Ruime zege voor de onder 16 mannen van Akrides

Gepubliceerd op 29 november 2023 om 16:00

Zaterdagmiddag vond het duel plaats tussen één van de betere teams in de onder 16 Tweede Divisie: Akrides IJmuiden tegen het onder 16 3 team van MBCA Amstelveen. De bezoekers hadden aan het begin van de wedstrijd in IJmuiden een lichte voorsprong te pakken, maar had vervolgens moeite met de sterke inside verdediging van Akrides. Dat, gecombineerd met een aantal driepunters, deed Akrides steeds verder doen uitlopen, uiteindelijk tot een 73-40 overwinning.

De bezoekers, MBCA Amstelveen in de zwart/rode tenues, starten sterk aan de wedstrijd. De meerdere drives van Ruzgar Gur laten zijn ploeg uitlopen naar een 2-9 voorsprong. Akrides heeft moeite om de open man te vinden. Het is veelal Sam van Ooijen die het probeert onder de basket. Zijn inbreng zorgt voor wat verweer voor de thuisploeg. Als ook Stijn van den Akker tot scoren komt is Akrides weer in de buurt van MBCA: 11-13. Akrides gaat door, ook met het aanscherpen van de verdediging. In dat opzicht pakken ze ook meerdere rebounds waardoor Akrides een tussensprint plaatst. In deze fase is het Tabe Haver die met een aantal driepunters doorkomt waardoor Akrides naar een grote voorsprong uitloopt. Haver is sterk, behendig en schotvaardig. Zijn schoten zorgen voor 36-24 voor Akrides bij rust.

Vlak na rust neemt Sam van Ooijen de scorende positie van Haver over. Hij is snel, duikt achter elke bal aan, en laat Akrides verder uitlopen. De rest van het team doet ook mee. Ook Matteo Taal laat zijn inbreng niet onopgemerkt. MBCA komt niet meer tot een beweeglijke aanval, en Akrides des te meer. Weer wordt er gezorgd naar Tabe Haver, en andermaal is zijn inbreng waardevol. Met 33 punten, waarvan vijf driepunters, bewijst hij zijn waarde voor Akrides dat met 73-40 gaat winnen om zo zich te houden in de top van de onder 16 Tweede Divisie.