Anita de Jager ziet potentie in dames 1 van BS Leiden

Gepubliceerd op 8 september 2022 om 08:30

Naast docente Nederlands en wiskunde, en coördinator van de eerste klassen, is Anita de Jager een vaste speelster bij dames 1 van BS Leiden. Met dit team is ze onderdeel van iets prachtig wat voor de toekomst perspectief zal bieden. Met Anita haar inzet en strijdlust alleen al zal Leiden enorm veel moois bereiken, samen met de andere toppers in het team! Foto: Eastwood

Dankzij schooltoernooien begonnen met basketbal

Na een tijdje wist Anita het: haar sport moest en zou basketbal worden. “Op de basisschool heb ik elke sport geprobeerd, van atletiek tot net geen schaken,” vertelt Anita. “Op een gegeven moment werden er schooltoernooien georganiseerd, onder andere een basketbaltoernooi in de oude basketbalhal van Grasshoppers Katwijk. Dat werd georganiseerd door trainers van Grasshoppers. Destijds had ik geen idee wat het inhield, maar het ging mij best wel goed af. Op dat moment kwam ik in een trainingsgroep met onder meer Karin Kuijt, Mariëlle van der Meij en Jacoline Zwaan; toch wel speelsters die je kunnen enthousiasmeren!

Ik vind de hele basketbalwereld geweldig! Alle sociale contacten die je tegenkomt, de netwerken die je vastlegt; en op het veld ben je elkaars grootste vijand, maar buiten het veld kan je ontzettend goed met elkaar overweg! Dat is zo gaaf, en dat in combinatie met de adrenaline is fantastisch!”

Anita heeft altijd de beschikking gehad over een enorm enthousiaste mentaliteit. Een mentaliteit die anderen weer enorm veel moois geeft! “Inmiddels speel ik ook met meiden rond de 16 en 18 jaar in het team, wat ook qua leeftijd mijn tegenstanders kunnen zijn. Ik ben daardoor een ander type speelster geworden, waarbij ik merk dat ik als oudste van het team wat instructies geef. Wat niet verandert is dat ik enorm fanatiek ben, en ik elke wedstrijd de gedachte heb dat we gaan winnen!”

Foto: Eastwood

Diverse inspiraties: van haar zus tot aan verschillende spelers

Grasshoppers is een enorm grote club in Nederland. Daar zijn genoeg mensen die je volledig kunnen inspireren. “Trainers als Talia en Gabriëlle Versteeg, Anja Kuijt en Ria Bröring hebben mij enorm geïnspireerd, net als een speelster als Carola Pronk die na een bevalling weer volop op het veld is gestaan. Mijn zus Suzanne is eveneens een grote inspiratie voor mij, de manier waarop ze alleen al speelt! Elke keer staat ze te strijden voor elk balbezit. Een echt werkpaard en doorzetter! Daarnaast vond ik het geweldig om bij Leiden weer naast oude teamgenoten als Kinou en Rosie Kanbier te staan die met net zoveel fanatisme op het veld stonden. In dat opzicht is het heel leuk om diverse spelers te zien schitteren! En niet te vergeten mijn ouders die nog altijd elke wedstrijd komen kijken. Of het nu in Leiden of Groningen is; zij zitten elke keer weer er om het team te supporten.”

Samen met haar teamgenoten Kinou en Rosie Kanbier!

Nog een geweldige topper rechts: haar zus Suzanne!

Enorm veel talent in Katwijk

Inmiddels is Grasshoppers al meerdere keren kampioen geworden op het hoogste niveau, en dat met hun talentvolle lichtingen. “Grasshoppers in een van de clubs met een geweldige jeugdopleiding en spelers die sterker worden!” vertelt Anita. “Om dan zulke mensen te ontmoeten, en dat je zelf ook sterker wordt, is geweldig! Tot afgelopen seizoen zijn veel speelsters op lange termijn gebleven bij Grasshoppers. Wat ik ook denk is als je hart daar ligt dan blijf je daar. Potentiële kandidaten voor een mooi avontuur in het buitenland waren er genoeg. Zelf vond ik het leuk om iets nieuws te creëren bij BS Leiden, maar Grasshoppers blijft een prachtige organisatie! Toen ik er speelde heb ik alle basisprincipes binnen deze sport geleerd.”

Zelf ook op het hoogste niveau deelgenomen

In seizoen 2013-2014 speelde Anita 10 wedstrijden mee op het hoogste niveau van Nederland namens Grasshoppers. “Uiteraard was het enorm mooi dat ik de kans kreeg om op het hoogste niveau van Nederland te spelen,” beweert Anita. “Zelf was ik destijds qua spel nog niet waar ik moest zijn, hoewel ik enorm blij was met de minuten die ik kreeg. Toch merk je hoe zoiets in zijn werk gaat, binnenin een andere sfeer of situatie. Hierdoor merk je toch dat je beter en veelzijdiger wordt.”

Nieuwe kansen bij dames 1 van BS Leiden

Van Grasshoppers is Anita naar BS Leiden gegaan. Met dat team zijn ze bezig om een talentvolle lichting te laten opbloeien tot iets moois. “Dames 1 van BS Leiden is een team in ontwikkeling. Door corona konden we vrij weinig samenspelen. Dit jaar ben ik zo trots geweest op het team! We komen steeds meer naar elkaar toe, en hebben ook geweldige coaches en trainers. Hierdoor wordt het wat, en waar we nu mee bezig zijn, biedt enorm veel perspectief!”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.