Belgian Cats onder 18 herstellen tegen Tsjechië

Gepubliceerd op 6 juli 2023 om 20:00

Bovenstaande afbeelding zegt het al; een met scherp schietende Belgian Cats deze wedstrijd. Na de uitschakeling tegen Turkije is een negende plek het maximaal haalbare voor de Belgian Cats op dit onder 18 EK. Daarvoor moesten ze het opnemen tegen Tsjechië. Dat leverde geen problemen op voor de Cats. Een ruimschootse overwinning met 66-43 was dan ook aanstaande. Foto: FIBA Europe

Kyra Brundoncx staat in de startende vijf. Het fantastische talent van Kangoeroes Mechelen is dit toernooi in korte tijd goed voor een belangrijke puntenproductie. Ze is dan ook gelijk goed voor de drive naar de basket, en bedient ook haar medespeelsters Pauline Bayart en Sara Hostyn. Bij Tsjechië loopt het in het begin wat vloeiender. De kansen van Nella Klapkova worden goed afgerond, maar het is Hostyn die de stand op 13-11 zet voor de Cats. Een mega run is aanstaande in het tweede kwart, maar die komt pas laat op gang. 13-11 blijft het in de eerste vijf minuten, totdat Bruyndoncx de oversteek met succes afwerkt. Een moeilijke fase komen beide teams door, totdat bij Victoria Cuyvers een prachtige step back driepunter valt. Haar inbreng zorgt voor een verschil van 14 punten bij rust: 28-14.

De Cats gaan eroverheen na rust. Sam Daelemans vergroot het verschil met een driepunter, en haar schoten gaan steeds vaker doeltreffen. Ook pakken de Cats veel rebounds. Deborah Mukeba zou uiteindelijk op 19 rebounds komen, en haar waarde is van groot belang. Daelemans is opnieuw goed voor het schot, haar derde driepunter oprij waardoor het verschil wordt gemaakt. Ook Cuyvers is trefzeker, en zo werken de Cats een goed driepuntspercentage af na rust. Het kan niet op, ook Sara Hostyn gaat raak schieten. De Cats gaan winnen, en hebben in Jitte Baelen, Bruyndoncx en Cuyvers sterke schutters die het verschil vergroten tot een 66-43 overwinning. De Cats kunnen het maximaal haalbare nog altijd realiseren met deze overwinning.