Meet Beaudine de Veye & Eva Huis in ’t Veld

Gepubliceerd op 22 augustus 2022 om 08:45

Al een tijdje basketballen ze bij de Dunckers in Hilversum. Beaudine de Veye en Eva Huis in ’t Veld zijn belangrijke krachten namens deze organisatie. Als team dragen zij bij aan iets belangrijks!

1.  Introduceer jullie zelf eens, wie zijn jullie?

“Ik ben Eva Huis in ’t Veld, 18 jaar en ik speel ondertussen alweer zeven jaar bij Dunckers.”

“Ik ben Beaudine de Veye, 20 jaar. Ik speel basketbal sinds ik acht jaar ben. Eerst heb ik bij Eem '78 in Eemnes gebasketbald, waarna ik naar Dunckers ben gegaan. Inmiddels speel ik daar drie jaar en train ik de onder 10 daar.”

2.  Hoe zijn jullie begonnen met basketballen?

Eva: “Ik zat destijds in groep acht toen ik hier ben begonnen. Ik wist toen nog niet dat basketbal echt een ding was buiten Amerika. Een vriendin van mij zat al op basketbal bij de Dunckers, en daarna ben ik tot nu toe nooit meer weggegaan hier.”

Beaudine: “Mijn moeder heeft vroeger gebasketbald. Aangezien zij heeft gebasketbald in Eemnes besloot ik het daar voor het eerst te proberen bij Eem78. In de jongere teams heb ik toernooitjes gespeeld, en daarna altijd met een gemengd team wedstrijden geweest. Sinds dat moment ben ik nooit meer gestopt, en ben ik vervolgens bij de Dunckers gaan spelen.”

3.  Wat maakt basketbal precies jullie sport?

Eva: “Ik heb voorheen op atletiek gezeten, en dat was meer gericht op mijzelf als dat ik win of verlies op individuele kracht. Bij basketbal zit je in een team, en zal je als team winnen of verliezen. Dat heeft mij het gevoel gegeven dat ik het enorm leuk ben gaan vinden.”

Beaudine: “Het voelt voor mij als familie. Je creëert een hechte vriendengroep en je deelt veel met elkaar. Dat zijn hele waardevolle momenten. Daarbij zijn wij heel goed op elkaar ingespeeld.”

4.  Hoe was het om voor het eerst te basketballen?

Eva: “In het begin moet je van alles leren: schieten, vangen en verdedigen. De rest van mijn teamgenoten konden dat destijds wel, en zij hebben mij zo goed opgevangen dat ik het ook al snel kon. Dat was heel bijzonder om zo te kunnen groeien.”

Beaudine: “Zo’n bal kan hard stuiteren in het begin waardoor ik mij afvroeg hoe ik dat onder controle kan krijgen. Na een tijdje kom je veel meer te weten over hoe het aan te pakken, en daardoor word je zelf ook steeds sterker.”

5.  Wat heeft Dunckers jullie tot dusver gegeven?

Eva: “De vriendschap binnen het team, zeker de laatste paar jaar. We zijn echt een vaste groep geworden, en dat vind ik het belangrijkste.”

Beaudine: “Ik heb hier steeds meer nieuwe dingen geleerd, en het heeft mij echt laten groeien. Ze geven ook workshops met bekende basketballers.”

6.  Eva: stel je zou op dezelfde positie spelen als Beaudine, de centerpositie. Hoe zou dat eruit komen te zien?

“Beaudine heeft van die moves dat ze door iedereen heen springt en alsnog kan scoren. Zoiets zou ik dan ook doen.”

7. Beaudine: is er een wedstrijd die je nooit meer zal vergeten?

“Dat zijn van die wedstrijden dat je net met één punt wint. Die vergeet je nooit meer, en ook waarvoor je het doet!”

8.  Beaudine: is er een spelregel die je zou willen aanpassen of verwijderen?

“De drie seconde regel! Als center sta je vaak onder de basket, dus overkomt je dat sneller.”

9.  Eva: stel dat je met nog twee minuten te gaan acht punten achter staat waarbij het nog alle kanten op kan gaan. Op wat voor een manier sta je dan op het veld?

“Het zal heel spannend worden, maar ik zal iedereen positief willen houden om te kunnen winnen. We proberen de focus erin te houden waardoor er nog van alles mogelijk is.”

10.  Beaudine: als je iemand onder de basket moet verdedigen, hoe doorzie je dan als verdediger iemands aanvalsspel?

“Ik probeer haar bewegingen te volgen en vooral niet te snel ergens op in te gaan.”

11.  Eva: wat maakt het leuk om met Beaudine in het team te zitten?

“Beaudine is altijd vrolijk! Ze heeft altijd enorm veel positieve invloed in het team, en is ook een beetje de moeder van het team. Ze houdt het altijd gezellig!”

12.  Beaudine: wat maakt het leuk om met Eva in het team te zitten?

“Eva luistert echt goed, en zij ziet gauw of er iets is en neemt de tijd om er voor je te zijn.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.