ben altijd heel sportief aangelegd geweest. Elke sport vind ik heel leuk om te doen. Ik had iets te doen hier in mijn dorp bij BV Dunk, samen met andere kinderen.”

6.  Je ging op jouw 12e naar RTC. Hoe was het om op hoger niveau te basketballen?

“Dat was helemaal geweldig! Het was van veel hoger niveau, maar het was fantastische om daar bij te horen. Er zijn veel goede trainers, en daarin heb ik zoal geleerd om mijn doorzettingsvermogen aan te sterken.”

7. Je ging vervolgens naar Celeritas Donar. Wat kan je mij nog meer vertellen over Celeritas?

“Het was een club met heel veel sfeer. Heel RTC ging naar Celeritas, en sinds ik daar speel, speel ik ook op landelijk niveau. De sfeer is daar heel goed, en nog meer geleerd daar.”

8.  Je speelt nu bij HSV Haren onder 20. Wat kan je mij nog meer vertellen over jouw team?

“Ik speel in de Eredivisie onder 20, en train al mee met Martini Sparks op het hoogste niveau van Nederland. Het team waar ik nu in speel beschikt over enorm veel talent, en we zijn een hele hechte vriendengroep.”

9.  Gaan we jou nog terug zien op het hoogste niveau?

“Ik ga bij Defensie aan de slag, en ik ben daar in contact gekomen met het militair damesteam. Daar zal ik in actie komen, en wellicht ook in Utrecht aangezien mijn baan daar in de buurt is.”

10.  Klinkt als een spannende uitdaging! Heb je al iets meegekregen over jouw toekomstig team?

“Ze spelen diverse toernooien met landen over de hele wereld. Dat is echt heel gaaf, dat ik daar bij mag zijn!”

Reactie plaatsen

Reacties

Chiel Blankenstein
2 jaar geleden

Erg trots op mij dochter. Hoop dat ze bij het team van defensie het naar haar zin krijgt!