Landstede onder 18 moeiteloos naar de volgende bekerronde

Gepubliceerd op 24 oktober 2022 om 16:30

Tegen United Academy onder 18 was het nooit een wedstrijd geweest voor de onder 18 mannen van Landstede Hammers. De Zwolse formatie besliste het duel al aan het begin van de wedstrijd met meerdere dunks en fastbreak scores. In een wedstrijd die te kenmerken was aan veel fluitsignalen ging Landstede er gauw vandoor tegen United Academy waardoor ze zich met 91-50 plaatsen voor de volgende ronde.

Gelijk in de beginfase is het raak. Landstede, deze keer spelend in sporthal Victorium, is heel snel en rondt aanvallen in hoog tempo af. Henk-Gebriël van der Ham is twee keer goed voor sterke afrondingen, waarna Ruben Bos en Djeelani Nau volgen. Ruben Bos maakte afgelopen donderdag zijn debuut namens de hoofdmacht van Landstede en scoorde ook gelijk. Dilan Drijfhout gaat verder voor de 10-0, en Van der Ham komt met een driepunter al op zeven punten. De voorsprong is 13-0 voor de thuisploeg, en gaat verder met opnieuw Van der Ham en Fabian Spee. Op dat moment komen de bezoekers wat dichterbij via vrije worpen van Rowan Geers. Dat was het kenmerk van deze wedstrijd. Bij elke millimeter werd er afgefloten voor een fout of voor een shirtje wat uit de broek van een speler hing. Heel vervelend voor het tempo van deze wedstrijd, en al helemaal vervelend voor de spelers. Landstede gaat door met behendigheid in de aanval, souplesse en sterk samenspel. Jayden Burke gaat de ploeg voor in de strijd, samen met Elaijhah Isenia waardoor het al 28-8 staat na het eerste kwart.

Gedurende het volgende kwart regent het steals, dunks, breaks en vele passes aan Zwolse kant. Dan Struik scoort na een volgende steal, net als Van der Ham en Casper Christmann. Het is Spee die wordt gevonden door Jarno Tielemans, en hij dunkt door de zoveelste keer een grotere voorsprong voor de Zwollenaren. Zoals zij speelden verdiende alles in het tweede kwart een enorme voldoende. Qua afronding vinden ze Struik met de driepunter, en Don Bouman die tweede keer succesvol afrondt onder het bord. Het verschil loopt op: 38-9, 40-9, 42-9, 45-9; Landstede gaat comfortabel aan de leiding. Het regent gedurende het kwart steals, drives, fastbreaks en scores aan Zwolse zijde. De driepunter van Isenia en mooie backdoors van Lars Morsing aan de andere kant zorgen voor 57-19 bij rust.

Na rust vindt Landstede opnieuw de driepunter. Drijfhout staat vrij en schiet vertrouwd raak. Het vertrouwen is goed bij de thuisploeg. Is het niet Spee die scoort dan is het wel Ruben Bos, Henk-Gabriël van der Ham of Djeelani Nau. Het collectief doet het werk, en op de bank is er wat irritatie te merken bij de coachingstaff van United Academy. Dingen terugzeggen tegen het publiek is zeker geen slimme actie, ook niet in het kader van concentratie richting de spelers. Zwolle heeft maling aan de perikelen die zich afspelen, en schiet maar weer een driepunter raak via Daan Kayhan. Eventjes komen de bezoekers nog tot scoren via Marko Saveljic, maar dichterbij dan 91-50 komen ze niet. Een bekerduel, met en vrij emotioneel afloop, wordt bezegeld door Landstede Hammers die aankomende zaterdagavond het zullen opnemen in en tegen Zorg en Zekerheid Leiden.