Dames onder 21 Landslake Lions boekt ruime zege tegen United Academy

Gepubliceerd op 22 oktober 2022 om 16:00

Tot dusver won Landslake Lions drie wedstrijden in de onder 21 Eredivisie. Vanmiddag kwam United Academy uit Bemmel op bezoek. De bezoekers hadden in vier wedstrijden nog nul punten, en bleef ook in Landsmeer nog puntloos. Een sterk spelende thuisploeg had in Romee van der Werf een geweldige kracht in aanvallend en verdedigend opzicht. Ze stopte enorm veel aanvallen af en pakte ruim 16 rebounds gecombineerd met 12 punten. Mede door goed overzicht van Jadaly Benn, en 22 punten van Elise Timmer en Yanti Samosir, wist Lions uit te lopen naar 86-55.

Gelijk bij aanvang van de wedstrijd is het Elise Timmer die sterk start. Bij haar eerste balcontact verzilvert ze de driepunter. Na een sterke verdedigende stop wordt Timmer opnieuw gevonden, en schiet meteen haar volgende driepunter raak. Op dat moment zetten de bezoekers aan, wat leidt tot goede afgeronde aanvallen. Renske Tool is sterk onder het bord, en met meerdere scores onder de basket gaat United Academy aan de leiding 8-11. Verder laat Landslake Lions het niet komen. Lisa van Roemburg verkleint het verschil, waarna Yanti Samosir de thuisploeg weer op voorsprong zet. Toch zijn de bezoekers in de beginfase niet naar Landsmeer gekomen om gelijk het verschil te laten oplopen. Tamar voor de Poort zorgt weer voor 14-15, maar op dat moment is het Jadaly Benn die enorm snel is in de verdediging. Het leidt tot meerdere steals, en snelle passes naar de openstaande speelster. In dit geval is dat Stella Krampe die weer voor de voorsprong zorgt voor de thuisploeg. Rana El Maimouni verdedigt eveneens sterk, en in de aanval vindt Romee van der Werf die onder het bord erg sterk is. Ze zorgt voor en grotere voorsprong voor de Lions: 24-19.

Yanti Samosir maakt zich op voor een sterk tweede kwart in de aanval. De bezoekers krijgen het moeilijker dankzij meerdere blockshots en rebounds van Van der Werf. Ze pakte er zeven voor rust. Ook Shanté Vermeulen is sterk in de verdediging, wat leidt tot meerdere steals voor Landslake Lions. Met een driepunter van haar vergroot ze het verschil. Vermeulen maakt deze wedstrijd haar debuut namens onder 21, en is te kenmerken met prachtige driepunters en geweldige passes. Teuntje Beukers en Elise Timmer bepalen het verschil op 45-26 voor de Lions.

Na rust plaatsen de Lions een grote run die voor een comfortabele voorsprong zorgt. Benn blijft snel in de verdediging en qua passes, Van der Werf is onder het bord sterk en reboundt ook voortreffelijk. Ze is uiteindelijk goed voor 12 punten en 16 rebounds. Op scorend gebied zijn Samosir en Timmer erg sterk met 22 punten. Hierdoor kan United Academy niet meer dichterbij komen. Noor Schraven en Renske Tool slaan nog toe, maar coach Nadine Boesaart wint met Landslake Lions met 86-55 en is daarmee de nummer twee in de onder 21 Eredivisie.