1 tegen 1 met Marte Dortmond

Gepubliceerd op 12 september 2022 om 08:30

Elke keer leerde Marte Dortmond steeds meer. Basketballen op een hoger niveau was nooit te veel, en dat bracht haar uiteindelijk in de Vrouwen Basketball League; bij Martini Sparks. Foto: Arnold Meijer

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Marte, 21 jaar en ik kom uit Groningen. Ik basketbal nu ongeveer 11 jaar en verder studeer ik fysiotherapie.”

2.  Hoe ben je met basketbal begonnen?

“Op de basisschool ben ik via een sporthopper bij basketbal terechtgekomen. Mijn moeder heeft vroeger altijd gebasketbald, onder andere bij Celeritas Donar. Later ben ik BV Groningen gaan opzoeken om daar bij de onder 14 te spelen.”

3.  Wat voor type speelster ben jij?

“Ik ben wel vrij tactisch ingesteld, als in hoe ik moet aanvallen in bepaalde situaties.”

4.  Hoe was het om voor het eerst te basketballen bij BV Groningen?

“Super leuk! De oude hal is helaas afgebroken, maar het was altijd een geweldige sfeer waar ik enorm leuke herinneringen aan heb overgehouden.”

5.  Ben je verder naar landelijk niveau gaan groeien bij BV Groningen?

“Toen ik 15 jaar was benaderde de coach van dames 1 mij. Zij speelden toen Tweede Divisie. Daar heb ik meegetraind, en na onder 16 ben ik officieel overgestapt naar dames 1. In seizoen 2018-2019 zijn we ook kampioen geworden.”

6.  Wat kan je herinneren van dat kampioenschap en dat seizoen?

“Het was een enorm leuk seizoen! Onze grootste vijand was altijd Scylla, omdat zij daarvoor steeds kampioen waren. We hadden een sterk team staan, en hebben het mooi voor elkaar gekregen.”

7. Later speelde je met een dubbele licentie bij zowel BV Groningen als HSV Haren. Hoe was het om met een dubbele licentie te spelen?

“Vrij zwaar, aangezien het best veel was. Samen met mijn examens was het, dus vrij druk, maar erg leuk. Ik heb alle wedstrijden kunnen meespelen, en bij HSV heb ik op een ander niveau heel veel geleerd.”

8.  Hoe was het om naar HSV te gaan?

“Ik was best gehecht aan BV Groningen. Toch kwam ik terecht bij een leuk team, en kon ik mij beter ontwikkelen.”

9.  Daarna ben je bij Martini Sparks gaan spelen. Hoe was het om op het hoogste niveau van Nederland te spelen?

“Een enorme eer, en ontzettend spannend! Het was allemaal een stapje sneller en harder, maar zeker niet verkeerd. Van Robert heb ik heel veel geleerd, ook qua beter positioneren. Ook op skills gebied ben ik een betere speelster geworden.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.