1 tegen 1 met Nienke Jaspers Faijer

Gepubliceerd op 6 september 2022 om 08:30

Dames 1 van Uitsmijters Almelo stond afgelopen seizoen in de finale van de Eerste Divisie tegen Cangeroes dames 3. Deze werd gewonnen door de Cangeroes. Nienke Jaspers Faijer maakte deze finale mee met Uitsmijters, en zou niet kunnen wachten met spelen in de Promotiedivisie met de Uitsmijters!

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Nienke Jaspers Faijer, 19 jaar. Ik woon in Vriezenveen, en studeer de opleiding fysiotherapie. Verder basketbal ik in Almelo bij de dames 1 van Uitsmijters.”

2.  Hoe is basketbal in jouw leven gekomen?

“Vroeger ging ik altijd mee met mijn moeder naar de Uitsmijters, want daar speelde zij destijds. Toen ik zelf een sport uit kon kiezen ben ik ook gaan basketballen. Peatminers in Vriezenveen was mijn eerste vereniging toen ik zeven jaar was. Ik speelde met onder 10 bij de jongens. Met het meidenteam die we later konden vormen hebben we nog in de onder 18 competitie gespeeld. Verder speelde ik twee jaar bij Jolly Jumpers in Tubbergen.”

3.  Wat maakt basketbal jouw passie?

“Het spelletje is enorm leuk, maar door het team creëer je ook vriendschappen. Het is prachtig hoe fanatiek je kan zijn en hoe graag je wilt winnen.”

4.  Is er iemand die jou inspireert?

“Waar ik veel van kan leren zijn mijn teamgenoten als Bente Kamphuis en Anke Waaijer. Zij hebben immers al veel meer ervaring. Mijn moeder basketbalt ook heel lang, en inspireert mij ook.”

5.  Hoe was het om voor het eerste te basketballen bij Peatminers?

“Destijds was ik heel verlegen, maar het was wel gelijk al heel leuk. Ik heb samen met Emma Schumer en Marousha Starrenburg in het team gezeten. Ik geef nog weleens training bij Peatminers, en het is een hele geweldige club!”

6.  Hoe zou je je moeder als coach omschrijven?

“Ze is tactisch heel sterk. Ik heb altijd leuke trainingen van haar gehad. Ze is heel enthousiast, fanatiek en gaat altijd voor de winst! Daarnaast deed ze enorm veel aan teambuilding, wat ons enorm veel voordeel gaf om te kunnen winnen.”

7. Geef jij dezelfde soort trainingen bij Peatminers als hoe jouw moeder training geeft?

“Dat denk ik wel ja. Je pikt toch op van wat jouw moeder je zoal heeft geleerd.”

8.  Hoe was het om later te groeien naar een hoger niveau?

“Toen ik in de onder 16 kwam, bij Jolly Jumpers, was het heel anders! Je gaat met een andere mentaliteit naar het team. Daar wende ik ook aan, en het was een heel leuk team.”

9.  Hoe zou je je periode bij Jolly Jumpers omschrijven?

“Daar heb ik altijd heel leuk gespeeld, en heb twee jaar onder coach Miranda Blokhorst gespeeld. Daar speelde je tegen betere tegenstanders waardoor je zelf ook beter wordt.”

10.  Hoe zou je het afgelopen seizoen bij de Uitsmijters omschrijven?

“Als bijzonder! Natuurlijk was het balen dat we in de finale van de Eerste Divisie hebben verloren van Cangeroes, maar we zijn als team steeds beter gaan spelen. We hadden tussendoor nog een coachwissel, iets wat we ook goed hebben opgepakt.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.