Flashing Apollo boekt derde overwinning tegen Landstede Hammers

Gepubliceerd op 15 oktober 2022 om 14:30

Flashing Apollo is een samenwerking tussen basketbalvereniging Flashing Heiloo en BC Apollo Amsterdam. Van beide clubs hebben de meidenlijn de handen ineengeslagen en is er een onder 21 team gevormd. Zowel Flashing Apollo als Landstede Hammers hebben vier wedstrijden gespeeld en twee gewonnen. Bij winst voor een van de teams zou er een klein verschil op de ranglijst ontstaan. Na rust ging Flashing Apollo er dankzij een 18-0 run vandoor en won uiteindelijk met 79-56.

Tegenwoordig is het ongebruikelijk dat er meer dan één keer een springbal situatie ontstaat. Doordat na de tip-off beide teams de bal in bezit hebben, wordt er nog een keer gesprongen. Vanuit deze situatie is het Flashing Apollo dat als eerste van de gelegenheid gebruik maakt. Lois Vrolijk opent de wedstrijd, waarna Jip Halewijn en Isa Hooiveld met een driepunter de stand op 7-0 zet. Landstede heeft moeite met de verdediging van de hoofdstedelingen, en voornamelijk Floor Kerssens is het die rebound op rebound pakt en de mogelijkheden aan Zwolse kant voornamelijk beperkt houdt. Vervolgens is het Zwolle dat zelf een sterke verdediging neerzet waar Flashing Apollo geen verweer tegen heeft. Het gevolg is dat Raquel van Dijk het verschil terugbrengt tot 10-8. Zwolle is terug in de wedstrijd, maar dat geeft Jip Halewijn extra kracht om verder te gaan. Middels vier vrije worpen en een driepunter vanuit de steal van Carmen Hulshof zorgt Halewijn voor comfortabele voorsprong na het eerste kwart: 18-11. Verder wil Landstede het niet laten komen. Beide ploegen staan niet voor niets op gelijke hoogte op de ranglijst. Leonie Beens opent sterk namens Zwolle, en doet dat later weer. Als Flashing Apollo opnieuw vastloopt in de verdediging zorgt Janiek Wesseling voor een minimaal verschil, waarna Skye Love met een driepunter Landstede op voorsprong zet: 18-20. De bezoekers plaatsen zowaar een 0-9 run, genoeg reden voor coach Felix Lechner om een time-out te nemen. Flashing Apollo komt beter in de wedstrijd, wederom via sterke rebounds van Kerssens en Halewijn die wederom een driepunter verzilvert. Gelijk na de voorsprong voor Flashing Apollo is het Zwolle dat opnieuw een driepunter verzilvert dankzij Verona Postma die weer de voorsprong geeft aan Zwolle. Hetzelfde scenario van de vorige aanval lijkt zich te herhalen als dit keer Isa Hooiveld de driepunter verzilvert: 24-22. Verdedigend laten beide teams elkaar niets toe, maar is het Raquel van Dijk die met een driepunter en een extra vrije worp het verschil naar de bezoekers brengt. Een voorsprong van vier punten heeft Landstede, maar Flashing Apollo komt weer terug. Kerssens pakt opnieuw meerdere rebounds, en heeft er al zeven voor rust. Het zorgt ervoor dat Hooiveld en Lois Vrolijk weer de voorsprong aan Flashing Apollo kunnen geven. Nog één keer gaat Zwolle opzoek naar de driepunter, en wederom is het raak. Eva Huizing maakt 29-31. Verder wil Flashing Apollo het niet laten komen. Lois Vrolijk en Yinka Kruyswijk zijn trefzeker en zorgen voor een ruststand van 35-33 voor Flashing Apollo.

Het kan dus beide kanten op gaan gedurende de tweede helft. Toch is het Flashing Apollo dat het beste opent dankzij het scorende duo Hooiveld en Halewijn. De twee H's zijn trefzeker, en een derde H gaat het verschil nog eens opkrikken: Maud van Hanegem. Ook zij tobte met een blessure, maar kwam toch in actie. Haar inbreng zorgt voor een verschil van negen punten. Dat worden er meer als Zwolle totaal niet meer tot scoren komt, en Flashing Apollo des te meer. Kerssens is deze wedstrijd geweldig aan het rebounden, en gaat wat scoren betreft ook meedoen. Twee jumpers van haar betekent 48-33 voor Flashing Apollo. Het wordt erger voor Zwolle, zeker als Hooiveld met twee drives naar de basket een 18-0 run realiseert voor Flashing Apollo: 53-33. Ruim acht minuten komt Zwolle niet tot scoren, waarna ze wel een 0-8 run plaatsen als Postma en Wesseling worden gevonden: 55-41. Na de 0-8 run van Landstede is het Flashing Apollo dat op haar beurt weer een run plaatst. Lois Vrolijk gaat vrolijk verder en neemt de scorende positie van Halewijn over met een 10-0 run voor Flashing Apollo. De bezoekers kunnen er dan niet meer aankomen, en Flashing Apollo gaat door met het scorende werk. Halewijn, Hooiveld en Vrolijk zijn zeer dominant, en met 15 rebounds is Kerssens ook zeer dominant. De thuisploeg wint met 79-56 en zullen het aankomende vrijdagavond opnemen tegen Orange Lions Academy in Amsterdam.