Meet Faye Borchert & Maaike Dunnewold

Gepubliceerd op 19 augustus 2022 om 09:00

Bij Lokomotief ontwikkelen Faye Borchert en Maaike Dunnewold zich als fantastische talenten! Op het veld vinden ze elkaar, en daarbij beschikken ze over een grote mate aan intrinsieke motivatie door na trainingen altijd weer door te gaan met nieuwe oefeningen en schieten.

1.  Introduceer jullie zelf eens, wie zijn jullie?

“Ik ben Faye Borchert, 15 jaar en ik speel bij Lokomotief Rijswijk sinds ik 11 jaar ben.”

“Ik ben Maaike Dunnewold, 14 jaar en ik speel nu 4,5 jaar bij Lokomotief.”

2.  Hoe zijn jullie begonnen met basketballen?

Maaike: “Ik heb op school een keer een proefles gevolgd, en dat vond ik echt heel leuk! In de buurt waren er trainingen voor Lokomotief, en Meco Koemans en Anneke Vrijaldenhoven zijn op dat moment al zulke lieve coaches geweest dat ik gelijk bij Lokomotief wilde spelen.”

Faye: “Ik zat eerst op ballet, maar ik vond dat niet meer zo leuk. Ik zat te twijfelen tussen volleybal en basketbal. Mijn broer zat destijds op basketbal, maar nu niet meer. Nadat ik proeflessen ben gaan volgen heb ik uiteindelijk gekozen voor basketbal. Het was echt fijn om te zien dat ik dat ook goed kon.”

3.  Wat maakt basketbal jullie passie?

Maaike: “Dat het zo snel en dynamisch is! Je verdedigt en aanvalt, en je moet van alles doen. Je bent ook als team zeer afhankelijk van elkaar.”

Faye: “Het is sowieso leuk omdat het een teamsport is. Wat Maaike zei: er is haast geen moment waarop je stil staat op het veld, aangezien je zo snel moet handelen in aanvallend en verdedigend opzicht.”

4.  Wat voor type speelsters zijn jullie?

Maaike: “Ik vind het wel lekker om snel te spelen en de drives naar de basket te verzilveren.”

Faye: “Ik speelde vroeger altijd op de centerpositie, maar het team van destijds maakte niet echt gebruik van de center. Sinds dit seizoen ben ik meer op de forward positie gaan spelen, wat ik eerlijk gezegd ook veel leuker vind.”

5.  Hoe was het om voor het eerst bij Lokomotief te basketballen?

Maaike: “Het ging gelijk heel goed. Ondanks dat ik alles nog moest leren voelde ik al snel de gezelligheid.”

Faye: “Het team ving mij gelijk goed op. Dan maakt het niet uit dat ik niet vanaf mijn zesde ongeveer heb gebasketbald. Het was gelijk een hele fijne sfeer, en ik zou er nooit meer af willen gaan!”

6.  Hoe was het om voor het eerst op landelijk niveau te spelen?

Maaike: “Wij kwamen uit een jongens ploeg, en wonnen alles. Dat was wat anders toen we met de meiden landelijk gingen spelen. Uiteindelijk was het een geweldige uitdaging om aan te gaan.”

Faye: “Bij onder 14 gingen ze ons landelijk inschrijven, terwijl ik pas een half jaar op basketbal zat. Dat was best spannend, want ik wilde het ook goed doen. Het team heeft mij goed geholpen, en het is gelukt.”

7. Maaike: Stel dat je op de positie van Faye zou spelen. Hoe zou dat eruit zien?

“Dat heb ik een tijdje moeten doen. Ik moest op de forward positie spelen, want ik kon vrij goed onder de bucket spelen. Toch zou ik het niet snel nog eens doen.”

8.  Faye: Stel je mag een spelregel wijzigen of verwijderen. Welke zou dat dan zijn?

“Dat is best moeilijk, want je krijgt het dan ook tegen je. Toch mag er wat milder gefloten worden als de bal uit iemands handen wordt getikt.”

9.  Hoe zou je dit Lokomotief onder 16 team en afgelopen seizoen omschrijven?

“In het begin moesten we met de nieuwe speelsters een team worden. Dat hebben we middels teambuilding beter geworden. Toch is er meer uit dit team te halen.”

10.  Maaike: Is er een wedstrijd geweest die je nooit meer zal vergeten?

“De wedstrijd die wij zojuist tegen BAL Weert hebben gespeeld was heel leuk. Een slechte wedstrijd tegen Leiden zal ik niet snel vergeten, maar ik heb er veel van geleerd. Ik kreeg snel vijf fouten tijdens die wedstrijd, dus dat heb ik weten te verbeteren.”

11.  Maaike: Je speelt al een tijdje op landelijk niveau. Heb je ook de ambitie om een Orange Lion te worden?

“Absoluut! Ik zou er alles voor willen doen! Eerder was ik voor onder 15 geselecteerd, en ik wil het hoogst mogelijke kunnen bereiken!”

12.  Faye: heb je de ambitie om later op het hoogste niveau van Nederland te spelen?

“Zeker! Ik vind basketbal zo leuk, en het liefste zou willen doen. Hopelijk kom ik in het Nederlands team terecht, ik ben ook erg aan het trainen om steeds sterker te worden. Europees ergens spelen zou ook prachtig!”

13.  Faye: wat maakt het zo leuk om met Maaike in een team te spelen?

“Maaike en ik zijn erg goed op elkaar ingespeeld. Als de training klaar is gaan we nog even door met trainen en schieten.”

14.  Maaike: wat maakt het zo leuk om met Faye in een team te spelen?

“Het is altijd gezellig met haar! Altijd vinden wij elkaar voor diverse kansen, en ik vind het wel jammer dat we komend seizoen niet meer bij elkaar spelen.”

Reactie plaatsen

Reacties

Jeff de Vlugt
2 jaar geleden

Weer een leuk interview met beide meiden. Goed gedaan.