SANGA Milano wint van Treviso

Gepubliceerd op 19 oktober 2022 om 16:00

Eerder won Sanga Milano de eerste wedstrijd met 68-56 van Delser LBS Udine. Een tweede overwinning kon tegen Treviso gerealiseerd worden. Ondanks een spannend slot bleef Milano overeind met 58-51.

Richelle van der Keijl is een van de nieuwe krachten namens de Milaanse formatie. De Nederlandse international heeft al heel wat bezoekjes aan wat landen erop zitten. Nu zet ze een screen voor haar medespeelster Benedetta Bonomi die scoort namens de thuisploeg. In de verdediging zijn Van der Keijl en Stefania Guarneri sterk in het afstoppen van de aanval, en komt Sanga Milano door met de driepunter van Elisabetta Penz. Treviso laat zien dat zij ook kunnen schieten, en doet dat met een driepunter van Macarena Rosset. Gelijk daartegenover brengt Sanga Milano Richelle van der Keijl in stelling. Onder het bord kan ze voortreffelijk rebounden, maar ook sterk afronden. Via links draait ze om haar tegenstander en scoort: 7 gelijk. De verdediging van de thuisploeg staat sterk, en via de rebound van Penz kunnen ze weer uitlopen richting een voorsprong. De bal gaat snel rond, en via Tayara Madonna komt de bal bij Paola Novati die de volgende Milanese driepunter verzilvert. Ze beginnen wat uit te lopen, helemaal na meerdere steals en scores van Novati, Susanna Toffali en Bonomi: 18-11 na het eerste kwart. Treviso wil niet naar Milaan reizen om er zo makkelijk van af te gaan. Ze maken het Sanga Milano lastig in de verdediging, maar scoren zelf ook moeizaam. Na ruim 3,5 minuut komt Treviso tot scoren via Claudia Amabiglia en besluit Milano een time-out te nemen. Ondersteund door het thuispubliek gaan ze er tegenaan. Van der Keijl pakt de aanvalsrebound, en van daaruit scoort Madonna de driepunter. Dat stelt Milano in een positie om uit te breiden. Ze vechten voor elke bal en mogelijkheid, en dat wordt beloond met een driepunter van Madeline Hatch: 26-16. De thuisploeg loopt uit, helemaal als weer de driepunter wordt gevonden. Bonomi bewijst haar waarde voor de Milanese formatie, dat bij rust aan de leiding gaat met 31-18.

Komen de bezoekers nog toe aan verweer? Beter dan met een driepunter kan je haast niet beginnen. Elena Ramo doet het namens Treviso, een belangrijke om weer in de wedstrijd te komen. Van der Keijl laat zich niet van de wijs brengen, en schiet vanaf de kop van de bucket een jumper raak die Milano weer wat ruimte geeft. Toch zijn de bezoekers gebrand op een comeback. Milano laat gaten open in de verdediging, en via Rosset, Sofia Vespignani en Michela Volpato is Treviso teruggekomen tot 40-35. Verder wil Milano het niet laten komen. In eerste instantie scoort Van der Keijl niet, maar in een volgende poging benut ze. Dat geeft de thuisploeg weer wat ruimte, helemaal als Novati vanuit de rebound scoort en Van der Keijl weer onder het bord weet af te ronden: 46-35 na het derde kwart. Treviso kan weer van voren af aan beginnen. Niets lijkt een overwinning in de weg als Penz de trekker overhaalt met een driepunter: 51-35. Net als je denkt dit is het, komt er weer nieuwe impulsen vanuit de bezoekers. In eerste instantie weet Anna Gini wat terug te doen met een driepunter: 51-40. De driepunter lijkt het redmiddel te zijn voor Treviso, en die wordt andermaal gevonden. Cecilia Zagni is trefzeker, en verkleint het verschil tot 10 punten. Milano wordt zenuwachtig, lijdt balverlies en vanuit de break scoort Rosset 53-47. Het verschil is slechts zes punten met nog maar vijf minuten te gaan. Milano scoort één vrije worp, maar Treviso slaat dubbel terug met een jumper van Volpato. Het verschil is vijf punten, en er is nog tijd genoeg om een ommekeer te realiseren. De bal gaat rond bij Milano, zo lang dat er een noodschot moet komen vanwege de schotklok. Madonna gaat omhoog en schiet een hele belangrijke driepunter raak waardoor de thuisploeg comfortabel op 57-49 staat. Hierdoor komen ze niet meer in gevaar en wint Sanga Milano hun tweede wedstrijd met 58-51 van Treviso.