Bouncers trekt aan het langste eind in Leiderdorp

Gepubliceerd op 16 oktober 2022 om 15:00

Bouncers onder 18 uit Gouda wist tot dusver drie keer te winnen uit vier wedstrijden. Hun tegenstander BV Leiderdorp onder 18 2 heeft dat één keer gedaan, maar wat zegt dat aan het begin van de competitie. Bouncers verloor de week ervoor nog in Oegstgeest, dus wie weet wat er in Leiderdorp zal gebeuren. Na een comfortabele voorsprong werd de wedstrijd niet meer uit handen gegeven en stevenden de bezoekers vrij eenvoudig af richting een 58-76 overwinning.

Wat schoten betreft gaat het beide teams goed af in de beginfase van de wedstrijd. Lucas Oskam en Vincent van Loo zijn trefzeker bij Bouncers, en namens Leiderdorp zijn dat Jasper Pieterse en Luuk Krijger met eveneens sprongschoten. Vanaf dat moment gaat Bouncers een verdediging neerzetten waar Leiderdorp enorm veel moeite mee heeft. Vincent van Loo vergroot het verschil met een driepunter en even later een drive naar de basket. Als Yuel Bariamichael twee keer succesvol naar de basket dribbelt staat het al 4-13 voor Bouncers. De bezoekers zijn nog niet klaar. In Lucas Oskam hebben ze een speler die de ploeg voor gaat in de strijd. Zijn drives naar de basket, evenals de scores van Willem Kraamer en Finn Baars, zorgen al voor een groot verschil na het eerste kwart: 8-24. Na de eerste score van David van Loo is het aan Leiderdorp om dichterbij te komen. Middels meerdere passes bereiken ze steeds beter de open man. In dit geval Luuk Noé die het verschil verkleint. Luuk Krijger krijgt met een driepunter de gelegenheid om 19-32 te zorgen en lijkt het weer een wedstrijd te zijn. Verder wil Bouncers het niet laten komen, en dat gebeurt ook niet als Wol Akoc de ruststand bepaalt op 19-36.

Leiderdorp lijkt weer aan te haken na rust. Meerdere keren wordt Matthijs Berg gevonden onder het bord, waardoor het verschil kleiner wordt. Het was 20 punten, en dat is nu nog maar 14 geworden. Bouncers vindt dan een drietal scorende spelers die het niet verder laten komen: Lucas Oskam, Wol Akoc en Blaise Bahizire. Vooral Bahizire wordt onder het bord gevonden en pakt ook meerdere rebounds waardoor het verschil niet kleiner wordt, ondanks het verweer van de thuisploeg. Als ook Vincent van Loo scoort komt Bouncers niet meer in gevaar. Ook niet omdat ze meerdere steals pakken in korte tijd waarbij ze meerdere breaks afronden. Oskam is goed voor meerdere drives waardoor hij de ploeg voor gaat in de strijd. Bouncers winnen met 58-76 en zijn daardoor koploper in de competitie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.