Terugblik op het Landslake Lions seizoen met Lisa van Roemburg en Indy le Belle

Gepubliceerd op 2 september 2022 om 08:30

Met het onder 20 Eredivisieteam van Landslake Lions Landsmeer beleefden Lisa van Roemburg en Indy le Belle een enorm succes! Met dat team zijn ze kampioen van Nederland geworden, voor eigen publiek. Beide speelsters zijn bezig om een mooie groei door te maken, wellicht tot structureel spelen op het hoogste niveau van Nederland!

Van diverse sporten tot Landslake Lions

Voor zowel Lisa als Indy gingen er nog veel sporten aan vooraf. Extra mooi om te zien dat ze hier hun plek hebben gevonden. “Ik ben begonnen met basketballen toen ik zeven jaar was,” vertelt Lisa. “Mijn vader heeft rolstoelbasketbal gespeeld, waarna mijn zus ook ging basketballen. Voordat ik ben gaan basketbal zat ik op turnen, voetbal, handbal en dansen, dus wat dat betreft heb ik niet stilgezeten.”

Indy: “Ik begon vrij laat met basketballen, toen ik ongeveer 11 jaar was. Ik turnde op vrij hoog niveau, en via school ben ik hier gescout bij Landsmeer. Uiteindelijk heeft dat heel goed uitgepakt!”

Hun passie voor basketbal

Is het dat je geniet van basketbal omdat je goed tot scoren kan komen of op belangrijke momenten kan schitteren? Diverse elementen kunnen in dat proces meetellen, maar één proces geeft voor Lisa en Indy de doorslag: teamspirit. “Het meest geniet ik van basketbal wanneer er een prachtig teamspel ontstaat,” vertelt Lisa. “Het maakt niet uit of je zelf de aanval scorend afrondt of dat iemand anders het doet; als er een score bestaat uit een fantastisch teamspel vooraf (screens zetten en een prachtige assist geven) is dat ook enorm prachtig! Je kan er zo fijn je ei in kwijt!”

“Voorheen heb ik individueel gesport,” vertelt Indy. “Basketbal doe je niet alleen. Elk verlies of elke winst maak je samen mee. Het is ook een fantastische structuur in mijn leven geworden. Basketbal hoort in dat opzicht enorm bij mij!”

Een fijne club als Landslake Lions

Uiteindelijk zijn Lisa en Indy er uitgekomen. Naast het vinden van hun sport hebben ze in Landslake Lions hun geweldige plek gevonden. “Ik ben begonnen bij Early Bird, en dan in het begin in een jongensteam,” beaamt Lisa. “Tot de onder 14 deed ik dat, en toen ik van club ging wisselen was Landslake Lions de eerstvolgende mogelijkheid die mij het beste lag. Destijds kwam ik al bij Indy in het team terecht, samen met Jo Huisman en Julia Bakker. Ik voelde mij enorm welkom, en inmiddels is Landslake Lions mijn thuis. Ik zou echt nergens anders meer willen spelen”

Indy: “Landslake Lions ken ik als een hele fijne club! Al snel werd ik doorgeschoven naar Johan Kaal als mijn coach. Hij is een hele goede coach, en dat soort coaches hebben mij gemaakt tot wat voor speelster ik nu ben. Iedereen kent hier iedereen, en daarnaast train ik ook een club van Landsmeer. Deze organisatie is dichtbij huis, en voelt als een warme gemeenschap. Met het team creëer je een fantastische familie. Hier hoop ik dus op het hoogste niveau nog meer te kunnen bereiken en ook veel mooie wedstrijden mee te maken!”

Individuele vragen

Lisa: Hoe was het om voor het eerst op landelijk niveau te spelen?

“Het spel is een tandje harder, maar als je het onder de knie hebt is het goed te doen. Het is ook mooi om center court te spelen, aangezien je ook in het middelpunt staat van de club. Met de tegenstand die je hebt leer je enorm veel!”

Lisa: Stel dat je een spelregel zou mogen wijzigen of verwijderen. Welke zou dat dan zijn?

“Met vijf fouten naar de kant gaan! Nee, ik weet niet wat ik zou veranderen. Ik ben wel een fysieke speelster die veel haar ellebogen gebruikt. Hierdoor loop ik tegen veel persoonlijke fouten aan.”

Zou je deze regel dan willen doorschuiven naar de NBA-regel: met zes fouten naar de kant in plaats van met vijf fouten?

“Ja, dan denk ik dat ik er beter mee overweg kwam.”

Indy: Je speelt ook voor dames 1 van Landslake Lions op het hoogste niveau van Nederland. Hoe was het om voor het eerst daar te spelen?

“Zelf ben ik niet een persoon die nerveus is. Natuurlijk komt er meer publiek bij kijken, maar vorig jaar hebben we tijdens covid zonder publiek gespeeld. Dat was een jaar om er lekker in te komen met de meiden. Dit jaar was het mooi om alle supporters er weer bij te hebben en om met de meiden te kunnen schitteren. Echt een eer om tussen deze meiden te mogen staan!”

Indy: Bij onder 20 hebben jullie het ook fantastisch gedaan toch?

“Zeker! We zijn tenslotte kampioen van Nederland geworden. Mooi om zoiets te kunnen realiseren, en dat wij voor eigen publiek deze prijs mochten ophalen.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.