1 tegen 1 met Floor Kerssens

Gepubliceerd op 20 augustus 2022 om 09:00

Haar moeder heeft gebasketbald bij Flashing Heiloo, de organisatie waar Floor inmiddels ook al 11 jaar speelt. Ze gaat voor nieuwe uitdagingen met deze organisatie, uitdagingen waarvan ze zeker zal weten dat het zal lonen. Floor zal mooie tijden tegemoet gaan!

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Floor Kerssens, en ik zit al 11 jaar op basketbal bij Flashing Heiloo. Verder doe ik de opleiding HBO Facility Management. Ik zit inmiddels in mijn derde jaar.”

2.  Hoe ben je met basketbal begonnen?

“Eigenlijk al mijn hele leven. Mijn moeder heeft ook heel lang gebasketbald bij Flashing Heiloo, haar vader is professioneel scheidsrechter geweest en haar moeder heeft ook gebasketbald. Toen ik acht jaar was ben ik begonnen met trainen bij Flashing Heiloo.”

3.  Heb je veel van jouw moeder meegekregen wat basketbal betreft?

“Best wel! Ik heb veel goede coaches gehad, en mijn moeder is echt een teamspeelster. Ze vertelde mij dat ik meer voor mijzelf mag gaan, en erop vertrouwen dat het goed zal komen.”

Samen met haar moeder

4.  Wat voor type speelster ben jij?

“Ik ben een teamspeelster. Het is natuurlijk leuk als je scoort, maar als team win je of verlies je. Verder heb ik altijd op de centerpositie gespeeld, alleen nu ben ik iets meer van het schieten dan dat ik dat voorheen deed. Toch vind ik het een fijne positie.”

5.  Is er iemand die jou inspireert?

“Mijn coach Frank Knegt. Hij is best een bekende coach hier, en hij heeft mij zoveel meer geleerd en ook laten ontwikkelen!”

6.  Hoe was het om te beginnen bij Flashing Heiloo?

“Vroeger was ik best bescheiden, hoewel ik vaak te horen kreeg dat ik het goed doe. Het eerste team van onder 12 eindigde best wel hoog. Ik ben daar toch begonnen met te trainen, en ben dankbaar dat ik deze stap gemaakt heb.”

7. Hoe was het om later bij Flashing Heiloo op landelijk niveau te spelen?

“Enorm gaaf! Ik dacht laatst aan het feit dat het toch gewoon is gebeurd. Ik heb mij snel weten te ontwikkelen. Het voelt soms nog alsof wij de underdog zijn, maar dat we ondertussen toch mooie prestaties hebben weten te realiseren de laatste tijd.”

8.  De laatste jaren komt Flashing Heiloo vaak in de Final Four te staan toch?

“Ons team is enorm ontwikkeld! Het klikt ook met iedereen. Heiloo heeft ambitieuze doelstellingen gehad, en met onder 12 hebben we in de finale van het Noord-Hollands kampioenschap gestaan. Bij onder 14 leidde dat tot nog grotere stappen, en dan zie je dat je stappen aan het maken bent. Wij gaan samenwerken met Apollo om daarmee voor nog meer ontwikkeling te zorgen. Het heeft ervoor gezorgd dat meiden met ambities diverse mogelijkheden hebben.”

9.  Wat verwacht je dat jouw bijdrage aan deze plannen zal zijn?

“Met onder 16 zijn we Nederlands kampioen geweest. Ik ben iemand die altijd positief blijft en mogelijkheden zie. Dat wil ik ook het team laten meegeven, en dat ik mijn sociale aspect kan verbinden aan het team. We zijn een team dat met heel veel pit kan spelen; met veel binding, power en enthousiasme!”

Reactie plaatsen

Reacties

Cynthia Krab
2 jaar geleden

Wat een leuk stuk, van een geweldige meid met een fantastische moeder😍
Je doet het heel goed Floor!

Ton
2 jaar geleden

Zet ‘m op, hup Floor!