Wenneke Meijers in actie bij diverse basketbalclubs

Gepubliceerd op 10 september 2022 om 09:00

Afgelopen seizoen is de 26-jarige Wenneke Meijers weer gaan basketballen bij Batouwe in Bemmel, en wel bij dames 2. De fysiotherapeute heeft daarvoor zoveel basketbalclubs gehad waar ze enorm mooi spel heeft kunnen laten zien! In dames 2 ziet ze kansen en perspectief voor deze organisatie en voor speelsters om een nog verdere doorbraak te kunnen realiseren!

Doordouwer van een zus en zelf een geweldige power forward

Haar vader, Rob Meijers, heeft in seizoen 1985-1986 bij GBV Donar Groningen gebasketbald. Hij en zijn familie zijn daarna verhuisd en daarna heeft Rob toen gebasketbald in Arnhem voordat hij bij Basketiers op het hoogste niveau is gaan spelen. “Vroeger ben ik eerst gaan handballen, maar toen ik het zelf ging proberen op mijn 11e ben ik verknocht geraakt aan basketbal,” vertelt Wenneke. “Destijds heb ik mijn vader nog zien basketballen bij de recreanten. Mijn zus Annelieke is later begonnen met basketbal dan ik. Zij is echt een enorme doordouwer om te bereiken wat ze wil. Daar is ze fantastisch is, en krijgt ze ook veel voor elkaar. Op dit moment speel ik op de power forward positie, aangezien ik toch meer van het schieten ben naast het buffelen onder de basket.”

Later is Wenneke ook gaan proeven bij dames 1 van Batouwe. “Doordat ik vrij snel wat hoger ben gaan spelen, zit ik sneller in de bubbel van mijn eigen team. Echter, toen ik in Bemmel speelde heb ik een aantal keren meegetraind met het eerste team. Heel gaaf was dat, om te trainen met Anouk Biesters en Janelle Bekkering. Dat is zeker niet niks!”

Veel verschillende clubs

Wenneke is begonnen met basketballen bij de Pigeons in Duiven. Daar maakte ze kennis met deze geweldige balsport. “Het was een geweldig team bij Pigeons, in combinatie met een enorm leuke coach: Wilma Leewis,” herinnert Wenneke zich. “Zij maakte het je heel makkelijk om mee te doen, en dat heeft mij heel enthousiast gemaakt. Mijn vader heeft bij onder 16 mij gecoacht, en bij de jongens onder 14 ben ik echt beter geworden tijdens dat jaar. Bij Wildcasts speelden we in de Tweede Divisie op landelijk niveau. We hadden in Patrick Overman een fantastische coach, maar voor de start van het seizoen dat zou komen was hij overleden. Dat was echt verschrikkelijk, en we hadden een heel leuk team met de meiden uit de regio. Ik zat onder andere met Laura Westerik, Charlotte van Kleef en Anne van Vlijmen in het team. Het was één van mijn tofste tijden daar, met een zwart randje omdat Patrick er niet meer was.

Het seizoen dat dames 1 van Bemmel het kampioenschap pakte, speelde ik bij Almonte. Het was toen voor het eerst dat ik buiten de regio ben gaan basketballen. Toch kan ik mij herinneren dat Anouk Heijnens (ook uit mijn lichting) wel door ging naar dames 1 van Bemmel. Die finaleserie in 2015 heb ik helemaal gevolgd. Wat was het geweldig hoe ze dat kampioenschap van een 3-0 achterstand hebben omgebogen naar een 3-4 kampioenschap!”

Potentie bij dames 2 van Batouwe

Na Almonte en Utrecht besloot Wenneke om terug te keren naar Bemmel. Daar komt ze in actie namens dames 2 in de Promotiedivisie. “Ik ben weer gaan basketballen om het plezier terug te vinden. Voor mij is dames 2 van Bemmel een heel gezellig hardwerkend team waar nog veel uitgehaald kan worden. Het team heeft enorm veel potentie, in combinatie met dat het een heel leuk team is. We hebben goede wedstrijden afgewisseld met minder goede wedstrijden, samen met blessures. Zelf heb ik ook aan de kant gezeten met een knieblessures, dus hopelijk kan ik dit seizoen weer volop spelen!”

Eveneens kansen vanwege de verbreding van basketbal in Bemmel

Recentelijk heeft Bemmel ook een herenteam spelen op het hoogste niveau van Nederland: Yoast United. Samen met de komst van United Academy voor de jeugd ontstaan er veel nieuwe positieve impulsen voor topbasketbal in de provincie Gelderland. “Sfeertechnisch merk je de verbondenheid van de vereniging. Yoast United krijgt voor bezoekers, dus voor de vereniging is het een enorme winsituatie. Met Yoast United en United Academy heb je een goede basis voor de mannen. Beiden tegelijk kan zoveel meer betekenen voor Batouwe! Voor de vrouwen hoop ik hetzelfde. Bij Batouwe zijn er genoeg inspirerende spelers geweest, en ik weet zeker dat meiden die zelf gaan basketballen ook genoeg voorbeelden zullen hebben. Op die manier kan je als talent en als vereniging toewerken naar iets moois.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.